Haberler

Akil İnsanlar Heyeti, Aydın'da

Güncelleme:

Akil İnsan Avni Özgürel, "Türkiye'de demokrasinin inşasından önce bir kere terör ve şiddetin son bulmasını temin etmek lazım." dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, " Türkiye'de demokrasinin inşasından önce bir kere terör ve şiddetin son bulmasını temin etmek lazım" dedi.

Aydın'da temaslarda bulunan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu, Anemon Otel'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Grup üyeleri, Fadime Özkan ve Hasan Karakaya'nın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan grubun başkan vekili Özgürel, Türkiye'de demokrasinin gelişmesinin önündeki en büyük engelin terör olduğunu belirtti.

Herkesin senelerdir bu acıyı yaşadığını vurgulayan Özgürel, "Türkiye'de demokrasinin inşasından önce bir kere terör ve şiddetin son bulmasını temin etmek lazım. Sürecin başladığı günden bu güne kadar 'akiller' diye isimlendirilen bir heyet oluşturuldu. 'Öcalan serbest kalacak mı- Türkiye'de özerk bölgeler kuruluyor, federasyon kurulacak, anayasadan Türklük kalkıyor mu, kaldırılıyor mu-' gibi herkesin zihnine takılan pek çok soru var. Onlar da dahil olmak üzere rahatsızlıklarınızı, tavsiyelerinizi, olumlu görüşlerinizi, sizi tedirgin eden, kaygılandıran veya taraftar kılan ne varsa bunları tespit edip sonuçta bir rapor halinde başbakanlığa iletiyoruz."

Toplantıya katılanlara, "Bunlar bir rapora dönüştürülse başbakanlıkta ne ifade edebilir diye düşünmeyin" şeklinde seslenen Özgürel, görüşmelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bire bir iletildiğini ve muhataplarına zaman zaman dönüş yapıldığını kaydetti.

-"Anayasa hareketliliği"

Türkiye'nin anayasa değişikliği konusunda önemli bir süreçten geçtiğini de ifade eden Avni Özgürel, bu konuda çok büyük anlaşmazlıklar bulunmadığını dile getirdi.

Meclis'te bir anayasa hareketi olduğunu ve hayal kırıklığını yansıtmaya çalışan bazı siyasilerin sözlerine çok fazla takılmamak gerektiğini anlatan Özgürel, şöyle devam etti:

"Aşağı yukarı 40 maddede anlaşıldığı söyleniyor. Bir o kadar maddede ise bazı ufak tefek anlaşmazlıklar var. Halbuki bunların hepsini çok kolay telif etmek mümkün. İşte eğer böyle olabilirse Türkiye'nin haziran ayında hiç değilse siyasetin üzerinde anlaştığı 70-80 maddelik bir anayasa metni olacak. Dolayısıyla bir büyük anayasa paketinin Türkiye'nin önüne taşınması mümkün gibi görünüyor."

Bu arada Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu'nun toplantı yaptığı otelin önünde toplanan bir grup, slogan atarak protestoda bulundu. Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Avni Özgürel Türkiye Aydın Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title