Haberler

Ankara "Makineli Kırkım Eğitimi"Nin Merkezi Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen "makineli kırkım eğitimleri"nin ikincisi Güdül'de başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen "makineli kırkım eğitimleri"nin ikincisi Güdül'de başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de ilk kez geçen yıl Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığınca düzenlenen makineli kırkım eğitimleri, bu yıl da Ankara'nın Güdül ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Farklı ilçelerden çok sayıda katılımın olduğu eğitimlere, Eskişehir, Kırıkkale, Konya gibi komşu iller başta olmak üzere, Türkiye'nin 7 bölgesinden de yoğun talep geliyor.

"Makineli kırkımda dünya standartlarını yakaladık"

Güdül'deki kırkım kursuna katılan kursiyerlerle bir araya gelen Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, eğitimleri başarıyla tamamlayan ve Ankara'da yaşayan kursiyerlere, sertifikanın yanı sıra kırkım makinesi de hediye ettiklerini belirtti.

Güven, "Değişik projelerimizle, Türkiye'de birçok ilke imza attık. Bunları, sizden gelen ihtiyaçlar üzerine yaptık." ifadesini kullandı.

Ankara'nın, küçükbaş hayvancılığın da başkenti olmayı hak ettiğini vurgulayan Güven, bunun için 3 yıl önce çalışmaya başladıklarını belirtti.

Çiftçilerden, kaliteli kırkım yapılmadığı için tiftiğin kalitesinin düşük olduğu şikayetinin geldiğini hatırlatan Güven, şunları kaydetti:

"Biz de baktık ki Türkiye'de kırkımcılığın sistemli bir eğitimi yok, bunun üzerine, uzmanlarla halk eğitim merkezlerinde eğitim vermeye başladık. Ankara, makineli kırkım eğitiminin merkezi oldu. Başarılı olanlara kırkım makinesi hibe ettik. Bazı arkadaşlarımız, Yeni Zelanda'dan iş teklifi aldı. Eğitimler sayesinde makineli kırkımda dünya standartlarını yakaladık."

Kursa katılan Eskişehirli İsmail Uca da memleketinde kırkımcılık yaptığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesinin eğitimini biliyordum. Başlayınca da bilmediklerimi öğrenmek için geldim. Alacağımız sertifikanın uluslararası geçerliliği olduğu için işime yarayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Özgür Güven Eskişehir Türkiye Güdül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title