Haberler

Kiliseye dadanan hırsız, 50 bin TL'lik şamdanları 250 TL'ye satarken yakalandı

Haberler
Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kilise giren bir hırsız, bronz şamdanları çaldı. Değeri 50 bin TL olan şamdanları, ilçedeki bir antikacıya 250 TL'den satan hırsız, polis ekipleri tarafından yakalandı. Şamdanlar ise kiliseye teslim edildi.

Şanlıurfa'da bir kiliseye dadanan hırsız, ibadette kullanılan bronz şamdanları çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay, Eyyübiye ilçesine bağlı Yusufpaşa Mahallesi'nde yaşandı. Tadilat çalışmaları devam eden kiliseye akşam saatlerinde hırsız girdi. Duvarın üzerinden atlayarak içeri giren hırsız, bir süre gezindikten sonra ibadette kullanılan bronz şamdanları çaldı.

Kiliseye dadanan hırsız, 50 bin TL'lik şamdanları 250 TL'ye satarken yakalandı

50 BİN TL DEĞERİNDEKİ ŞAMDANI 250 TL'YE ANTİKACIYA SATMIŞ

Sabah saatlerinde kiliseye giden Pastör Eyüp Badem, şamdanları yerinde göremeyince çalındığını fark etti. Durumun polise bildirilmesiyle harekete geçen ekipler, güvenlik kamerasından hırsızın kimliğini tespit etti. Hırsız, 50 bin TL değerindeki bronz şamdanları 250 TL'ye bir antikacıya satarken yakalandı. Şamdanlar ise tekrar sahibine teslim edildi.

Kiliseye dadanan hırsız, 50 bin TL'lik şamdanları 250 TL'ye satarken yakalandı

"POLİS EKİPLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Pastör Badem, kısa sürede şamdanları bulan polis ekiplerine teşekkür etti. Badem, "Kilisemizde şamdanlar burada bulunuyordu. Sabah geldiğimizde şamdanların yerinde olmadığını fark ettik. Araştırdık, çalındığının farkına vardık. Şamdanlarımız bağış yolu ile yurt dışından gelmişti. Arkadaşlar bağışladılar. Türkiye'de de olmadığı için çok kıymetli bir eserdir. Bu şamdanları ibadette kullanıyoruz. Bronzdan yapılan bu şamdanların yaklaşık 50 bin TL bir değeri var. Çalındıktan sonra polise başvurduk, bir gün içinde şahsın kimliği tespit edilerek yakalandı. Polis ekiplerine teşekkür ederiz. ifadelerini kullandı.

Kiliseye dadanan hırsız, 50 bin TL'lik şamdanları 250 TL'ye satarken yakalandı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Şanlıurfa Hırsızlık Eyyübiye 3-sayfa Güncel Polis

Kira sözleşmeleri için e-Devlet hizmetinde son aşamaya gelindi

Geri sayım başladı! E-Devlet'e müthiş bir hizmet daha geliyor

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! 10'u ağır 40 kişi yaralandı

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! Onlarca yaralı var

Bomba iddia: AK Parti yönetimi asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını istiyor

İşte AK Parti yönetiminin düşündüğü asgari ücret rakamı

Çinli otomotiv devi Chery, Samsun'da fabrika kuracak

Dünyaca ünlü otomotiv devi Türkiye'de fabrika kuracak

title