Haberler

Yalçın Akdoğan: Amerika'da Bir Yobaz Var

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ABD Başkan aday adayı Donald Trump hakkında "Amerika'da bir yobaz var." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Avrupa'da ırkçılığın yapıldığını, camilerin kundaklandığını ve Türklerin evlerinin yakıldığını vurgulayan Akdoğan, "Bakın Amerika'da bir yobaz var 'Trump' isminde. Müslümanları aşağılıyor, yabancı düşmanlığı yapıyor. Bu medeniyetler çatışması tezine destek vermektir. O 'IŞİD' denen terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektir. Amerika'nın üzerinde yükseldiği değerlerin temeline dinamit koymaktır. İşte bütün bunlara karşı biz, hoşgörüyü yüceltmek durumundayız" değerlendirmesinde bulundu.

AKDOĞAN, TÜRK ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

Yalçın Akdoğan, Aleksandar Palas Otel'de düzenlenen resepsiyonda Türk öğretmenlerle bir araya geldi, daha sonra Boris Traykovski spor Salonu'nda Makedonya'da yaşayan Türklere hitap etti.

"Canımdan can olan canım kardeşlerim, hepinizi hürmetle selamlıyorum. Türkiye'den Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun ve 78 milyon Türkiye halkının selamlarını, sevgilerini getirdim" diyerek konuşmasına başlayan Akdoğan, 21 Aralık'ın Türkçe eğitim Günü olarak ilan edildiğini söyledi.

Akdoğan, Makedonya'nın çok kültürlü yapısını korumaya devam ettiğini belirterek, bugün Avrupa için örnek gösterilebilecek bir olgunluğa sahip olduğunu ifade etti.

"ELİNE, DİLİNE, BELİNE HAKİM OL"

Yalçın Akdoğan, Türkçe'nin hoşgörü ve dostluk dili olduğuna işaret ederek, "Eline, beline, diline hakim ol" diyen Hacı Bektaş Veli'nin dilinden kimseye kötülük gelmeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin, bugün bölgesel bir güç olduğunu ve gücüne güç kattığını vurgulayan Akdoğan, bunun sonucu olarak da bütün bu bölgelerin güven ve istikrar içinde olacağını kaydetti.

Akdoğan, 21 Aralık'ı milli bayram ilan ettiği için Makedonya devletine de teşekkürlerini iletti.

"TÜRK HALKI MAKEDONYA TOPLUMUNUN BİR PARÇASIDIR"

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski de yaptığı konuşmada, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Makedonyalı Türklerin bu önemli bayramını kutlayarak, dokuz yıldır kutlamaların birlik içerisinde düzenlendiğini belirtti.

Yeni nesillere aralarındaki bağı güçlendirmeleri önerisinde bulunan Başbakan Gruevski, "Türk halkı Makedonya toplumunun önemli bir parçasıdır, ülkenin gelişimi ve ilerlemesinde önemli rol oynamaktadır. Makedonya'daki Türk toplumu ekonomi, siyaset, spor ve kültür alanlarına destek vermekle birlikte tüm sosyal alanlarına katkıda bulunmaktadır" diye konuştu.

MUSTAFA CECELİ KONSER VERDİ

Konuşmalar sonrasında Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile Makedonya Başbakanı Gruevski, Türkçe konulu yarışmada dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi. Ardından 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü etkinlikleri kapsamında sanatçı Mustafa Ceceli konser verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Akdoğan Avrupa Birliği Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

sefilix:

diplomatik dilimize hayran kaldım. o bu değilde biz israile neler dedik neler sonra bir baktık aaa dostmuşuz ya

26
20
yanıtYanıtla
ayna varmi:

Aynaya bak yobazin alasini görürsün suratsiz herif!

43
2
yanıtYanıtla
Cemre:

Kedi çıkmış ortaya

yanıt9
yanıt0
abizer:

bence sen ondanda yobazsin

40
3
yanıtYanıtla
EnderMobil-ANDROID:

TURKİYE nin yarısı yobaz

34
5
yanıtYanıtla
mariya:

orda bari birtane varmis sizde tonlarca önce kendinize bakin yobazin alasi

29
9
yanıtYanıtla
cccsarsıntıccc:

akp hem türkleri hem kürtleri şaşırtarak aldatark ilerliyor bop projesine

29
1
yanıtYanıtla
halk:

Sen önce aynaya bak, sonra ötekilerine laf at yobazin önde geleni!!!

18
10
yanıtYanıtla
Remus:

amarikada buyuk yobaz turkiyede yavrular yobazlar

17
5
yanıtYanıtla
silopi liMobil-ANDROID:

sen islam adina milyonlarca insanin kanina girdiniz şimdide isrsile yatmaya kalkiyorsunuz sizin ne dönek olduğunuzu bi abd biliyor

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title