Haberler

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

Güncelleme:

İstanbul Sarıyer'deki Mekke Nur Camii'nde cep telefonuyla kaydedilen video ülke gündemine oturdu. Camide yer alan misafirhanedeki odalarda aralarında kaçakların da olduğu çok sayıda yabancı uyruklu gencin kaldığını rapor eden bir polis memurunun iddiaya göre silahına el konulup görev yeri değiştirildi. Camide yaşananlar sonrası kurs hocası ve cemaatten art arda açıklamalar geldi.

İstanbul'da Sarıyer'deki Mekke Nur Camii'nde cep telefonuyla kaydedilen görüntüler ve camide yer alan misafirhanedeki odalarda saklandığı iddia edilen kaçak göçmenler kısa sürede Türkiye gündemine oturdu.

KİMLİK KONTROLÜ YAPTIĞI KİŞİ ÖZBEK ÇIKTI

Sarıyer'de görev yapan bir polis memuru, 24 Mart'ta devriye gezdiği sırada denk geldiği sarıklı ve cübbeli bir kişiden şüphelenince kimlik kontrolü yapmak istedi. Özbek olduğunu ifade eden şahıs, "Pasaportum Mekke Nur Camii'nde, orada kalıyorum. Benim gibi orada yaşayan birçok kişi var" ifadelerini kullandı.

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

ODALARDA ÇOK SAYIDA KAÇAK GÖÇMEN BULDU

Gelişme üzerine Mekke Nur Camii'ne giden polis memuru, caminin altında Kur'an Kursu'na ait olduğu ifade edilen misafirhaneleri kolaçan etti ve odalarda yaşayan çok sayıda yabancı kurs öğrencileriyle karşılaştı.

SİLAHINA EL KONULUP GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Yaşadığı şok sonrasında pasaport kontrolü yapmak isteyen polis memuru, kalabalığın içinde çok sayıda kaçağın da bulunduğunu gördü. Camideki yabancılar hakkında rapor tutan polisin bir gün sonra ise silahına el konulduğu ve psikoloğa sevk edilerek görev yerinin değiştirildiği öne sürüldü.

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

KURS HOCASI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Türkiye gündemine bomba gibi düşen iddia sonrası Show Haber cami cemaati ve kurs hocasına mikrofon uzattı. Kurs hocası çıkan haberlere ilişkin "Kaçak değil, vizesi dolmuş. Arkadaşlarını da buraya ziyarete gelmişler. O 10 kişiyi polis götürdü zaten. Devletimize yardımcı oluyoruz. Vatana, millete saldırmak isteyenlere biz dur diyenlerdeniz. Biz bekçilik yapıyoruz" diye konuştu.

"BU İŞLER CEMAATİN DESTEĞİYLE YÜRÜYOR"

"Yabancı kişiler burada tam olarak ne yapıyor?" sorusuna da yanıt veren kurs hocası "Kendi memleketlerinde okumak kolay olmuyorsa ki olmuyor. Buralara geliyorlar. Para kazanmak için gelmiyorlar bunlar, okumaya geliyorlar. Bu işler buradaki cemaatin desteğiyle yürüyor" ifadelerini kullandı.

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

"CAMİDE KALINACAK BAŞKA YER YOK"

Cami cemaati ise dışarıdan yabancıların geldiğini belirterek "Afganistan, Özbekistan, Kırgızistan... Camide kalınacak başka yer yok, onun için oralarda kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Erdem Aksoy - 3.Sayfa

İstanbul Sarıyer Göçmen Mekke Cami Güvenlik Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500

Yorumlar (77)

haksız mıyım:

15 Temmuz'dan hiç ders almayan bir yönetimle karşı karşıyayız... Bu ülke daha çok sıkıntı yaşar.

2085
177
yanıtYanıtla
Alkurt:

Haklisin, cocuklara bakiyorumda yaslari ufak, kimbilir bu cocuklara neler yapiyorlar

yanıt477
yanıt136
Nuri Aga:

Polise yazık. Etliye sütlüye karışmayın diyorlar yanı...

yanıt497
yanıt43
Mengele:

Cok cok haklisin

yanıt80
yanıt18
Cihan Çelik:

Bak kardeşim 15 Temmuzun müsebbibi olan melunlar hem islam dininin hemde mehmetçiğimizin içine sızmışlar burada algı oluşturmayın 15 temmuzda Türk silahlı kuvvetlerimizin içine sızıp bu millete ateş açanlar yüzünden mehmetçiğimizin tümüne laf edebilirmisin edemezsin o halde haddinizi bilin İslamın içine sızan gavur cemaatler yüzünden islam cemaatlerini lekeleyemezsiniz fatihin torunları uyanıktır sizin bu kirli algılarınız sökmez 28 şubat dönemini hortlatamayacaksınız artık bunu bilin

yanıt23
yanıt43
Mustafa TekkaleMMM:

Kırgızistanda Özbekistanda Pakistan'da savaş mı varda okumak zor olsun.. bu zamana kadar nasıl okumuşlar..

1469
134
yanıtYanıtla
Alkurt:

Tarikatlar Türkiye nin büyük bir sorundur ve Türkiye'nin geleceginin tehlikesidir. Turkiye yi ağ gibi sarmislar. Tarikatlar kapatılmalıdır

yanıt1004
yanıt203
MM İİ:

zor değil düzenli sistemli değil kardeşim. ve ayrıyeten tarikat hak olanlar vatanına milletine dürüst ahlaklı birey yetiştiren topluluklar tehlikeli değil bilakis seni ve aileni senden daha fazla düşünen bu insanlar Allahın izni ile 15 temmuz belası gibi ve diğer sapkın tarikatlara karşı mücadele etmiş ve etmektedir bunu anlayamazsınız size sunulan bu devirde sürekli geleceğimizin teminatı ehli sünnete karşı açılan yüz yıllık savaş malesef ortadoğuda meseb çatışması çıkarmak gibi amacı olan

yanıt144
yanıt417
Alperen:

Alkurt;Bu Rakıcı zihniyetde kim kimin belli degil ,ortada dolaşan çocuklara yazık,Anne geleni boş çevirmemiş sonra sen olmuşun bu memleket için beka sorunusunuz.

yanıt84
yanıt551
Gün Eş:

Hoca Kur'an öğretiyor. Aman yetişin der gibi haber yapmaya değer bir şey de yok. Allahımızın kitabını öğrenmek ya da öğrenmek kadar güzel bir şey mi var

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title