Haberler

7.7'lük depremde tarihi Gaziantep Kalesi'nin büyük bir kısmı yıkıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremde Gaziantep Kalesi'nin büyük bir bölümü hasar gördü.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Gaziantep'te, tarihi kalenin büyük kısmı da hasar gördü.

ENKAZ YOLA SAÇILDI

Merkez Şahinbey ilçesindeki tarihi Gaziantep Kalesi'nin doğu, güney ve güneydoğu kısımlarında bulunan bazı burçlar, depremin etkisiyle yıkılırken, enkaz yola saçıldı.

7.4'lük depremde tarihi Gaziantep Kalesi'nin büyük bir kısmı yıkıldı

Kalenin etrafındaki demir korkuluklar ise çevredeki kaldırımlara dağıldı. Kalenin yanındaki istinat duvarı da çöktü. Bazı burçlarda ise büyük çatlaklar oluştuğu görüldü.

7.4'lük depremde tarihi Gaziantep Kalesi'nin büyük bir kısmı yıkıldı

17. YÜZYILDA İNŞA EDİLMİŞTİ

Öte yandan, kalenin yanında bulunan ve 17. yüzyılda inşa edildiği belirtilen tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu istikametindeki duvarı kısmen çöktü.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Gaziantep Kalesi Kahramanmaraş Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Erkan Can :

restorasyon kurbanı olmuş olabilir mi ? 400 yıldır orda duran kale toz yığını haline gelmiş.!

35
10
yanıtYanıtla
Atakan Kilic:

o kadar binalar yıkılmış insanlar ölmüş sen daha restorasyondan bahsediyorsun banene kaleden o kadar can gitmiş

yanıt10
yanıt6
Ben ve sen:

Bunun baska aciklamasi olabilirmi ? Eskiler yapmis onca yillara meydan okumus birsey olmamis ne hikmetse restorasyondan sonra hersey en ufak bir sarsintida yikiliyor, komik olanda sozde teknoloji baya ilerledi eskisinden daha saglam oldu.

yanıt14
yanıt2
Erkan Can :

Aslında tam olarak bahsedilmesi gereken şeyden bahsediyorum,keşke farkında olsanız. Yapılan binalar restorasyonlar vs layıkıyla yapılsa o kadar insanımız ölmez depremlerde. müteahhitlerin insayitifine değil devletin vicdanına güvenmeliyiz,lütfen bu güven sağlansın artık.

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title