Haberler

Adana İlker Başbuğ Atatürk'ü Anlayın, Anlatın ve Sahip Çıkın

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Türk milletinin Atatürk'e borcunu ödeyemeyeceğini belirterek, Lütfen Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayın, anlatın, sahip çıkın dedi.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Türk milletinin Atatürk'e borcunu ödeyemeyeceğini belirterek, Lütfen Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayın, anlatın, sahip çıkın dedi.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Çukurova İlçe Belediyesi'nce düzenlenen 'Her Ayın 19'unda Saat 19'da' etkinliği kapsamında Adana'ya geldi. Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde 'Atatürk'ü 20'nci Yüzyıl'ın En Büyük Lideri Yapan Nedenler' konulu panele katılan Başbuğ, büyük ilgi gördü. Kitaplarını imzalayan Başbuğ, gösterilen ilginin geleceğe yönelik umutların artmasına neden olduğunu söyledi.

ATATÜRK'Ü ANLATTI

Türk halkının tamamının Atatürk'ü sevdiğini ve hiçbir gücün bunun önüne geçemeyeceğini anlatan Başbuğ, şöyle devam etti

Mustafa Kemal Atatürk, hayatının hiçbir döneminde umutsuz olmadı. Onun izinden giden bizlerin de umutsuzluğa düşmeye hiç hakkı yok. Hayat mücadele demektir. Umutsuz olmayacağız ve daima mücadele edeceğiz. Mücadele ederken de tek hedefimiz başarmak olacak. Prensipler kutsaldır. Eğer adam gibi prensipleriniz varsa onları değiştiremezsiniz. Kurallar şartlara göre değişir. Mustafa Kemal Atatürk bir yerde konuşurken 'Alacağımız kararlarda, halkın düşüncelerini elbette göz önünde tutacağız. Mutlaka bu düşüncelere göre hareket etmeye çalışacağız fakat prensiplerimiz bahis konusu ise başımızı veririz fedakarlık etmeyiz' diyor. İşte Mustafa Kemal Atatürk bu. Atatürk'ün en büyük prensibi 'tam bağımsızlık', rehberi ise 'akıl ve bilim' oldu. Atatürk için bütün hayatı boyunca karşılaştığı bütün sorunlarda olaylara bakış açısı çözüm ararken akıl ve bilimi yol gösterici olarak alırdı. Akla ve bilime önem vermiştir. Rehberi odur. Akıl ve bilimi öne alıyorsanız, rehber ediniyorsanız bu tek kelime ile laikliktir.

'CUMHURİYET'İN KURULMASI DEVRİMDİR, MUCİZEDİR'

Atatürk'e ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler yapan Başbuğ, şöyle devam ettiMustafa Kemal Atatürk'ün Onun hayat felsefesinin temeli medeni ve uygar olmak. Atatürk bize diyor ki, 'Medeniyim diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı, ilk önce zihniyetinizde, aklınızda medeni olduğunuzu ispat ile gösterme mecburiyetindesiniz.' İnsanları değerlendirirken düşünce yapısını anlamaya çalışın. Yoksa diğer konularla insanları kategorize etmeyin. Şekil farklı olabilir ama o insanın düşüncesi zihniyeti farklı olabilir. ve devrimcilik. Devrimcilik çok önemlidir Mustafa Kemal Atatürk'ün prensiplerinde. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması bir devrim, mucizedir. Atatürk'ün hayatının her karesi birer devrimdir. Devrimcilik; çok devamlı, sürekli ve canlıdır. Toplumsal ve siyasal devrimler için Atatürk diyor ki; 'Biz devrimleri yukarıdan başlattık ama bunu aşağıdan yukarıya götüremezsek bu devrimler sorgulanmaya açıktır.' Atatürk'ü sloganlara sığdırmayın. Lütfen sloganlarda bırakmayın bu işi. Onu sloganların dışına çıkarın. Atatürk'ü anlayın ve anlatın. Bu hepimize düşen bir görev. Türk milleti olarak biz ne yaparsak yapalım Atatürk'e olan borcumuzu ödeyemeyiz. En azından bu konuda biraz çabalayın. Lütfen Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayın, anlatın, sahip çıkın.

Panel sonunda Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, İlker Başbuğ'un Adana'ya gelmiş olmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek plaket ve çiçek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İlker Başbuğ Orhan Kemal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title