Haberler

ABD Savunma Bakanı Panetta'dan Veda Konuşması

ABD'nin yakında emekliye ayrılacak olan Savunma Bakanı Leon Panetta, bakanlık personeline hitaben veda konuşması yaptı.

ABD'nin yakında emekliye ayrılacak olan Savunma Bakanı Leon Panetta, bakanlık personeline hitaben veda konuşması yaptı.

Bakanlığın avlusunda düzenlenen törende Panetta, Savunma Bakanlığı'nın tüm çalışanlarına gösterdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

Panetta, "Savunma Bakanlığı'ndaki temel misyonumuz ABD'nin korunması ve savunulması. Sizin büyük çalışmalarınız ve tüm emekleriniz sayesinde, şunu gururla söyleyebiliriz ki ülkemizi güvenli halde tuttuk" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı'na liderlik etmenin, kendisi için "hayatının en büyük onuru" olduğunu ifade eden Panetta, "Dünyadaki en kuvvetli askeri gücüz. Dünyanın bizim liderliğimize, ABD'nin dünyayı barış ve refaha doğru yönlendirmesine ihtiyacı var" diye konuştu.

Panetta, ABD'nin yeni savunma stratejisine de değinerek, "Bir yandan ülkemizi savunmada zorluklarla karşılaşıp, diğer yandan da mali disiplin uygularken, dünyadaki en kuvvetli askeri gücü sürdürülebilir kılacak yeni bir savunma stratejisi geliştirdik ve hayata geçirmeye başladık. Ulusal güvenliğe dair sorumluluğumuzla ve mali disipline dair sorumluluğumuz arasında bir seçim yapmamız gerektiğine hiçbir zaman inanmadım. İkisini de yapabiliriz" ifadesini kullandı.

Bakan Panetta, yeni savunma stratejisinin, ordunun gelecekte ihtiyaç duyacağı kilit kabiliyetleri hayata geçirmekte olduğunu belirtti.

Konuşmasında, Irak'taki savaşın sona erdirilmesi, Afganistan'da geçiş sürecine hız kazandırılması, El-Kaide üzerinde büyük baskının ortaya konması gibi başarılardan söz eden Panetta, geleceğe dair de siber güvenlik, kitle imha silahlarının yayılması, Ortadoğu'da devam etmekte olan karışıklıklar gibi tehditlerden bahsetti.

Afganistan'daki geçiş sürecini, gelecek iki yıl içinde, Afganlıların kendi kendilerini yönetebileceği ve kendi güvenliklerini kendilerinin sağlayabileceği bir noktaya ulaştırabileceklerini ifade eden Panetta, El-Kaide ile ilgili olarak da "Onları nereye giderlerse gitsinler takip etmeyi sürdüreceğiz. El-Kaide'nin dünyada saklanabileceği hiçbir yer kalmadığından emin olacağız" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'nin nükleer denemesine de değinen Panetta, "Kuzey Kore ve İran gibi haydut devletlerle mücadele etmeye devam etmeliyiz. Kuzey Kore'nin daha son birkaç haftada yaptıklarını gördük, bir füze denemesi ve şimdi de nükleer deneme. ABD'ye ciddi bir tehdit oluşturuyorlar ve bununla mücadeleye hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Tarkan Demir - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Leon Panetta Afganistan Kuzey Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title