Haberler

Alanya'da Cinayet Davası Ertelendi

Antalya'nın Alanya ilçesinde, iki kardeşten birini bıçakla öldürdüğü diğerini yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan ikisi kardeş 4 zanlı, hakim karşısına karşısına çıktı.
Alanya 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan...

Antalya'nın Alanya ilçesinde, iki kardeşten birini bıçakla öldürdüğü diğerini yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan ikisi kardeş 4 zanlı, hakim karşısına karşısına çıktı.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan sanıklar M.B. (22), M.Ş.B. (26), R.T. (22) ve Gürcistan uyruklu R.B.(30) ile müşteki Birgül Çelik, Deniz Çelik (23) ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde hazır edilen tanık Sadık C.'ın ifadesi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı. Sadık C., olayla ilgili bilgi görgüsünün olmadığını söyledi.

Sanık M.B. ve M.Ş.B'nin avukatı Ezgi Tuncel de savunmasında, müvekkilinin katili bulmak için çalışma başlattığını ve sosyal medyayı kullandığını söyledi. M.Ş.B'nin İstanbul'da yaşadığını ve olay günü güvenlik kamera kayıtlarında İstanbul'da olduğunun ispatlandığını dile getiren Tuncel, şöyle konuştu: "M.Ş.B., olayın içine çekilmektedir. Olayı ne şekilde azmettirdiği somutlaştırılmamıştır. Ayrıca, bir cep telefonu numarasından hazırlık soruşturması yürüten komisere mesaj çekilmiştir.Söz konusu telefon numarasının hangi tarihlerde kullanıldığının araştırılmasını talep ederiz. Ayrıca sanık M.B. yönünden meydana gelen ölüm olayı ani gelişen kast ile meydana gelmiştir. Bu nedenle olayın meydana gelişinin aydınlatılması açısından keşif kararı verilmesini talep ederiz."

Azmettirici olduğu iddia edilen M.Ş.B ise savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek Çelik ailesinin Hanifi adına hat çıkararak mesaj gönderdiğini iddia etti. Sanık savunmasında kendisine iftira atıldığını ve olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Sanık R.T.'nin avukatı Osman Doğan da sanığın suçu işlediğine dair dosya kapsamında hiçbir delil olmadığını kaydederek sanığın tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Gürcistan uyruklu R.B'nin avukatı Erdal Tığlı ise kendi rızasıyla Alanya'ya gelmediğini M.B'nin pasaportuna zorla el koyarak getirildiğini iddia etti.

Duruşma, M.B.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumundan sağlık raporunun beklenilmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma, 23 Ocak 2014'e ertelendi.

OLAY

Antalya'nın Alanya ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde 1 Aralık gecesi Ercan ile Deniz Çelik kardeşler, parkta yüzleri maskeli bir grubun bıçaklı saldırısına uğramış, vücutlarına aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanan kardeşlerden Ercan Çelik hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, Deniz Çelik ise yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

Olayın ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma ile zanlılar M.Ş.B, M.B. ile olaya yardımcı olan Gürcistan uyruklu kadın R.B, İstanbul'da, R.T. de Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 23 Şubat'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle aileler arasında çıkan kavgada zanlıların babası Tahsin B.'nin hayatını kaybettiği, olayın kan davasına dönüşmemesi için iki ailenin bir araya getirilerek barıştırılmaya çalışıldığı öğrenildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ercan Çelik Gürcistan Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title