Haberler

Akhisar'da Kitap Dağıtımı Tartışması

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir öğretmenin sosyal medya üzerinden dile getirdiği kitap ihtiyacını karşılayarak okulda dağıtmak isteyen Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne, kitapların üzerinde belediye logosu olduğu gerekçesiyle izin verilmediği iddia edildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir öğretmenin sosyal medya üzerinden dile getirdiği kitap ihtiyacını karşılayarak okulda dağıtmak isteyen Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne, kitapların üzerinde belediye logosu olduğu gerekçesiyle izin verilmediği iddia edildi. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, devletin işleyişiyle ilgili usuller olduğunu ve bu olayın sadece bir ihmalden kaynaklandığını belirterek, "Yaşadığımız bu yüzyılda kitap düşmanlığı yapacak değiliz. Kitaplar incelenerek dağıtımı yapılır" dedi.

Akhisar Başlamış Ceyhan Karasoy Ortaokulu'nda görevli bir öğretmen, okul kütüphanesi kurulması için sosyal medyada kitap yardımı çağrısında bulundu. Paylaşım üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı kitap talebinde bulunan öğretmenle iletişime geçerek konuya duyarsız kalmadı. 12 mahalleye taşıma yoluyla eğitim veren ve ayrıca özel eğitim sınıfı bulunan okula yardım amacıyla kırtasiye kitleri, boyama kitapları, oturma bankları, spor malzemeleri ve hikaye kitapları toplandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün eşi Şeyda Ergün, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, yardım malzemeleriyle birlikte Başlamış Ceyhan Karasoy Ortaokulu'nu ziyaret etti. Dezavantajlı gruptaki çocuklara yardım etmek amacıyla okulu ziyaret eden Şeyda Ergün ve beraberindekiler kitapları okula teslim edemedi. Kitapların teslim edilememesinin nedeni ise Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer'in, yardım malzemelerinin bazılarında Manisa Büyükşehir Belediyesi logosu olduğu için dağıtıma izin vermedikleri olarak iddia edildi. Toplanan hikaye kitapları öğretmenler odasına bırakılırken, oturma bankları okul yönetimi tarafından teslim alındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi logolu boyama kitapları ve spor malzemeleri ise teslim alınmaması nedeniyle mahalle muhtarına bırakıldı.

ERGÜN: "HER ZAMAN DESTEK OLMAYA HAZIRIZ"

Konuyla ilgili konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün eşi Şeyda Ergün, öğrencilerin eğitimine her zaman destek vereceklerini söyledi. Şeyda Ergün, "İnsana destek noktasında elimizin ulaşabileceği her yerde taşın altına elimizi koyarız. Bir de eğitim söz konusu olunca bu isteğimiz bir kat daha artıyor. Biz de sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrıya duyarsız kalmayarak çok sayıda öykü, roman, kırtasiye seti, oturma bankı, spor malzemesi ve çocuklarımızın çevre bilinci kazanması amacıyla hazırlanan kitaplarla okulumuza destek olmak istedik. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacında destek olmaya hazırız" dedi.

ERYILMAZ: "ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, çocukların ülkenin geleceği olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilerin eğitimine destek olabilmek için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde 17 ilçede MABEM kursları açtıklarına değinen Eryılmaz, "Eğitimli ve güçlü çocuklar, güçlü gelecek demektir. Biz de çocuklarımızın eğitimine destek olabilmek için 17 ilçemizde özel kurslar açtık. Örnek vermek gerekirse, MABEM ve çocuk kültür sanat merkezleri her zaman öğrencilerimizin hizmetindedir. MABEM'de öğrencilerimizin başarı oranı yüzde 98'dir. Biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimine her zaman destek olacağız" ifadelerini kullandı.

"BU İŞTE ÇİFTE STANDART VAR"

Akhisar'da yaşanan kitap sorunuyla ilgili konuşan Hasan Eryılmaz, "Biz çocuklarımızın geleceği için elimizi her zaman taşın altına koyarız. Böyle bir destekte hiçbir zaman siyaset amacı gütmeyiz. Büyükşehir belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi bir kurumudur. Sırf büyükşehir logosu var diye, milli irade ile seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün imzası var diye eğitim materyallerinin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmasının engellenmesi tamamen bir art niyettir. Madem Akhisar'daki bazı yöneticilerimiz bu zihniyette, o zaman büyükşehir belediyesinin yaptığı yollardan geçmesinler, büyükşehir belediyesi görevlilerinin bin bir zorlukla boğuşarak hizmete geçirdiği içme sularından içmesinler. Eğer bize bu işi engelleyen yetkililer çıkıp da yok 'bizden izin almadılar' gibi söylemlerde bulunurlar ise biz de bu işte çifte standart olduğunu, art niyet olduğunu daha önce aynı ilçede okullarda başka kurumların dağıttığı materyaller ile ilgili yazılı izin alındıysa bunun belgesini de sorarız, iznini de sorgularız." dedi.

"BURADA BİR İHMAL SÖZ KONUSU"

Öte yandan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ise devletin işleyişiyle ilgili usuller olduğunu ve buna bütün kurum, sivil toplum kuruluşları ve şahısların uymak zorunda olduğunu belirtti. Kaymakam Peker şunları söyledi: "Devletin işleyişiyle ilgili usullere kurumlar da, sivil toplum kuruluşları da, şahıslar da uymak zorundadır. Büyükşehir belediyesi kitap dağıtımıyla ilgili bir talepte bulunuyor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de dağıtılacak materyaller hakkında bilgi istiyor ve birer numune talep ediyor. Fakat herhangi bir geri dönüş yapılmıyor. Burada bir ihmal söz konusu. Malzemenin ne olduğunu bilmiyoruz. Bu uygulama bütün kurumlara karşı böyledir. Burada bir siyasi bir olay yoktur. Sadece büyükşehir belediyesine değil diğer bütün belediyelere ve kurumlara da bu şekildedir. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin her yerde uygulama bu şekildedir. Farklı bir uygulama yoktur. Bizim, 'Bunlar büyükşehirin koymayız, koydurmayız' şeklinde bir yaklaşımımızın olması mümkün değildir. Tamamen usulden kaynaklanan bir sorundur. Söz konusu kitapların nerede olduğunu bilmiyorum. Büyükşehirin bıraktığı kitaplar incelenir ve uygun görülürse elbette dağıtımını yaparız. Yaşadığımız yüzyılda kitap düşmanlığı yapacak değiliz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Eryılmaz Cengiz Ergün Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title