Haberler

3 eşini de öldüren caniden mahkeme salonunu buz kestiren savunma: Ben kadın düşmanı mıyım ki?

Güncelleme:

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde üç kez evlenip üç eşini de öldüren Necati Akpınar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Suçunu kabul etmeyen sanık Akpınar, mahkemede "Ben kadın düşmanı mıyım?" dedi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde daha önce iki eşini de öldürmekten cezaevinde yatan ve Covid-19 tedbirleri nedeniyle tahliye edildikten sonra dini nikahlı yaşadığı Mutlu Menekşe'yi öldürmekle yargılanan Necati Akpınar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Suçunu kabul etmeyen sanık Akpınar, "Ben kadın düşmanı mıyım?" dedi.

HAYATINA GİREN 3 KADINI DA ÖLDÜRDÜ

Geçtiğimiz 31 Aralık 2022 tarihinde Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde dini nikahlı yaşadığı eşi Mutlu Menekşe'yi (48) öldürdükten sonra metruk bir binanın girişine gömen Necati Akpınar (58) için Saruhanlı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianameye göre, daha önce 2 eşini öldürdükten sonra cezaevinden Covid-19 izniyle çıkan ve birlikte yaşadığı 2 çocuk annesi Mutlu Menekşe'yi öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Necati Akpınar, hakkında "Eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme" suçundan dava açıldı. İddianamede Adli Tıp Kurumunda Mutlu Menekşe'nin cenazesi üzerinde yapılan incelemeye yer verildi. Uzmanlarca yapılan otopsi bulgularında maktulün sırt ve bacak bölgesinde yanıklar, vücudunun muhtelif yerlerinde darbe, yaralanma veya fiziksel saldırının neden olduğu travmalar, omur kırığı, yaygın yumuşak doku travması, doku içi kanama, akciğer ve böbrek enfeksiyonu tespit edildi.

Manisa'da Dini Nikahlı Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

"ÇUKURA YATIRIP ÜSTÜNÜ KAPATTIM"

Sanık Necati Akpınar hakkında Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmaya öldürülen Mutlu Menekşe'nin kızı Gaye Yıldız, Necati Akpınar'ın kızı Alev Sevindik, avukatlar ve kadın derneklerinin temsilcileri katıldı. Zanlı Necati Akpınar duruşmaya SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Necati Akpınar, birlikte yaşadığı Mutlu Menekşe'yi öldürdüğünü kabul etmezken, Menekşe'nin hasta olduğunu öne sürdü.

Mutlu Menekşe'nin sürekli hastaneye gittiğini anlatan Necati Akpınar, "Kendisinin sağlık sorunları vardı. Olayın yaşandığı gün 'ben kendimi iyi hissetmiyorum' dedi. Akşamüstü eve geldiğimde aynı bıraktığım gibi buldum. Seslendim, cevap vermedi. Yan yatırdım, yüzü morarmıştı. Kızımı çağırdım, kızım da bana dedi ki 'eski sabıkalısın, sana kimse inanmaz' dedi. Sana inanmazlar, bunu göm dedi. Vücudundaki yanıklar banyoda düşüp sıcak suyun altında yanmıştı. Ama morluklardan haberim yoktu. Kızım suç senin üstüne kalır deyince ne yapacağımı bilemedim. Daha önceden açılmış su çukuru vardı, oraya götürmeye karar verdim. Kızım da bana yardım etti. El arabasıyla götürdüm, çukura koyarken kafası çarptı, boynunun üstüne düştü. Çukura yatırdım, üstünü kapattım. Gittim eve uyudum. Benim bu kadını öldürmek için bir sebebim yok" dedi.

"BAŞKA BİRİNİ DAHA ÖLDÜRMEK İÇİN SEBEBİM YOK"

Mutlu Menekşe'nin neden öldüğünü bilmediğini savunan Necati Akpınar, adli tıp raporlarında yer alan eziyet ve darp iddialarına yönelik, "Raporu kabul etmiyorum. Düşmüş, yaralanması bundan olabilir. 2020 yılında koronadan dolayı hapishaneden çıktım. Maddi durumum da iyi, daha bir cezamı bitirmemişken benim başka birini öldürmem için bir sebep yok" diye konuştu.

Mutlu Menekşe'nin kızı Gaye Yıldız da zanlıdan şikayetçi olduğunu belirterek, en ağır cezayı almasını istedi. Gaye Yıldız, "Annem bana bir kişinin yanında çalışacağını, yemeklerini yapacağını söyledi. 'Sen de gel benimle' dedi. Ben gitmedim ama annem bu adamın yanına gittikten sonra telefonu sürekli kapalıydı. 'Sürekli hastaydı, hastaneye gidiyorduk' diyor ama kayıtlarda sadece Saruhanlı Devlet Hastanesi aciline 3 kez giriş olmuş. Ben anneme bu sürede hiç ulaşamadım. Telefonu da sürekli kapalıydı" dedi.

Manisa'da Dini Nikahlı Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Gaye Yıldız'ın avukatı Yalçın Arcak ise Necati Akpınar'ın kendisini kurtarmaya yönelik beyan verdiğini savundu. Necati Akpınar'ın telefon kayıtlarını mahkemede okuyan avukat Yalçın Arcak, sanığın Mutlu Menekşe'ye hakaret ettiğini ve aşağılayıcı sözler söylediğini belirtti.

KIZI DA BABASINI SUÇLADI: KADININ VÜCUDUNDA DARP İZLERİ VARDI

Tanık olarak duruşmaya katılan sanık Necati Akpınar'nı kızı Alev Sevindik, tanıklık yapmaktan korktuğunu söyledi. Duruşma sırasında ayrı bir odada tanıklık eden Alev Sevindik, "Ben gittiğimde babam 'Ben yapmadım' dedi. Ben 'ambulansı arayalım' dedim ama daha önce iki kadını öldürdüğü için 'Bana inanmazlar' dedi. Daha sonra zaten babamı ben ihbar ettim. Kadın zaten bir haftadır yatıyordu, vücudundaki yanıklardan ve morarmalardan dolayı. Vücudunda darp izleri vardı. 'Bunu götüreceğiz, gömeceğiz yardım edeceksin' dedi. Benim için hiç kolay değil. Annemi öldüren kişinin yanında olmak. Ben yanında olmasam kardeşlerime, çocuklarıma bulaşacak. Yanına gelip gitmesem onlara sarabilir" diye konuştu.

Daha sonra savcı davada mütalaasını verdi. Necati Akpınar'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

"BEN KADIN DÜŞMANI MIYIM?"

Mütalaanın ardından son savunmasını yapan Necati Akpınar, "Benim yanıma yüzlerce kadın geldi gitti. Niye başımı belaya sokayım, daha cezamı bitirmemişim. Niye öldüreyim, ben kadın düşmanı mıyım? Akıl mantık işi değil öldürmek. Kadını öldürmek için herhangi bir sebebim yok. Benim suçum yok, beraatımı istiyorum" diye konuştu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Necati Akpınar'ın son sözlerinin ardından mahkeme heyeti karar için ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti tarafından karar açıklandı. Necati Akpınar'a kadına karşı "Eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, iyi hal ve takdir indirimi de uygulanmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Necati Akpınar Saruhanlı Manisa 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (6)

Hasan Turan:

Şimdi kısas olsa, 1. eşi öldürdükten sonra bu ölse, 2 ve 3. eşler yaşayacaktı. Kısasta hayat vardır bu demek oluyor. Bu adamın vatana millete ülkeye ve dünyaya hiç bir hayrı olmayacak. Hapiste beslemek de zarardan başka birşey değil. Bunu direkt öldürüp toplu mezara gömeceksin. Yer de kaplamayacak, üstüne 10 kişi falan daha gömülebilir şekilde bir sistem olacak. Mezar yeri de önemli bir kavram.

126
2
yanıtYanıtla
SMMM:

Müthiş bir yorum.

yanıt23
yanıt0
Halit:

idam şart idam olsaydı diğer 2 tane katili olamazdı

81
1
yanıtYanıtla
Fakır:

iki kez insan katletmiş biri nasıl izinle dışarı çıkabiliyor yav akıl mantık alabilecek birşey değil. belliki bu mahluk öldürmeyi seviyor. ne olursa olsun daşırda ne işi var.

50
0
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

BUNU 10 - 15 KISILIK KOGUSA KOYUN ARTIK!! GERISI KOLAY !!!!

9
1
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Ülkede kanun olsa ilk cinayetinde bu yaratık artık yaşamıyor olacaktı. Hayatını kaybedenlerin vebali ülkedeki kanunu kaldıran herkese yazar.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title