Haberler

Acemi Erler Yemin Etti - Samsun/antalya/

Samsun, Antalya ve Isparta'da acemi eğitimlerini tamamlayan askerler törenle yemin etti.

Samsun, Antalya ve Isparta'da acemi eğitimlerini tamamlayan askerler törenle yemin etti.

-Samsun

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı General Şükrü Naili Gökberk Kışlası'nda 368. kısa dönem ile 1997/3 tertip bin 355 er ve erbaş için yemin töreni yapıldı.

Törenle ant içen askerlerden dönem birincileri, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende torunlarının ve oğlunun vatani görevini yerine getirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan dedeler ile babalara da Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut tarafından katılım belgesi verildi.

Törende konuşan Bulut, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en genç Mehmetçiklerine güveninin tam olduğunu söyledi.

Mehmetçiklere hitap eden Bulut, "Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan değerli Mehmetçiklerim. Bu yeminle sizler, milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlaka itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı. Daha sonra Mehmetçiklerin aileleriyle buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı. Çocuk ve eşleri ile anne ve babalarına sarılan Mehmetçiler, gözyaşlarına hakim olamadı.

-Antalya

Muratpaşa ilçesindeki Topçular General Niyazi Çelik Kışlası'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından 368'inci kısa dönem birinci kademe 414 er yemin etti.

Katıldıkları bazı eğitimlerde başarı gösteren piyade erlere plaket, ailelerine ise çiçek ve bazı hediyeler verildi. Askerliğini aynı kışlada yapan baba ile çocuklarına da teşekkür belgesi takdim edildi.

Törende konuşan, 3'üncü Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, yemin törenini gururla ifa ettiklerini, yemin beyanının teminatının şeref ve namus olduğunu ifade etti.

Şeref ve namusun, Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsal olduğunu vurgulayan Savran, "Sizlerin yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." diye konuştu.

Savran, Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve bağrından çıktığı Türk milletinin kendisine olan güveninden, sevgisinden aldığını belirtti.

Türk askeri olmanın, Mehmetçik olmanın onur verdiğine dikkati çeken Savran, askerliğin, ileride çocuklara bırakılacak manevi bir görev olduğuna işaret etti.

Acemi er Yusuf Gerekli'nin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, erler bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Ardından, erlerin aileleriyle hasret gidermesi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Isparta

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan asteğmenler yemin ederek mavi bere taktı.

Komutanlığın tören alanında düzenlenen törene, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ile askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından asteğmenler, Türk bayrağı ve silah üzerine el koyarak yemin etti.

Yeminin ardından 179 asteğmen komando beresi taktı.

Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, törende yaptığı konuşmada, 368. dönem asteğmen komando temel kursunun temel askerlik safhasını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin Türk milletinin asil bayrağı önünde kutsal askerlik yeminini ederek, mavi berelerini taktıklarını söyledi.

Yemin ederek komando eğitiminin bir sonraki safhasına geçecek olan ve şeref abidesi gibi duran kursiyerlerden beklentilerinin olduğunu ifade eden Bozdemir, şunları kaydetti:

"Askerlik yaşantınıza resmen adım atmanızı sağlayan askerlik yemininizi hiçbir zaman unutmayınız. Ettiğiniz bu yeminin gereklerini her türlü koşulda yerine getirecek şekilde hareket edin. Askerliğin şan ve şerefini yükseltmek, ordumuzu daha kuvvetlendirmek ve aziz milletimize layık olmaya çalışın. Komandonun mabedinde aldığınız ve alacağınız eğitimlerle çelikleşmiş bir irade, sonsuz bir sabır, tükenmez bir fiziki kondisyon, sarsılmaz bir vatan aşkı, bitmeyecek millet sevdası ve sorgulanmaz bir itiaat anlayışı kazanacaksınız. Sizler bizlerin emir komutasında vatana hizmet etmek için seçilmiş ve görevlendirilmiş, aileleriniz tarafından bizlere emanet edilmiş manevi evlatlarımızsınız. Birlikte omuz omuza görev yapacağımız sürede karşılıklı dayanışma, anlayış sevgi, saygı ve huzur içerisinde komutanlığımızın desteği ve fedakar çalışmaları ile eğitim seviyenizi üst seviyelere taşıyacağınıza olan inancım ve güvencem tamdır."

Bozdemir, Türk ulusunun birlik ve beraberliğine yönelen her türlü iç ve dış tehdide karşı azim ve kararlılıkla mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatana göz dikecek saldırganların karşısına çıkmaya hazır, onları emellerinden caydıracak ve her zaman gereken dersi verecek güçte olduğunu kaydetti.

Bu mutlu günlerinde askerlerin yeminine şahitlik eden ailelere teşekkür eden Bozdemir, yeminin tüm askerlere hayırlı olmasını diledi.

Tören sonunda aileler, çocuklarıyla hasret giderdi.

Kaynak: AA / Güncel

Isparta Antalya Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title