Haberler

3 ölü, 15 yaralı! Viyana'da sinagog yakınlarındaki terör saldırısını Türkiye şiddetle kınadı

Güncelleme:

Viyana'da bir sinagog yakınında meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş; 7'si ağır 15 kişi de yaralanmıştı. Ülkeyi kana bulayan terör saldırısıyla ilgili Türkiye'den de şiddetli kınama açıklamaları geldi.

Avusturya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bir şüphelinin yakalandığı belirtildi. Viyana polisi, bir sonraki açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını bildirdi. Avusturya İçişleri Bakanlığı, "Farklı yerlerde saldırılar gerçekleşiyor. Birçok saldırgan var. Organize bir terör saldırısı altındayız." açıklamasında bulundu.

Avusturya'da 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden 4'ü teslim oldu. Saldırıda Recep Tayyip Gültekin isimli bir Türk genci de hafif yaralandı.

"YAŞAMINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN"

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, "Lütfen Viyana Polisi'nin açıklamalarını takip edin. Tehlike geçmedi! Hala teröristlerin masum insanlara saldırısı devam etmekte! Evde ya da bulunduğunuz mekanda kalın sokaklara çıkmayın! Polis "tehlike geçti" açıklaması yapmadan yaşamınızı tehlikeye atmayın" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'DEN TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

Dışişleri Bakanlığından da olayla ilgili açıklama geldi. Bakanlık, saldırıyı kınayarak şu açıklamayı yaptı:

"Viyana'da meydana gelen terör saldırısı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. On yıllardır terörün her türlüsüyle mücadele eden Türkiye bu zor zamanda Avusturya halkı ile dayanışma içindedir"

7 ölü, 15 yaralı! Viyana'da sinagog yakınlarındaki terör saldırısı sonrasında Türkiye'den kınama geldi

"TERÖR BELASINA KARŞI MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise sosyal medya hesabından "Viyana'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere taziyelerimizi sunuyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Terörün her türüne karşı Avusturya'nın yanındayız. Terör belasına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

7 ölü, 15 yaralı! Viyana'da sinagog yakınlarındaki terör saldırısı sonrasında Türkiye'den kınama geldi

"TÜRKİYE, TERÖRİZMİN KARŞISINDA AVUSTURYA HALKININ YANINDADIR"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabı üzerinden saldırıyı kınayan bir açıklamada bulundu. Altun, "Viyana'da gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, terörizmin karşısında ve Avusturya halkının yanındadır. Acınızı paylaşıyoruz" dedi.

7 ölü, 15 yaralı! Viyana'da sinagog yakınlarındaki terör saldırısı sonrasında Türkiye'den kınama geldi

Kaynak: AA / Dünya

Avusturya Türkiye Viyana Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

UYANMIŞ TÜRK:

ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ. . . :)

15
16
yanıtYanıtla
Barış Aşut:

senin gibi organizmalar yok olunca Dünya çoçuklarımız için daha güzel ve güvenli olacak

yanıt13
yanıt11
BÜYÜK RESİM:

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜ KÖTÜDÜR GEREK BİZE GEREK DÜŞMANIMIZA SONUÇTA ORADA ÖLENLERDE MASUM.

8
0
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLAN:

Viyana da Terör saldırısı yapılmadı. amaç İslami fobiyi arttırmak. Planlı yapılan bir saldırıdır. maksat Hristiyanları Müslümanlara karşı ayaklandırmaktır. Yani Ali Cengiz oyunları Perde 1

3
4
yanıtYanıtla
samet:

Ne kadar cahil insansınız. Bunu arttırmak için avustralya''nın kendi insanını öldürmesine hiç gerek yok. Bizzat senin gibilerin onlar için netfret dolu yazdığı yorumları okumaları yetiyor.

yanıt1
yanıt3
HAKAN ARSLAN:

SAMET senin suçun yok, suç Ailende. zamanında sana beyin geliştirici oyuncaklar alsalarmış beynin belki az da olsa gelişmiş olurdu cahilin en önde giden mal cahili sen ne anlarsın yazdığım yorumdan.

yanıt1
yanıt1
Hamza:

Barış iyi ceyap! Şimdi islamistler olayı gerçekleştirdi diye yazîyorlar yani ihale Müslümanlara kalîyor. Ilk duydugumuzda çevremden biri:" şimdi bir müslüman arîyorlardır suçu yikmak için!" Ama gerçekten bende şaşkınım Nazi dolu bir ülkede islamistler niye böyle bir girişime kalkîşsîn?

3
4
yanıtYanıtla
REİS:

Bütün suç siyasetçilerdir her gün düşmanca konuşuyor insanları tahrik ediyorlar olanda zavallı millete oluyor

4
1
yanıtYanıtla
s.aydın:

ben şahsen hiç üzülmedim türkiye cumhuriyeti ve vatandaşları terörden ayrılıkçı hainlerin saldırılarından ne yaşadıysa yaşıyorsa nelerini kaybetmişse aynısının bin misliyle bu terörü destekleyen, teröristleri barındıran terörle mücadele ederken bize engel olmaya ülkemizi bölmeye çalışan akıllarınca amborgo koyan hain fitnekar ikiyüzlü davranışlar sergileyen bu batılı devletlerin misliyle başına gelir inşallah belki o zaman neler kaybettiğimizi neleri, kimimizi yitirdiğimizi anlarlar

0
1
yanıtYanıtla
Hümeyra:

Hiç üzülmedim. Çünkü asıl terörist buna sebep olanlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title