Haberler

Aliağa, Foça, Torbalı ve Gaziemir'de Ulu Önder Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi, İzmir’in Aliağa, Torbalı ve Foça ilçelerinde anıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi, İzmir'in Aliağa, Torbalı ve Foça ilçelerinde anıldı.

Aliağa ilçesinde ilk tören Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi Başkanı Serkan Acar ve Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, kurumları adına Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ulu önder Atatürk'ün 10 Kasım'da hayata gözlerini yumduğu saat olan 09: 05'te ise iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada, Petkim ve Tüpraş gemilerinden sirenler çalındı. Cumhuriyet Meydanında yapılan çelenk töreninin ardından Ata'yı anma programı Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde yapılan etkinlikle devam etti. Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Nurhadiye Şavkıran yaptı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesinin 10 Kasım Oratoryomu sahneledi. Oldukça başarılı bir performans ortaya koyan öğrencilerin sahnelediği Atatürk Oratoryosu, zaman zaman izleyenleri duygulandırdı.

Törene, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Özgür Acar, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Torbalı'da şiirlerle türkülerle anıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Torbalı'da bir dizi etkinlikler düzenlendi. Torbalı Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar, ilçe protokolü, eğitimciler ve öğrenciler ile birlikte vatandaşlar da katıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programında şiirler okundu, türküler söylendi, zeybek oynandı. Programda ayrıca, Atatürk'ün yaşamının ve Kurtuluş Savaşı mücadelesinin anlatıldığı resimler de sergilendi.

Foça'da duygu yüklü anma programı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı dolayısıyla, Foça'daki Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni ve Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde anma programı gerçekleştirildi. Saat 08.45'de başlayan çelenk sunma töreninde, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı, Foça Belediye Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi ve Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesinin çelenkleri sunuldu. Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu, siren sesiyle birlikte saat 09.05'te başladı. Sirenin bitişinin ardından, İstiklal Marşı tüm katılımcılar tarafından okundu.

Ardından anma programı, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde devam etti. Kültür merkezinin holünde öğrenciler, 'Büyük Atatürk' maskının etrafında sevgi ve özlem çemberi oluşturdu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar yaptı. Reha Necla Midilli Ortaokulu tarafından hazırlanan programda "Ata'ya Özlem" isimli oratoryo sunuldu. Ayrıca Atatürk'ün Hayatı konulu video gösterildi, şiirler okundu. İzleyiciler duygusal anlar yaşadı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayımladı. Demirağ mesajında, "Ulu önderimiz, başkomutanımız, başöğretmenimiz, vatan kurtarıcımız Mustafa Kemal Ata'mız. Senin naçiz vücudun toprak oldu; ama biz bu toprakları, bize emanetlerini ilelebet koruyacağız. Gelecek nesillere 'Benim en büyük eserim dediğin Cumhuriyetimizi' şanıyla teslim edeceğiz. Rahat uyu Atam. Seni özlem ve minnetle anıyor saygıyla eğiliyorum"

Gaziemir'de Atatürk özel sergisi

Gaziemir Belediyesi, Ulu Önder'in ölümünün 79. yılında Güven Görgül'ün katkısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Özel Fotoğraf ve Hatıra Sergisini açtı. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışını, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güven Görgül, ailesi ve arkadaşları yaptı.

Sergi açılışında Gaziemir'de önemli sanatsal etkinliklere imza attıklarının altını çizen Başkan Şenol, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde böyle özel bir sergiyi düzenleyerek Atamızın anılarını ve fotoğraflarını Atatürkçü kent Gaziemir'de vatandaşlarımızla buluşturduk. Bugün Atatürkçü kesilenlerin, O'nu dilinden düşürmeyenlerin takiye yaptığı herkes çok iyi biliyor. Biz gerçek Atatürkçüler her çocuğumuzun kalbine Atatürk sevgisini aşılayacağız. Son Kasım'a kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Cumhuriyetimizi yaşatacağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Torbalı Foça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title