Haberler

Almanya'da Türk Kökenli Parti Liderine İslamafobik Tehdit

Almanya Yenilik ve Adalet Birliği (BIG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, kendisine posta yoluyla İslamafobik ve tehdit içerikli figürler ile tehdit içerikli bir mektup gönderildiğini açıkladı.

Almanya Yenilik ve Adalet Birliği (BIG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, kendisine posta yoluyla İslamafobik ve tehdit içerikli figürler ile tehdit içerikli bir mektup gönderildiğini açıkladı.

Almanya'nın Köln kentinde gazetecilere açıklamada bulunan Yıldız, iki hafta önce gelen mektupta, pisletilmiş Mekke fotoğrafı, boş yazıcı kovanları ve tehdit içerikli mektubun yer aldığını söyledi.

Yıldız, "Evime boş yazıcı kovanları geldi. Birde zarf vardı ve bizim partinin amblemi vardı. Bizim genel merkezden geldiğini düşünerek zarfı açtım, içinde Kabe resmi ve afedersiniz üzerine bir pislik konulmuş. Birde mektup geldi ve içeriğinde 'artık haddinizi aşıyorsunuz, bu ülkede Almanlar söz sahibidir ve haddinizi bilmezseniz biz yapacağımızı biliriz' yazıyordu. Seçim turunda olduğum için yapamadım ama pazartesi bunu polise intikal ettireceğim." dedi.

BİG partisi Genel Başkanı Yıldız, şunları kaydetti:

"Boş yazıcı kovanlarıyla bize, boş kurşun kovanı gibi bir mesaj veriliyor. Bunu biz tehdit olarak görebiliriz ama bu bizi hiçbir zaman davamızdan vaz geçirmeyecektir. Bu tür tehditleri ciddiye almamız lazım, nitekim 8 vatandaşımız, Alman derin devletinin de yardımıyla 2000-2007 arası NSU tarafından hunharca katledildi. biz Solingen'leri yaşadık, 5 Türkümüz orada yakıldı. Biz Mölln'leri yaşadık, 3 Türkümüz orada yakıldı. bunun haricinde onlarca faili meçhul var. Dolayısıyla bu tür şeyleri ciddiye alırken, davamızdan da yılmamamız gerekiyor. Biz burada mevcudiyetimizin mücadelesini veriyoruz."

AP seçimlerine katılın çağrısı

Çocukların geleceği, ırkçılığı bertaraf etmek ve kimliklerini korumak adına çok önemli bir mücadele verdiklerinin altını çizen Yıldız, Avrupa ülkelerinde yaşayıp o ülkelerin vatandaşlığını taşıyan Türk kökenlileri 6 Mayıs'ta 28 ülkede yapılacak olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılmaya davet etti.

Bu seçimlerin Türkler açısından tarihi bir önemi olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bu seçimlerde ilk kez baraj sistemi uygulanmayacak. İlk seçimlere katılmamıştık ancak bu seçimlere güçlü bir şekilde katılıyoruz. Güçlüden kastım, Almanya'nın bütün seçim sandıklarından katılıyoruz. yani toplam 30 milyon gerçek seçmen bu seçimde bizi seçebilecek. baraj olmaması hasebiyle BİG Partisi olarak ilk defa Avrupalı Türkleri AP'de temsil edebilecek bir sandalyemiz olacak." ifadelerini kullandı.

Yıldız, "26 Mayıs'ta hava nasıl olursa olsun insanlarımızın seçim sandığına gitmeli. Şu an bize hissettirilen ırkçı söylemlere, Avusturya'da başlayan başörtüsü yasağıyla birlikte, Almanya'ya da sıçrayacak olan bu tür yaptırımlara dur demek için güçlü bir sese ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Almanya'da bir milyon 400 bin Türkiye kökenli Alman vatandaşı seçmen olduğunu hatırlatan Yıldız, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim alacağımız 150 bin oyla bir kişi, 350-400 bin oyla ikinci kişiyi parlamentoya sokma ihtimalimiz var. İnsanlarımız, vatandaşlarımız duyarlı davranırsa belki de 3 kişi sokabiliriz. Dolayısıyla muhakkak seçim sandığına gitmemiz lazım. tek bir oyumuz var ve onu da tek bir partiye verebiliyorsunuz. 40 parti arasında biz 22'nci sıradayız. Oyunuzu bize verdiğiniz taktirde bu zulümlere son vermek için orada bir sesimiz olacak."

Avusturya'da ilkokul çocuklarına getirilen başörtüsü yasağını hatırlatan Yıldız, ertesi gün Almanya'daki büyük partilerin de bu yasağın burada uygulanması yönünde görüş açıkladıklarına işaret etti.

Oy kullanma hakkı olan herkesi mutlaka sandığa davet eden Yıldız, "Eğer ırkçılığa, ayrımcılığa, İslam düşmanlığına 'dur' demek istiyorsak ve AP'de kimliğimizin, değerlerimizin temsil edilmesini, hakkımızın, hukukumuzun savunulmasını istiyorsak mutlaka seçime gitmemiz lazım. Çocuklarımız için, gelecek için ırkçılara çok önemli bir kırmızı kart gösterebilmek için, bu tarihi fırsatı mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor." diye belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title