Haberler

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması - Oğuz Haksever - İstanbul

NTV Televizyonun ünlü sunucusu Oğuz Haksever, Anadolu Ajansı'nın (AA), "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, 3 kategoriden birer fotoğraf için oy kullandı.

Haksever, NTV'deki ofisinde AA'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması için AA foto muhabirlerinin "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları için oy kullandı.

Haksever, "haber" kategorisinde, Wisam Hashlamon'un "Direnişin sembolu 16 yaşındaki çocuk" fotoğrafını oyladı. Fotoğraf, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 7 Aralık'ta yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki Fevzi El-Cüneydi isimli Filistinli çocuk, devam eden direnişin sembolü oldu.

Yaşam kategorisinde " Somali'de çocukların oyunu"

Haksever, "yaşam" kategorisinde AA foto muhabiri Arif Hüdaverdi Yaman'ın, " Somali'de çocukların oyunu" başlıklı fotoğrafını oyladı.

Haksever, "spor" kategorisinde ise AA Foto muhabiri Güven Yılmaz'ın "Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor" başlıklı fotograf için oy kullandı.

Haksever seçtiği fotoğraflarda "o anı" yorumladı

Haksever, yılın fotoğraflarını tek tek inceledi ve oyladığı yorumlarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu

Oğuz Haksever, "Haber" kategorisinde seçtiği, "Direnişin sembolu 16 yaşındaki çocuk" fotoğrafı ile ilgili, "Haber dalında herhalde tartışmasız konumuna geldi. Benim de tercihim Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk' fotoğrafı Wisam Hashlamon'un fotoğrafı zaten ilginçtir biraz önce bir bültende Anadolu Ajansı'nın bir fotoğrafının hikayesini de vurguladım. Hatta yarışmada olduğunu da söyledim. Çünkü buradaki genç ailesine kavuştu, Türkiye'ye de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkürlerini iletti. Onun haberini verirken bu durumu da belirtmiştim." değerlendirmesini yaptı.

Haksever, "Yaşam" kategorisinde seçtiği " Somali'de çocukların oyunu" başlıklı fotoğrafla ilgili ise şunları söyledi: "Buradaki tercihim; 'Somali'deki çocukların oyunu" fotoğrafı. Gerçi Yemen'deki çocuklar fotoğrafı da çok dikkatimi çekti ama zor şartlar altında dünyadaki adaletsizlik karşısında çocukların çaresizlik içinde bile çocukça buldukları yokluk içinde, keşfettikleri oyunu, yaşama sevincini o kadar soruna rağmen çok güzel yansıtıyor. Yanlızlıklarını da yansıtıyor."

Haksever, "spor" kategorisinde seçtiği, "Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor" fotoğrafını ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı: "Bu dalda da yine tartışmasız önde giden bir fotoğraf var. 'Türkiye'nin sevinci' ama ben Hafız Zeynep adlı fotoğrafı seçtim. Fotoğrafta, her şey var. Hırsı, birazcık yalnızlığı ama buna karşı azmi fotoğrafa yansımış. Hele gölgesi ışığın geliş açısındaki etki arttırıcı efekti benim çok hoşuma gitti. Ben Hafız Zeynep'ın azmini çok sevdim o yüzden onu seçtim."

,

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Oğuz Haksever Batı Şeria Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title