Haberler

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

13 EKİM 2013

1- Kamplarda "bayram ve "kış" hazırlığı

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınarak kamplara yerleştirilen Suriyelilerin, "Kurban Bayramı" ve yaklaşan "kış" mevsimini en iyi şartlarda geçirmesi için her türlü tedbir alınıyor.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz:

"Ensar-muhacir kardeşliği çerçevesinde yardımlarımızı sürdüreceğiz. Gün yardım yapma zamanı, gün kaynaşma zamanı, gün dayanışma zamanı"

- "Uluslararası otoritelere seslenmek lazım. Bu akan kana ne kadar daha müsaade edecekler? Onlar da hiç insaf yok mu?"

(Orhan Çiçek/Gaziantep) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2-Kredi kartı limitleri ve taksitlerin sınırlandırılması

ASO Başkanı Nurettin Özdebir:

"Konunun disiplin altına alınması gerekiyordu. Bu anlamda bir düzenleme yapılması gerekliydi"

ATO Başkanı Salih Bezci:

"Bu iki düzenlemenin de gelirin verimli ve bilinçli kullanımını artıracağını ve bu şekilde harcamaların daha dengeli olacağını düşünüyoruz"

THD Başkanı Turhan Çakar:

"Taksitlerinin sınırlandırılması tüketicileri sıkıntıya düşürecek"

Kart Sahibi İrfan Yusuf Topçu:

"İnsanlara aldıkları maaşların çok üzerinde limitleri olan kartlar dağıtıldı. Bunun zamanında yapılması gerekiyordu"

(Erdal Çelikel/Ankara) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Diyarbakır'da huzur ve tatlı telaş bir arada

Çözüm süreciyle aylardır huzur ortamında yaşayan Diyarbakırlılar, Kurban Bayramı'nı karşılamaya hazırlanıyor

Vatandaşlardan Süphan Elbey:

"Umut ediyoruz tekrardan çatışmalı bir döneme girmeyiz. Halk mutludur"

Esnaf Metin Kılınç:

"Yaklaşık 9 aydır barış sürecinden dolayı huzurluyuz. Son iki bayramdır özellikle de bu bayram çok kalabalık ve her şey iyi gidiyor"

(Ahmet Kaplan/Diyarbakır) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Borsacılık devi Nasdaq'la stratejik işbirliğinin imzası aralık ayında

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan:

"Şu anda hem Nasdaq tarafı hem de Borsa İstanbul olarak kendi düzenleyici otoritelerimizden anlaşmaların onaylanmasını bekliyoruz. Aralık ayında bizi imza atarken görebilirsiniz"

"Fed'in bir an evvel para politikasını normalleştirmesinin gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde ekonomik büyümenin ortaya çıkmasıyla beraber, bu Fed bilançosundaki muazzam genişleme hem malların ve hizmetlerin fiyatlarında hem de belki daha tehlikelisi, farklı türlerin fiyatlarında da artışa yol açabilir"

(Erkan Avcı/Washington)

5- Yılda 5 milyondan fazla kişi "yaralanma kurbanı" oluyor

HÜ Halk Sağlığı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilal Özcebe:

"Her yıl beş milyondan fazla kişi, trafik kazaları, zehirlenme, düşme, yanma gibi kazalar ve şiddet sonucu yaralanmalar nedeniyle yaşamını yitiriyor"

"Bu rakam, dünyadaki ölümlerin yaklaşık yüzde 9'una karşılık geliyor"

(Yeşim Sert Karaaslan/Ankara)

6- İş dünyasından buruk bayram mesajı

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak,

"Müslüman ülkelerde yaşanan sancılı süreç nedeniyle İslam coğrafyası, Kurban Bayramı'na buruk girecek"

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi:

"Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan bu karışıklıkların devam etmesi bizleri oldukça üzüyor. Ancak tüm geçiş dönemleri gibi bunun da bir sonu olacak"

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca:

"Üzüntülü girdiğimiz bu bayramı, sevinçle tamamlarız diye temenni ediyoruz"

İSTİB Başkanı Ali Kopuz:

"Kurbanlarımızı, şu anda ciddi sıkıntılar içerisinde bulunan Müslüman ülkelere göndermemiz lazım"

(Musab Turan/Zeynep Duyar/İstanbul)

7- Siber saldırlara karşı işletmecilerin yükümlülüğü

-BTK, elektronik haberleşme güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak işletmecilerin uyacakları usul ve esasları düzenleyen Elektronik Haberleşme Güvenliği Yönetmeliği Taslağı'nı kamuoyu görüşüne açtı

-Buna göre, elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmeciler, bünyelerinde Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) kuracak ve ulusal siber güvenliğin sağlanmasına ilişkin Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) koordinesinde ve belirlediği esaslar çerçevesinde gerekli tedbirleri alacak

-Siber saldırılara karşı, IP adreslerinde, haberleşme portlarında ve uygulama protokollerinde sinyal işleme kontrolü, kullanıcı yetkilendirme ve erişim kontrolleri gibi mekanizmalar kullanılacak

-Yönetmelik hükümlerinin ihlali durumunda; işletmecinin bir önceki takvim yılındaki net satış değerinin yüzde 1'ine kadar idari para cezası uygulanacak

(Tamer Toğanaş/Ankara)

8- Avrupa'ya açılan sınır kapılarında uyuşturucuya geçit verilmedi

Yılın ilk 9 ayında Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında 1 ton 777 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bir tırda ele geçirilen 717 kilogram eroin, gümrük kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar oldu

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın:

"Hedefimiz sıfır kaçakçılık. Tedbirlerimizi öyle iyi almalıyız ki kimse kaçakçılık yapmaya cesaret edemesin"

(Salih Baran/Edirne) (Fotoğraflı)

9- "Her yıl yaklaşık 13 milyon lira değerinde deri israfı oluyor"

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dinç:

"Koyun sürülerini ayırmak amacıyla sürülen boyalar, kesim ve yüzüm işlemleri sırasında meydana gelen bıçak yaraları, derilerde bakteri oluşması derilerinin israf edilmesinde en önemli nedenler"

"Kurban derilerinin en az yüzde 20'si kullanılamaz hale gelmektedir. Dolayısıyla cari değerler üzerinden her yıl yaklaşık 13 milyon lira değerinde bir israfın olduğunu hesap etmekteyiz"

(Ziya Altunbaş/İstanbul)

10- En doğurgan il Şanlıurfa

Türkiye'nin en doğurgan ili kadın başına düşen 4,39 çocuk ile Şanlıurfa, kadınların en az doğurduğu il ise kadın başına düşen 1,43 çocuk ile Kırklareli

Türkiye'de son 4 yıldır kadın başına düşen çocuk sayısı 2,1'in altında, bu, nüfusun kendisini yenileyememesi ve önümüzdeki 40-50 yılda nüfusun azalacağı anlamına geliyor

Doğurganlık hızı illere göre incelendiğinde, 81 il içinde sadece 11 ildeki kadınların 3 çocuk ve üzerinde çocuk sahibi olduğu görülüyor

(Leyla Ataman Koyuncuoğlu/Antalya)

11- Çin'in vurduğu sektörü bayram güldürdü

Kurban Bayramı yaklaştıkça, bıçak satıcılarının ve bileyicilerin işi de artıyor

Antakya Demirciler ve Bıçakcılar Odası Başkanı Fahrettin Kelahmetoğlu:

"Metali sac, plastik saplı Çin malı bıçaklar; kemiğe değdiği anda köreliyor, elde koku bırakıyor, paslanıyor, bilenmiyor, bilense de keskinleşmiyor ve makineyi bozuyor"

"Kurbana eziyet olmaması için vatandaşlara tavsiyem; tahta saplı, çelik bıçakları tercih etsinler"

"Bıçak 1,5-15 lira, satır 10-30 lira, çengel 3-15 lira, şiş 30 kuruş-1,2 lira, ızgara 2,5-5 lira ve bileme 50 kuruş-1 lira arasında değişiyor"

(Mehtap Yılmaz/Ankara) - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kurban Bayramı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title