Haberler

Türkiye-AB Zirvesi Almanya'da Gündem Oldu: AB Şantaja Boyun Eğiyor

Güncelleme:

Merkel'e hem partisinden hem de kardeş partisinden uyarı geldi. Almanya İçişleri eski Bakanı ise "Türkiye bizimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'e partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve kardeş parti Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) milletvekillerinden uyarı geldi. Türkiye-AB zirvesinde Türkiye'ye fazla taviz verildiği görüşünü savunan Alman politikacılar, büyük vaatlerden kaçınılması çağrısında bulundu.

CSU, AB ÜYELİĞİNE DE VİZE SERBESTİSİNE DE KAŞI

Passauer Neuen Presse gazetesine konuşan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer de, AB'nin pazarlık gücünün son aylarda birlik içerisinde yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle azaldığına dikkat çekti. "Türkiye sanki bir pazardaymış gibi yeni talepler ortaya koyarak, AB'nin ödeyeceği bedeli arttırdı" diyen Scheuer, "CSU, Türkiye'nin AB üyeliğine ve Türk vatandaşlarına sınırsız vize serbestisi verilmesine karşı" ifadelerini kullandı.

"VİZE SERBESTİSİ KURALA BAĞLANMALI"

Augsburger Allgemeinen gazetesine konuşan Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU) ise,"Ben vize kolaylığı ve AB üyelik sürecinin hızlandırılmasına eleştirel yaklaşıyorum" dedi. Türkiye'nin istediği vize serbestisinin açık kurallarla belirlenmesi, sınırlandırılması ve kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Alexander Dobrindt, "Aksi takdirde vize serbestisi yeni yasadışı göç için zemin oluşturur" ifadelerini kullandı.

"SIĞINMACI SORUNU İLE TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ FARKLI KONULAR"

Rheinische Post gazetesine açıklamalarda bulunan Saksonya Anhalt Başbakanı Reiner Haseloff (CDU), sığınmacı krizinin çözümü ile Türkiye'nin AB üyeliğinin birbirinden tamamen farklı konular olduğunu söyledi. Haseloff," Türkiye'nin fiyatı yükseltmesine karşı dikkatli olmalıyız" dedi.

"TÜRKİYE BİZİMLE KEDİNİN FAREYLE OYNADIĞI GİBİ OYNUYOR"

Rheinische Post gazetesine konuşan Almanya İçişleri eski Bakanı Hans-Peter Friedrich (CSU), zirvede Türkiye'nin tutumunu eleştirdi. Friedrich, "Türkiye bizimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor" dedi.

"AB ŞANTAJA BOYUN EĞİYOR"

Deutschlandfunk'a konuşan Sol Parti milletvekili Jan van Aken ise, AB'nin Türkiye'nin şantajına izin verdiğini savundu. Aken, Türkiye'nin AB'yi Bulgaristan üzerinden sığınmacıların gönderilmesiyle tehdit ettiğini ileri süren Aken, AB'nin bu nedenle Türkiye'deki basın ve insan hakları ihlallerine göz yumduğunu öne sürdü.

Zirve öncesi ve sırasında Türkiye'de yaşanan basın özgürlüğü ve insan hakları ihlallerinin açık ve net olarak dile getirildiğini kaydeden Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Ruhr Nachrichten'e verdiği demeçte, sığınmacı krizinden bağımsız olarak, Türkiye'ye medya özgürlüğü ve insan hakları konusunda taviz (indirim) verilmeyeceğini söyledi.

"TÜRKİYE AB'YE AİT"

CDU Dış Politika uzmanı Ruprecht Polenz ise Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdi. Neuen Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Polenz, " Türkiye'nin AB için stratejik bir önemi var ve Türkiye AB'ye aittir" dedi. Türkiye'nin sığınmacı krizinin çözümünde gündeme getirdiği üyelik sürecinin hızlandırılması talebini haklı bulduğunu kaydeden Polenz, Türkiye'nin 1999 yılından bu tarafa aday ülke statüsünde olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ruprecht Polenz Angela Merkel Almanya Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (35)

osmanli torunuMobil-ANDROID:

chp ve hdpli ler havlamislar yine

12
5
yanıtYanıtla
acaba?:

Yalnız adam çok pişkin gülüyor, yüz ifadesi nasılda geçürdük der gibi???????

14
0
yanıtYanıtla
aydinMobil-ANDROID:

vize versenizki ne olacak.. Turkiyyem cennettir...

11
3
yanıtYanıtla
doğuvan:

Ver gazı akp ab bütün mültecileri türkiyeye gönderip türkiyeyi mülteci kampı olarak kullanıcak. Bir mülteci sorunumuz eksikti akp onuda yapıyor. Bu insanlar türkiyede ne yapıcak işsizlik had safhada ekonomi battı batacak güvenlik zaten sıfır birde kim olduğu belli olmayan bu kadar insan ülkemizde kalmaya devam ederse kim bilir daha neler olucak.

9
2
yanıtYanıtla
Osmanli1453Mobil-IOS:

Siz ve sizin gibiler hep bizimle tarihten beri oynuyor, haksizlara bak, biz aynisini yapsak, felaket kopuyor

7
3
yanıtYanıtla
türkmengardaş:

yani kısacası diyorki tc şaklabanlık yapıp yalvarmaktan bıktırdı para almak için bıktık para verdik. . .

4
6
yanıtYanıtla
Türkiye:

bu avrupa da çok uyanık ha daha ne yapsın Türkiye, 3 milyon euroya ülkeyi yarı açık ceza evi gibi kulanacaksınız işte adeta Tüm Türkiye mülteci kampı olacak, ama bu olaya saf akp seçmeninden tık yok, avrupa kullanacağı daha güzel bi ülke bulamaz ne mız mızlanıyolar anlamadım.

7
2
yanıtYanıtla
osmanlıMobil-IOS:

bu almanlarda gerçekten geri zekalı arkadas geri kabul antlaşması var kaçanı geri gönderme hakkın var daha ne korkuyosun dummkopf!!

1
8
yanıtYanıtla
bzt:

ee keser döner sap döner gün gelir hesap döner

7
1
yanıtYanıtla
abdulcabbar:

gaz vermeyin türkiyeye gene kandırdınız akp hükümetini zibidiler

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title