Haberler

Akdeniz Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Akdeniz Üniversitesi'nin 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan 4 bin 900 öğrenci, mezuniyet coşkusu yaşadı.

Akdeniz Üniversitesi'nin 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan 4 bin 900 öğrenci, mezuniyet coşkusu yaşadı.

AÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) çim sahada düzenlenen mezuniyet törenine, Antalya Vali Vekili Turan Eren, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni, 18 fakülte, 4 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 1 konservatuvardan mezun olan 4 bin 900 öğrencinin geçiş töreni ile başladı. Mutlulukları yüzlerine yansıyan öğrenciler öğretim üyeleri ve ailelerin alkışları arasında geçti. Biniş ve kepleri ile çocuklarını karşısında gören aileler bu anları fotoğrafladı.

Tıp Fakültesi dönem birincisi Zehra Ece Randa, kendimizi geliştirmeye ve öğrenmeye devam edeceklerini söyledi. Toplumda önemli bir sorumluluklarının olduğunun altını çizen Randa, "Karanlığın karşısında olacağız. Aldığımız eğitimle hiçbir hastanın içinde alet ve edevat bırakmayacağız" dedi.

ENGELLİ ÖĞEENCİLER VE BABALARINA PLAKET

Törende mezun olan engelli öğrenciler adına konuşmayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Gürkan Ataoğlu yaptı. Gürkan'ı tekerlekli sandalyesi ile sahneye babası Cemil Ataoğlu ve görevliler çıkardı. Konuşmasında Gürkan, AÜ'de balık yemeyi değil, balık tutmayı öğrendiklerini kaydetti.

Ardından bir diğer Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan bedensel engelli Ahmet Ortaarmutçu ve babası İbrahim Ortaarmutçu geldi. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, çocuklarının eğitimlerini tamamlamasında büyük katkı sağlayan aileler adına Cemil Ataoğlu ve İbrahim Ortaarmutçu'ya plaketlerini takdim etti.

Rektör İsrafil Kurtcephe, AÜ son dönemde hem dünyada hem Türkiye'de ismini duyurun marka değerlerden biri olduğunu belirtti. AÜ sağlık başta olmak üzere bütün alanlarda tarihe imza attığını ifade ederek, "Üniversite öğrencilik yılların en iyi dönemleridir. AÜ olarak hayat boyunca burada geçirdiğiniz günleri asla unutmayacaksınız. Sahip olduğunuz değerler hayatınızı geçireceksiniz. Bu toplum sizden çok şey bekliyor. Bu toplun geleceğini inşa edeceksiniz. Aldığınız eğitimin kalitesinden eminiz. İyi eğitildiniz gelecek için hazırsınız. Geleceğin modern, demokrat ve ülkesinin hizmetine koşmak için hazırsınız. Bundan sonra hayatınızda yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Vali Vekili Turan Eren, son derece anlamlı ve özel bir günde olduklarını kaydetti. Gelişen değişen ve sürekli bir yarış içinde devam eden hayatta eğitim ve öğretimin öneminin büyük olduğunu dile getiren Eren, "Ülkeyi geliştirip, büyütmenin tek unsuru eğitimdir. Kaliteli ve iyi bir eğitimle yetiştirilmiş insanlar bir ülkenin en büyük teminatıdır. AÜ, ülkemizin ve ilimizin yüz akı üniversitesidir" dedi.

BİRİNCİLER PLAKALARINI ÇAKTI

Konuşmaların ardından 2012-2013 eğitim öğretim yılını tıp fakültesinden birincilikle tamamlayan Zehra Ece Randa yaş kütüğüne plakasını çaktı.

Ardından fakülte ve yüksek okullarını derece ile bitiren öğrenciler yaş kütüğüne plakalarını çaktı. Dereceli mezun olan öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Tören, pop sanatçısı Yalın'ın konseri ile son buldu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Cihat Göktepe Turan Eren Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title