Haberler

AK Parti 'Havada İkmal Yapma' Peşinde

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için aday gösterilen Z. Abidin Beyazgül, partinin yakaladığı hızı düşürmeden 2015 seçimlerine hazırlamayı düşünüyor.

Adalet ve Kalkınma (AK Parti) Partisi 4 Ocak 2015'te Şanlıurfa İl Kongresini gerçekleştirecek. GAP Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak kongre öncesi mevcut İl Başkanı Yusuf Eğilmez'le başkanlık için aday gösterilen Zeynel Abidin Beyazgül AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Genel merkezde yapılan istişareler soruncu il başkanlığı için Zeynel Abidin Beyazgül'ün belirlendiğini belirten AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, görevi gönül rahatlığıyla devredeceğini söyledi.

Eğilmez, "Bildiğiniz üzere 4 Ocak 2015 Pazar günü il kongremiz yapılacak. Genel merkezimizde yapılan istişareler neticesinde il başkan adayı olarak Zeynel Abidin Beyazgül Bey belirlendi. Bu süreçte genel merkezimiz çok hummalı bir çalışma yaptı. Bütün teşkilatlardan görüş alındı. Bütün sivil toplum kuruluşlarından görüşleri alındı. Milletvekillerimizle istişareler yapıldı. Şunu açıkça söylememiz gerekiyor. Başvuruda bulunan altı arkadaşımız da gerçekten bu işe layık olan arkadaşlardı. Bu görevi belki de bizden daha iyi yapabilecek arkadaşlardı. Neticede Zeynel Abidin Beyazgül abimiz il başkanı adayımız olarak belirlendi. Bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Zeynel bey tecrübeli bir ağabeyimiz. Daha önce de birçok görevde bulunmuş. İnanıyorum ki, bu işi inşallah bizden daha iyi bir şekilde bu görevi yerine getirecek" dedi.

4 OCAK'TA KONGRE YAPILACAK

4 Ocak'ta yapılacak kongre sonrası görevi devredeceğini belirten Eğilmez, bütün Urfalıları kongreye davet etti. Eğilmez, "Bu kongremiz bir bayrak değişimi kongresi olacak. Zeynel abinin 'havada ikmal olacak' diye bir tabiri vardı. Yani hiçbir şekilde hızımızda bir düşüş olmayacak. Aynı hızla biz devam edeceğiz. Önümüzde bir 2015 seçimleri var. İnşallah bu seçimde Zeynel abinin başkanlığında Şanlıurfa'da çok güzel başarılar elde edeceğiz. Tabi bu dört yıl boyunca biz il başkanı olarak görev yaptık. Bu süreçte de çok şükür yüzümüz ak bir şekilde bütün sınavlarda geçtik. Referandum olsun, genel seçim olsun, yerel seçim olsun, cumhurbaşkanlığı seçimi olsun tüm seçimlerde biz oyumuzu arttırarak bugüne geldik. Ve inşallah 4 Ocak'ta da bayrağı devredeceğiz. Bu süreçte birçok yol arkadaşımızla birlikte bu başarılara imza attık. Ben partimizin kuruluşundan bugüne kadar özellikle de bu dört yıl boyunca ki, ben iki yıl boyunca başkan yardımcılığı yaptım, altı yıl boyunca görev yaptığım bütün arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah 4 Ocak'ta GAP Arena Spor Salonu'nda yapılacak olan kongreye de tüm hemşerilerimizi tüm Şanlıurfalıları davet ediyorum" diye konuştu.

'ZOR BİR GÖREV'

Eğilmez'in dört yıl boyunca yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Zeynel Abidin Beyazgül, genel merkezde başkanlık için medeni bir yarış olduğunu söyledi. Beyazgül, "Elbette ki, her bir arkadaşımız çok değerli, çok kıymetli, bu işe layık insanlar; fakat bu işlerde kısmet tabi ki, bir kişi olabiliyor. Bizim ismimiz söylendi. Ben bu süreçte şahsımla ilgili teveccühte bulunan ve gayretlerini esirgemeyen, tüm hemşerilerime, dostlarıma teşekkür ediyorum. Zor bir görev olduğunu biliyorum. Önümüzde bir seçim var. Biraz önce Yusuf Bey'in dediği gibi havada hızımızı kesmeden ikmal etmek zorundayız. Urfa'ya hizmet etmek benim için güzel bir şeref" dedi.

'BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNİ DE YÜRÜTECEK'

Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Beyazgül oradaki görevini de devam edeceğini söyledi. Demokratik hayata bir katkı sunmayı düşündüğünü belirten Beyazgül, "Urfa'nın gelişmesine bir katkıda bulunacağımı düşünüyorum. Hemşerilerimizin yanına daha çok uğrayarak, sorunlarını birlik ve beraberlik içerisinde götürerek Ankara'da çözebilmenin gayreti içerisinde olabileceğimi düşünüyorum. Çok illerde bulunduk. Bu illerde gerek siyasi gerek bürokratik yapıyla çok yakın çalışmalarımız oldu. Geçmiş dönemde merkez ilçe başkanlığım ve 18 yaşında başlayarak, Milli Türk Talebeler Birliği'nde başlayarak sivil toplum örgütlerimde çalışmalarım oldu. Malatya Noter Odası başkanlığım oldu. Başbakan Davutoğlu cv'me bakarak bana barak 'siz hiç boş durmamışsınız' dedi. Bu hayatta bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşamak çok önemli" diye konuştu.

YENİ YÖNETİM

Urfa'ya zevkle ve şevkle çalışacağını kaydeden Beyazgül, yeni yönetimle ilgili olarak başvuruların alınmaya devam ettiğini söyledi. Yeni yönetime başvuran her adayın kendileri için değerli olduğunu vurgulayan Beyazgül bu konuda büyük bir teveccüh olduğunu dile getirdi. Beyazgül, "Benim için en önemli şey Urfalı hemşerilerimin bol bol duası. Dualar arkamızda olduğu müddetçe işlerimiz daha iyi gider. Hemşerilerimizden bol bol dua istiyorum. 4 Ocak'taki il kongremize bütün hemşerilerimizi davet ediyorum" diye ifade etti. Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eğilmez, milletvekili seçiminde aday olup olmayacağı şeklindeki bir soruya henüz bunun konuşmanın zamanı gelmediğini söyledi. Beyazgül'e sorulan 'merkez ilçe başkanlığı görevini bıraktınız, şimdi il başkanlığına adaysınız' şeklindeki bir soruya Beyazgül, görevinin Adıyaman'a çıktığını bu yüzden görevi bırakmak için genel merkeze durumu anlattığını ifade etti. Kendisine il başkanlığı görevi tevdi edildiğinde mevcut görevlerinin olduğunu partinin genel merkezine aktardığını kaydeden Beyazgül, genel merkezin bunları kabul ettiğini ifade etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Zeynel Abidin YUSUF EĞİLMEZ Ak Parti Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title