Haberler

2014 Yerel Seçim Sonuçları

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Coşkun: "Yerel seçim sonuçları, MHP'nin bir sonraki devrede Türkiye için ciddi bir seçenek olacağının işareti olarak yorumlanabilir"

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Recai Coşkun, "Yerel seçim sonuçları, MHP'nin bir sonraki devrede Türkiye için ciddi bir seçenek olacağının işareti olarak yorumlanabilir" dedi.

Coşkun, partisinin Sakarya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, MHP'nin hem Türkiye'de hem de Sakarya'da oylarını artırdığına dikkati çekti.

Buna rağmen seslerinin biraz memnuniyetsiz çıkabildiğini vurgulayan Coşkun, "Bu da MHP'nin bir sonraki devrede Türkiye için ciddi bir seçenek olacağının işareti olarak yorumlanabilir" diye konuştu.

Kamuoyunun vicdanından çok şey beklediklerini ifade eden Coşkun, şöyle devam etti:

"Niçin bekledik? Türkiye'de İslamcılığı esas almış bir partinin bakanının Kur'an ayetleriyle alay ettiğinin, paraların ortada saçıldığının, yolsuzluk, usulsüzlük ve adaletsizliğinin apaçık aşikar olmasına rağmen, bunun sadece sandıkta değil, mahkemelerde de hesabının sorulması gerçekliği dururken, sandık bu konuda 'Acaba bunlar gerçek midir, değil midir? Türkiye'ye içeri veya dışarıdan operasyon mu yapılıyor' diye tereddüt yaşadı. Ama görülecektir ki bu yolsuzlukların herhangi bir dış komployla yapılmasına gerek yok. Çocukları, kızları devrede. Böyle bir ortamda biz tabii ki sandığın da ahlak, vicdan ve dürüstlükten yana ortaya koyacağını bekliyorduk."

"Biz, hala 'bakanlar niçin istifa etti, bilmiyoruz" diyen Coşkun, savcı ve hakimlerin başka yerlere gönderilmesinin gerekçelerini hala bilmediklerini söyledi.

Coşkun, 30 Mart yerel seçimlerinin demokrasi yarışından uzak olduğunu öne sürerek "Çünkü demokraside siyasi partiler eşit şartlarda yarışırlar. Türkiye'de bir başbakan, televizyonun alt yazısına bizzat müdahale ediyor, kamu arazilerini 'kupon arsa' adıyla kimlere tahsis edeceğini söylüyor. Kamu harcamalarının nasıl ve kimler yapıldığını Sayıştay denetler fakat denetleme raporlarının olmadığı bir bütçe dönüyor. Böyle bir ortamda demokrasi olmaz" şeklinde konuştu.

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata da yerel seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

"Sonuçlar Türkiye'yi rahatlattı mı, ona bakmak lazım" diyen Kutluata, "Seçim sonuçlarına bakarak iktidar partisi diyemeyecek ki 'Sonuçlar ortadadır, vatandaş yolsuzlukları tasvip etti.' Peki biz niye yolsuzluk diyoruz? Çünkü seçim meydanlarında yolsuzluktan başka hiçbir şey konuşulmadı. Vatandaş 'Evet Türkiye böyle yönetilmeli' mi dedi? Bu denilirse seçmene hakaret edilmiş olur" ifadesini kullandı.

Kutluata, yolsuzluklar nedeniyle millet vicdanının hala rahatlamadığını vurgulayarak, bunların hiçbirisinin gölgede kalmayacağını kaydetti.

-" Adapazarı'nda MHP'nin oyları, HEPAR'a gitmiş"-

MHP Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül ise MHP'nin yüzde 30,5 oy oranıyla AK Parti'den sonra ikinci parti olarak Sakarya'da yerini aldığını anlattı.

"Kazanmadıktan sonra hiçbir netice kimseyi tatmin etmez" diyen Bülbül, "Fakat şunu da net bir şekilde ifade etmeliyiz ki:  Sakarya'nın yüzde 30'u MHP'ye destek vermekle güvenini, partiye olan bağlılığını dile getirdi ve bu inancını ortaya koydu. Biz öncelikle bize güvenip Sakarya'nın kaderini değiştireceğimize inanan Sakaryalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bülbül, yerel seçimlerde MHP'nin oylarının yan tarafında bulunan Hak ve Eşitlik Partisinin (HEPAR) oylarının içerisine gittiğini iddia ederek "Adapazarı'nda tespit ettiğimiz rakam 2 bin. Bunlarla ilişkili itirazlarımızı sürdürüyoruz. Bunlara ilişkin yetkili kurullar nezdinde gerekli çalışmaları yürütüyoruz" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Recai Coşkun Adapazarı Sakarya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title