Haberler

MİT, PKK'nın sözde Kamışlı komutanını etkisiz hale getirdi

Güncelleme:

MİT, İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde Yeşil Kategoride yer alan PKK/YPG Kamışlı Batı Sektör sözde Komutanı Seydo Kod Halil Tekin'i Kamışlı'da etkisiz hale getirdi. Tekin'in babasının da 1992 yılında etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

MİT, Suriye'de gerçekleştirdiği nokta operasyonla PKK/ Ypg Kamışlı Batı Sektör sözde Komutanı Seydo Kod adlı Halil Tekin'i etkisiz hale getirdi. Tekin'in 2007 yılında örgüte katıldığı belirtilirken ailesinden pek çok kişinin de örgüte üye olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde Yeşil Kategoride yer alan terörist Tekin, uzun süredir MİT tarafından görevlendirilen özel ekip tarafından yakın takip altındaydı. Faaliyetleri ve irtibatları deşifre edilen Tekin, yürütülen hassas saha çalışmaları neticesinde Kamışlı'da düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTE 2007'DE KATILDI

PKK/YPG terör örgütüne 2007 yılında katıldı. 2007-2015 yılları arasında Irak/Kandil ve Gare alanlarında faaliyet gösterdi. 2015 yılında Suriye sahasına geçti. PKK/YPG üst yönetimi tarafından Ayn El Arab ve Münbiç bölgesinde görevlendirildi.

2015-2017 döneminde örgütün sabotaj sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. 2018 yılında Tabka'da sözde Alay Komutanlığı görevine getirildi. 2020 itibarıyla Kamışlı Batı Sektör sözde Komutanı oldu.

BABASI DA TERÖRİSTTİ

Ailesinde birçok PKK/YPG mensubu bulunan Halil Tekin'in, kendisi gibi örgüt üyesi olan babası İbrahim Tekin de 1992 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonunda etkisiz hale getirilmişti.

MİT, PKK'nın sözde Kamışlı komutanını etkisiz hale getirdi

MİT, PKK'nın sözde Kamışlı komutanını etkisiz hale getirdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Terörden Arananlar Listesi İçişleri Bakanlığı Halil Tekin YPG PKK Güvenlik Terör 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (3)

haksız mıyım:

ellerine sağlık kahramanların

10
1
yanıtYanıtla
Yaşar Koçdemir:

MİT VE OPERASYON=GEBERTMEYE DEVAM. DERKEN BİR HAİN DAHA SARI TORBALIK OLDU. NOKTA.

9
1
yanıtYanıtla
Doğrucu deli:

Sarı torba kalmadı kökü kazınana kadar devam

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title