Haberler

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Güncelleme:

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde skandal bir olay yaşandı. Şube Müdürü'nün bir kadın memura, sosyal medya üzerinden "Seninle birlikte olmak istiyorum." şeklinde mesajlar gönderdiği öne sürüldü. Fiziki tacizin de yaşandığı iddia edilen olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılırken Şube Müdürü açığa alındı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli kadın memura, sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğu iddia edilen şube müdürü açığa alındı. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı, Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN UYGUNSUZ MESAJLAR ATTI

Kadın memur K.A., iddiaya göre; şube müdürü olarak görev yapan M.K. tarafından tacize uğradı. Sosyal medya üzerinden defalarca uygunsuz mesaj alan K.A., duyduğu rahatsızlığı belirterek M.K.'yi uyardı. Kadın memur, çalıştığı kurum binasında M.K. tarafından fiziksel tacize uğradığını iddia ederek, üslerine şikayet etti. Şube müdürünün tacizlerine devam etmesi üzerine kadın memur, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, şube müdürü M.K. açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da sürecin hassasiyetle takip edildiğine dikkat çekilerek "Basında yer alan 'Bir kadın personelin şube müdürü tarafından taciz edildiği iddiası ve haberine' ilişkin; olay öğrenildiği andan itibaren Valiliğimizce iddiaya dair derhal inceleme başlatılmıştır. Eş zamanlı olarak Bakanlığımızın ilgili birimine konu hakkında bilgi sunulmuş ve Bakanlık müfettişi görevlendirilmesi talep edilmiştir. Söz konusu şube müdürü hakkında açığa alma işlemi gerçekleştirilmiş olup bugün (10.06.2024) itibarıyla Bakanlığımızca konuyla ilgili gönderilen müfettişler tarafından ilimizde gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış bulunmaktadır. Süreç hassasiyetle takip edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

EĞİTİM İŞ: HAYIR CEVABINI PİŞKİNLİKLE YOK SAYDI

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy da yaptığı açıklamada, "Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan bir kadın memur, kendi amiri olmayan ancak şube müdürü sıfatı taşıyan bir şahıs tarafından defalarca sözlü ve fiziksel tacize maruz kalmıştır. K.A. adlı bu kadın memura, sosyal medya üzerinden birlikte olmak istediğini söyleyen mesajlar atan, her defasında aldığı 'hayır' cevabını pişkinlikle yok sayan bu şahsın, sapıklık oranını müdürlük binası içinde kadın memura zorla fiziksel müdahaleye kadar vardırdığı şikayete konu olmuştur. Kendisine mesaj atmamasını söyleyen, defalarca sadece huzurlu biçimde çalışmak istediğini belirten, bu arsız şube müdürüne evli ve çocuklu bir adam olduğunu hatırlatan kadın memurumuz, haftanın belli günlerinde kendisiyle de görüşebileceğini söyleyecek kadar kendini şaşıran bu adamın, taciz niteliğindeki ısrarlarına maruz kalmaya devam etmiştir" dedi.

"ENGELLERİ KALDIRMASINI SÖYLEDİ"

Kadın memur K.A.'nın çocuğunun LGS'ye gireceği okulda M.K.'nin kendisini görevlendirdiğini de belirten Toy, "Bu tacizleri müdürlüğe anlatan kadın memurumuz, mesajlaşmaları ekran görüntüleriyle kanıtlayıp, resmi olarak şikayette bulunsa da müdürlük bu skandal konusunda gerekeni yapmak yerine kulağının üstüne yatmış, bu cezasızlık ise tacizci müdüre güç vermiştir. Öyle ki bu alçakça ve sistematik şekilde yapılan taciz için kadın memurun çocuğu dahi alet edilmeye çalışılmıştır. Bu yönetici, taciz ettiği ve kendisini artık mesaj atmamasını sağlamak için sosyal medyadan engelleyen kadın memurun çocuğunun, 2 Haziran tarihinde yapılan LGS'de girdiği okulda kendini görevli yaptırmış ve burada çocuğunu bekleyen kadın memura pişkince sosyal medyadan engelleri kaldırmasını söylemiştir. Üstelik şahsın bu sözleri de K.A.'nın okul bahçesinde yaptığı gizli çekim sayesinde video kaydıyla ispatlıdır. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı resmi şikayetten bir sonuç alamayan K.A, bugün itibarıyla hem savcılığa başvurmuş hem de bu rezalet konusunda Eğitim-İş Bursa Şubesi olarak bizi bilgilendirmiştir. Bu sistemli tacize dair kanıt niteliğindeki tüm dokümanlar elimizdedir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Medya İnceleme Memur Bursa Hukuk 3.Sayfa Eğitim Toplum Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (21)

duyarlı vatandaş:

Bu tür şeyler hep kurumlarda boş oturmaktan oluyor. Çay kahve sosyal medya gelsin ayın 15i…Ülkenin kurumsal kaderi .

458
62
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

pek anlıyorsun bu işlerden. sen nerde boş oturuyorsun

yanıt87
yanıt171
Oğuzhan Y:

Boş oturmaktan değil yandaş olduğu için liyakat aranmayan atamalardan oluyor.

yanıt114
yanıt24
Ömer Can:

müdür olmuş ama adam olmamış

yanıt97
yanıt2
Gökmen Öztürk:

basına yansıyan bu , birde yansımayanlar var veya 2 tarafta razı olanlar var , HELALİYLE MAAŞINI HAKEDENLERİ tenzih ediyorum ama birçok resmi kurumlarda iş yaptırmak ÇOK ZOR , bazı memurlarında TEK YAPTIĞI ŞEY maaş gününü beklemek.HAKETMEDEN ALDIĞIN MAAŞ birgün boğazında düğümlenir memur arkadaş

248
16
yanıtYanıtla
Beşiktaşlı:

Yapılan şikayeti işleme almayan üsler hakkında niye soruşturma başlatılmaz anlamıyorum. Suça karışan ve buna müsade eden kişilerin sonuçlarını önceden bilmesi belki bu olayları biraz azaltabilir

200
0
yanıtYanıtla
Said FARUK:

Milli eğitim bakanlığı ??? EĞİTİM ?? sanırım açıklayıcı olmuştur bu yorum :))

141
15
yanıtYanıtla
Hasan Hüseyin Şahin :

Tabi Atanan Müdürler Liyakatsiz Olunca Atandığı Görevin Yükümlülüğünü ve Ehemniyeti bilmezse Kafası Çukurunda Olur Şekil A da görüldüğü gibi

133
9
yanıtYanıtla
Hamza Ali:

Ülkemizde böyle şeylere çapkınlık diyorlar. Filimlerde dizilerde bu tür şeyler hergün evimize tv aracılığıyla konuk oluyor. Çoluk çocuk görüyor

136
3
yanıtYanıtla
MANAM 61:

ne alaka atamalarla ilgili degilki maya bozuksa ondan ekmek cikmaz maya onemli

yanıt14
yanıt8
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title