Haberler

Ameliyat Olmadan Stent ile Yürüdü

Güncelleme:

Giresun'da 6 aydır yürüme zorluğu çeken Ahmet Sungur, arkadaşı sayesinde ameliyatsız olarak bacağındaki tıkanıklıktan kurtulup, sağlığına kavuştu.

Giresun'da 6 aydır bacağında şiddetli ağrılara neden olan tıkanıklık nedeniyle yürüme zorluğu çeken 50 yaşındaki Ahmet Sungur, çocukluk arkadaşı sayesinde ameliyatsız olarak bacağındaki tıkanıklıktan kurtulup, sağlığına kavuştu.

Ankara'da yaşayan ve görevi dolayısıyla 9 aydır Giresun'da bulunan 50 yaşındaki İnşaat Mühendisi Ahmet Sungur, yaklaşık 6 aydır yürürken sol bacağında kasılmalar ve ağrılar ortaya çıkması üzerine hastaneye gitti. Kendisine yapılan tetkikler sonunda sol bacağında bulunan ana damarın tamamının tıkalı olduğu ve bunun tedavisinin ameliyat veya anjiyografik yöntemle açılması olduğu söylendi. Bunun üzerine Ahmet Sungur çocukluk arkadaşı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ'ı aradı. Ordu Medical Park Hastanesi'nde görev yapan Dr.Sağ, bacağın stent takılarak açılabileceğini belirtti. Ahmet Sungur, yapılan operasyon sonunda sağlığına kavuştu.

ATARDAMARI AÇILDI

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, hastanın daha önce başvurduğu merkezde yapılan MR anjiyosunda aort damarından bacağa inen alttaki bölgenin tamamen tıkalı olduğunun ortaya çıktığını, acil müdahale edilmediği takdirde parmaklarda kangren ve tüm ayakta ciddi dolaşım bozukluğu olabileceğini kaydetti. Bunun üzerine girişimsel anjiyografik yöntemin uygulanmasına karar verdiklerini belirten Dr. Sağ, "Bu tür büyük atardamar darlıklarına müdahale oldukça zor işlemlerdir. Her merkezde uygulanabilen bir işlem değildir, gerekli ekipman ve deneyimli bir ekiple yapılması gerekmektedir. Periferik atardamar tıkanıklıklarında balon, stent gibi girişimsel anjiyografik işlemlerle hastanın organları korunabilir. Bacak ve kolun kesilmesine engel olunabilir. Stent uygulamaları hastalar açısından oldukça konforlu ve ağrısız işlemlerdir. Hastamızda tıkalı damara balon ve iki adet stent uygulayarak, damarı açmayı başardık. Oldukça başarılı geçen bir operasyonun sonucunda hastamızı hiçbir problem yaşamadan, rahat bir şekilde yürüyerek taburcu ettik" dedi.

Ahmet Sungur ise yaptığı konuşmada, 6 aydır bacağındaki şiddetli ağrılar nedeniyle 100 metrede bir durup dinlenmek zorunda kaldığını, Giresun'da başvurduğu hastanede ameliyat olması gerektiğinin söylendiğini belirterek, "Ancak çocukluk arkadaşım Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ'ı arayarak durumumu anlattım. Şimdi ise ameliyat olmadan tekrar sağlığıma kavuştum. Şu an hiçbir ağrım yok ve çok rahat yürüyebiliyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Sungur Ali Cemal Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title