Haberler

ABD'de salgının bilançosu son iki haftada ağırlaştı: Dakikada ortalama iki kişi hayatını kaybediyor

Güncelleme:

ABD'nin koronavirüs bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Salgının başından bu yana 270 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği ABD'de son on beş günde dakikada ortalama iki kişi hayatını kaybetti.

Dünyadaki yaklaşık her beş vakadan birinin görüldüğü ve on dört milyon vaka sınırına yaklaşan ABD'de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) altında faaliyet gösteren Aşılama Uygulamaları Danışma Komitesi (ACIP), son koronavirüs raporunu yayınladı.

Koronavirüs vakaları başladığında Beyaz Saray, ABD'nin koronavirüsü 100 bin ila 240 bin arasında insanın hayatını kaybetmesiyle atlatacağını açıklamıştı. Bu rakamın alt sınırı Mayıs ayında geçilirken Kasım ayında en kötü tahmin de aşılmış oldu.

SON İKİ HAFTADA YÜZDE 20 ARTTI

Raporda, 271 bin ölüm sınırını aşan ülkede virüsün başladığı günden itibaren dakikada ortalama bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bu rakam son iki haftada yüzde 20 artarak dakikada ortalama iki ölüm rakamına yaklaştı.

YILBAŞINDAN ÖNCE AŞI DAĞITILACAK

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, Covid-19'a karşı geliştirilen aşı çalışmalarında sona gelindiğini belirtti. Azar, koronavirüse karşı geliştirilen Pfizer-Biontech ile Moderna aşılarının yılbaşından önce dağıtımına başlanacağını açıkladı.

Azar, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay almak için daha önce başvuru yapan Pfizer'ın yanı sıra henüz yeni başvuru yapan Moderna firmalarının onay almalarını beklediğini kaydetti.

ABD'de koronavirüse karşı geliştirilen aşıların öncelikli olarak sağlık çalışanları ile yaşlı bakımevlerinde kalanlara dağıtılacağı bildirildi. Komitenin ilerleyen günlerde yeniden toplanarak ikinci öncelikli grupta kimlerin yer alacağına karar vereceği belirtildi.

İLK AŞILANACAK KİŞİ SAYISI 24 MİLYON

Söz konusu iki grubun ABD'deki yaklaşık sayısının 24 milyon civarında olduğu belirtilirken, 330 milyon nüfusa sahip ülkedeki herkese aşının ulaştırılabilmesinin bahar aylarını bulacağı kaydediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Koronavirüs Pfizer Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (16)

asabi:

ülkesini sağlık bakanlığını beğenmeyenleri gönderin gitsin

5
4
yanıtYanıtla
ilk seçimlerde:

göndeririz

yanıt2
yanıt0
thy:

bu memeleket babanız danmı kaldı hayrola siz gidebilirsiniz çav

yanıt0
yanıt1
Allah belanızı versin:

birakın bu dümenleri kan emici vampir siyonistler

4
2
yanıtYanıtla
dakikada kişi:

sende bunu yedin ? amma sallıyosunuz ha

4
2
yanıtYanıtla
user:

2880 kişi eder bir günde bugün abd de ölüm sayısı 24 gözüküyor worldmeter de

yanıt1
yanıt0
vatandaş:

korona olayından sonra amerikanın karışması ayaklanmalar iyice virüsü yaydı bu virüsün nufus azaltma için yapılma ihtimalini daha çok düşünmeye başlıyorum amerika haberi yokmuş gibi yasaklarıda geç yaptı

4
0
yanıtYanıtla
düt düt han hann hannnn düt düt:

anca kendi gibilerini korkuturlar zavallılar

3
0
yanıtYanıtla
MUZO:

Buradan bütün dünyaya soruyorum; Çin Vuhan''da Nasıl bir uygulama yaptı da ''''Vuhan''daki tüm nüfusu yok etsen dahi ''''geriye kalan 1. 2 milyar nüfusta ne tek bir virüs, ne vaka hiç bir şey kalmadı?DSÖ ve ÇİN ortak mı çalışıyor? Virüsünde 2019 yılında ortaya çıktığına da inanmıyorum. Bu SARS virüsünü bilerek yıllardır yaydılar istenilen seviyeye ulaşınca da açıkladılar.

3
0
yanıtYanıtla
DADAŞ:

DAKİKADA 2 KİŞİ ÖLÜYORSA GÜNDE 2880 KİŞİ ÖLÜYOR DEMEK

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title