Haberler

AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, tek liste halinde gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurul'dan güven tazeleyerek çıktı.

Başkan Kısaca, yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Bizler bir aileyiz. Birlik, beraberlik içerisinde şehrimizi ve ülkemizi daha iyi hizmetlere götürmek için çaba göstereceğiz" dedi.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı'nda 15 Kasım 2014 Cumartesi günü 'Hep Birlikte Yeni Türkiye' sloganı ile gerçekleştirilen 5. Olağan Kongre, büyük bir katılıma sahne oldu. Kongreye TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Mehmet Sağlam, Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar ve Sıtkı Güvenç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, İl Başkanı Av. Metin Doğan, çevre ilçelerin belediye başkanları ve ilçe başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Davetlilerin ve partililerin tıklım tıklım doldurduğu TKİ Misafirhanesi'ndeki 5. Olağan Genel Kurul'da ilk olarak divan oluşturuldu. Divan Başkanlığı'nı Av. Ahmet Güngör yaparken üyeleri ise Av. Sevilay Tüfekçi, Cüneyt Doğan, Songül Kandeğer ve Mehmet Mehmet Gökçe yaptı. Divan Kurulu'nun oluşturulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.

Genel Kurulda ilk konuşmayı 2012 yılında tek aday olarak girdiği 4. olağan kongreden güven tazeleyerek çıkan AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca yaptı. Başkan Kısaca, 2012 yılından beri 3 seçime girdiklerini ve üçünden de başarıyla çıktıklarını söyledi.

Başkan Kısaca, "2012 yılında da aynı bu salonda birlik beraberlik içerisinde seçimimizi yapmıştık. 2012 yılından bugüne kadar atlattığımız 3 seçimden de bu birlik beraberlik sayesinde başarıyla çıktık. Her zaman hem milletimiz, hem AK Parti'miz hem de ülkemiz en çok da Elbistan'ımız kazanmış oldu. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızda bizlere sürekli destek olan değerli milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yerelde Elbistan Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler, AK Partililer olarak bir aileyiz. Aile içerisinde zaman zaman kırgınlıklar, dargınlıklar oluşabilir. Bunların zaman içerisinde telafisi yapıldı. Telafisini yapamadıklarımızdan da özür diliyor ve helallik istiyorum. Bugün dünyada Müslüman coğrafyasında zulme uğrayan kardeşlerimizi gördüğümüz zaman burada ne kadar boş şeylerle uğraştığımızın farkına varmamız gerekiyor. Birbirimizin arkasından açık aramak, en ufak bir şeyi sorun haline dönüştürmek ve bir tarafta da ezilen Müslümanları görmek. Bunları karşılaştırdığımız zaman rabbimize ne kadar şükretsek azdır" dedi.

Ufak kırgınlıkların son bulması temennisinde bulunan Başkan Kısaca, "Ülkemize, memleketimize faydalı olabilmek için hep beraber el ele verip birlik beraberlik içerisinde bizlerin bu ülkeyi kalkındırması, memleketimizi kalkındırması gerek değil mi? Maalesef zaman zaman küçük şeyler için birbirimizin kalbini kırmak durumunda kalıyoruz. Bundan sonra ülkemizin, memleketimizin selameti için, ülkemiz genelinde oyunlara getirilen, ülkemizi zor duruma düşürmek için mücadele edenlere karşı koyabilmek için önce ailemiz içerisinde birliğimizi sürdürmeliyiz. Bundan önceki dönemlerde bu ülkede çok şeyler gördük. Muhtar bile olamaz dedikleri Recep Tayyip Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanı ve onu da siz seçtiniz. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ülkemizi yükseltmek adına ne gerekiyorsa yapmaktadır. Bizler de genel başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve teşkilatımıza destek vereceğiz. Bundan önce görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra mikrofona davet edilen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin Doğan ise, kongrelerin birlik bütünlük içerisinde tamamlanacağını belirtti. Başkan Doğan, kongrelerin partilerin yenilenmesi olduğuna dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.

Doğan'ın ardından katılımcılara seslenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, kongrelerin bir bayram olduğunu söyledi. Başkan Erkoç, "Aramızdaki hukuku yenilemek için buradayız. İnşallah bugün Elbistan'ımızda bir bayram yaşamaktayız. Büyük medeniyet yolculuğunda hamdolsun bugünlere geldik. Elbistan'ımız her zaman bu hareketin yanında oldu. Bundan sonra da geleceğe hep beraber yürüyeceğiz. Elbistan'ımızla gurur duyuyoruz. Elbistan'ımız bizim gurur kaynağımız" şeklinde konuştu.

Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük ise, "İnşallah kongremizin Elbistan'ımıza, ilimize ve hizmet etmede katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Allah hayırlı ve uğurlu etsin" dedi.

Daha sonra AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil kürsüye davet edildi.

AK Parti'nin vesayetlerle mücadele ederek iktidarını sağlamak zorunda kaldığını belirten Pakdil, "Hep beraber mücadele ettik. Yeni Türkiye'ye yeni siyaset dili lazım. Onun için bir ve beraber olmamız gerekiyor. Başarı hepimizindir ve bu başarı daha da yükselerek devam edecek. Bizde ayrılık gayrilik yoktur. İşte AK Parti yeni şeyler söylüyor. Bu millet tarihi ile geçmişi ile yüzleşiyor. Türkiye artık büyüyen bir ülke. Türkiye'nin idealleri ve hayalleri var. Türkiye bu hayalleri ve ideallerini gerçekleştirmek için elindeki bütün imkanları kullanıyor. AK Parti iktidarının yapmış olduğu bütün hizmetlerde bu partiye oy vermiş, dua etmiş, teşkilatlarında çalışmış bütün insanların hissesi var. Bu hayır-hasenatta her birimizin tek tek hissesi vardır" ifadelerini kullandı.

Programın son konuşmasını ise TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün yaptı.

Elbistan'ın tarihsel ve kültürel önemine işaret eden Üstün, "AK Parti'nin birlik ve beraberliğini gördüm. Birlik olunca başarı da geliyor. Kahramanmaraş, AK Parti'yi kurulduğundan beri desteklemiştir. En son seçimde yüzde 71,5 oranında oy verdiniz. Elbistan'ımızı pırıl pırıl yapacağız. Hizmet bizim işimiz. Bizim idealimiz sadece hizmet değil. Mazlumlara elimizi uzatamıyorsak siyasetimiz eksik kalır. Bizler, dünya mazlumlarının gözyaşını da sileceğiz, ülkemize de en iyi hizmeti yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Toplam 462 delegesi bulunan AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı'nda yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Yunus Kaan Kısaca, Cuma Pıçak, Cuma Çiftlikli, Emrah Basut, Derviş Kartal, Yusuf Bilen, Neslihan Ceran, Mehmet Kılıç, Serkan Kasapoğlu, Feride Kaya, İhsan Kılıç, Rukiye Altun, Soner Kılıç, Gülben Çolak, Muhsin Ün, Dilek Çevik, Raife Kümber, Mahmut Yılmaz, Zeki Özdemir, Fuat Bostancı, Süleyman Cihangir, Cuma Alagöz, Tahsin Şahin, Sırrı Demir, Çetin Şakalar, Alattin Özer, Cemil Can, Ahmet Özalp, Hasan Sungur, Ali Toplama. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kahramanmaraş Ak Parti Ak Parti Elbistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title