Haberler

Alevisiyle Sünnisiyle Hepimiz Kardeşiz

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Erenler Cemevi tarafından Aşure Günü etkinliği düzenlendi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Erenler Cemevi tarafından Aşure Günü etkinliği düzenlendi.

Çerkezköy Erenler Cemevi'nde düzenlenen programa Programa Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükyoncalı Belediye Başkan Vekili Şükriye Can, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, CHP Çerkezköy İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Cem Vakfı Onursal Başkanı Ender Koçak, Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Dr. Muzaffer Birdal, Çerkezköy Erenler Cemevi Başkanı Müslime Çakan, Dede Kemal Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Çerkezköy Erenler Cemevi Başkanı Müslime Çakan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Müslime Çakan'ın ardından konuşma yapan Erenler Cemevi Dedesi Kemal Öztürk, "Tutmuş olduğumuz orucu Allah kabul etsin. Muharrem ayı, Allah'ın 'benim ayım' dediği haram aylardan biridir. Bu ayda sevgi, saygı ve hürmette bulunmalıyız." Dedi.

Öztürk, Aleviler olarak yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek "Hiçbir alevi yeryüzünde hiçbir cana kıymamışken, zulüm göstermemişken, asmamışken kesmemişken, dökmemişken ne yazık ki horlandık, dışlandık. Bize Kur'ansız, Kitap'sız dinsiz dediler. Bizler, Hz. Muhammed Mustafa, İmam Ali El Murtaza ve Ehlibeyt sevgisinden, yolundan asla ayrılmadık. Bu aşkla bu nurla ibadet yaptık. Cenabı Hakka bu aşk ile yalvarıyoruz. Cenabı Hak' ta cümlemizi bu yoldan ayırmasın." Şeklinde konuştu.

Kemal Öztürk konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Her türlü vergisi veren vatani görevini yapan bu canlara, hiçbir acıda, sıkıntıda bulunmayan bu canların, vergileriyle yapılan hizmetler bizlere geri dönmemektedir. Çok fazla bir şey istemiyoruz. İbadet yerlerimizin tanınmasını istiyoruz. Diğer kardeşlerimizin faydalandığı gibi bizler de o haklardan faydalanmak istiyoruz. Mal mülk ayrı, vatan istemiyoruz."

Erenler Cemevi Dedesi Kemal Öztürk'ün ardından kürsüye gelen Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, 'alevisiyle sünnisiyle kardeşiz' diyerek şunları söyledi: "Ağlamada bir, kıvançta bir, kederde de bir olduğumuzu göstermek açısından bu toplantılar büyük fırsattır. Bundan sonra böylesi toplantıları alevi sünni kaynaşma toplantısı temennisinde ve dileğinde bulunuyorum. Bu programdan dolayı hepinizi kutluyorum. Herkes çevresinde bulunan aleviler ile sünniler arasında ayrışmaya değil, beraber yaşamayı gösterebilecek çalışmalarda bulunmalıdır. Bu şekilde gıpta edilecek bir birlik ve beraberliğe katkı sunabiliriz."

Düzenlenen etkinlikte söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı programa katılmaktan dolayın duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çerkezköy Erenler Cemevi binasının yapılmasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Adem Dalgıç da programda bir konuşma yaptı. Aşure'nin birlik ve beraberliğe katkısında bahseden Dalgıç şunları söyledi: "Aşurenin içerisinde biliyorsunuz ki küçük küçük tanecikler var. Hepsi minik tanecikler ama hepsi bir araya geldiğinde çok anlamlı bir yiyecek oluyor. Bizler de böyleyiz. Dolayısıyla hep beraber olmanın mutluluğunu keyfini yaşamak varken geçmişte ne yazık ki üzülerek söylüyorum kötü hadiseler yaşanmıştır. Geçmişe değil, ileriye bakmalıyız. Hepimiz kardeş olduğu bilincinde hareket etmeliyiz."

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da yaptığı konuşmada, "Muharrem ayı İslam dininde çok önemlidir. Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye göçü, hicret olayı bu ayda gerçekleşmiştir. Muharrem ayının başlangıcı hicri takviminin başlangıcıdır.

Maalesef üzücü Kerbela olayı da bu ayda gerçekleşmiştir. Kerbela olayı tüm İslam aleminin ortak üzüntüsüdür. Hepimizin üzüntüsüdür. Yapılan bu etkinlikler, dağıtılan bu aşureler birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir. Emeği geçenlere teşekkür ederim." Dedi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından aşure duası yapılarak, programa katılanlara aşure ikram edildi.

10.12.2012 09: 47: 45

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Öztürk Çerkezköy Tekirdağ Erenler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title