Haberler

2013-2014 Akademik Yılı Açılışı Coşkuyla Gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik açılışı Rektör Prof.Dr.Galip Akhan evsahipliğinde gerçekleştirildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik açılışı Rektör Prof.Dr. Galip Akhan evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Sunumunu Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Esra Uzer Çelik'in üstlendiği törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 9'u aktif 12 fakültesi, 207'si öğretim üyesi olmak üzere 385 akademik personeli, enstitülerle birlikte toplam 2371 öğrencisi ile bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerlemenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

"MEZUNLARIMIZIN SOSYAL ALANDA DA BAŞARILI OLMASINI ARZU EDİYORUZ"

İKÇÜ'nün ana temasının 'Sağlık'olduğunu, buna uygun alt temalar oluşturduklarını söyleyen Rektör Prof.Dr. Akhan, " Araştırma üniversitesi olmayı hedefleyen üniversitemizde 24 alanda yüksek lisans, 16 alanda ise doktora eğitimlerine başladık. Üniversitemizin ismi dünya çapında ünlü bir sosyal bilimci olan Katip Çelebi'den gelmektedir. Bizler üniversitemiz mensupları için "ÇELEBİ" sıfatını kullanmak istiyoruz. Çelebi, iyi huylu, görgülü, zarif, ağırbaşlı, bilimle uğraşan insan olarak bilinir. Bununla mezunlarımızın sadece mesleki alanında değil sosyal alanda da başarılı olmasını arzu ediyoruz"diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARILARI İLE YÜCELİRLER"

Barınma ve ulaşım sorunları öncelikli olmak üzere birçok alanda, tüm yöneticiler ve öğretim üyeleri ile birlikte durmadan çalıştıklarını belirten Rektör Prof.Dr. Akhan genç Çelebilere şöyle seslendi: "Size en iyi ulaşım imkanları sunması için ESHOT ile sürekli görüşme halindeyiz. Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı kampüsümüz içinde yurt yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Burs, yemek, kantin, kültürel ve sportif aktivitelerdeki önerilerinizi, problemlerinizi ve çözüm önerilerinizi bizlere iletmekten çekinmeyin. İnsan odaklı bir hizmet anlayışı için bunlara ihtiyacımız vardır. Üniversiteler öğretim üyeleri ve öğrencileri ile var olur, onların başarıları ile yücelirler. Sizler ülkemizin aydınlık yarınları için en önemli güvencemizsiniz. Derslerinizde göstereceğiniz üstün başarılarınızın yanı sıra üniversitemizi sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da en iyi bir şekilde temsil edeceğinize inanıyorum"

"FARKLI FİKİRLERİN SESİYİZ"

Herkese eşit mesafede durarak farklılıklara saygı duyan, ötekileştirmeyen, geleceğe umutla bakan, çevresiyle bütünlemiş, yaşadığı toplumu kucaklayan bir yönetim anlayışını temel aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Akhan, "Bunun için slogan olarak 'farklı fikirlerin sesi'ni belirledik. Çünkü üniversiteler demokrasi kültürünün yaşandığı, bilimsel insanların yetiştiği, gençlere girişimci nitelik de kazandırıldığı kurumlardır" dedi.

Rektör Prof. Dr Akhan, üniversitede kampüs hayatının önemli olduğunu belirterek, Aydınlıkevler ve Çiğli kampüsleri ile iki alanda yerleşke oluşturduklarını, sağlık kampüsü için Bayraklı'da 1 milyon 470 bin metrekarelik alanda projelendirme çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

"İKÇÜ, GENÇLERİMİZİ BUNDAN SONRAKİ ÇAĞA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAYACAKTIR"

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu da geçmiş yıllarda üniversitelerin fiziki koşullarına göre değerlendirildiğini belirterek, artık insanlık refahına katkı koymaları, bilimsel gelişmeleri ortaya çıkarmalarıyla ön plana çıktıklarını söyledi. Harputlu, günümüzde toplumların değil, kendisini geliştiren fertlerin dünyada söz sahibi olduğunu vurguladı. Gençlere seslenen Harputlu, "Sizleri dünyaya açacak kapıları zorlayınız. TÜBİTAK'ın desteklediği çok sayıda ARGE bursları var. Sizlere sunulan ERASMUS programlarından faydalanın. Bakanlıkların burslarından dünyaya açılın ki dünyadan da bize birilerini getirin. İKÇÜ'nün gençlerimizi bundan sonraki çağa çok iyi hazırlayacağına inancım tam"diye konuştu.

"YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE İHTİYAÇ VAR"

Yeni akademik yılın açılış dersini TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu verdi. Prof.Dr. Tekelioğlu, Türkiye'nin temel probleminin eğitim olduğunu kaydederek, bu problemde gerekli mesafe alınmadan Türkiye'yi geleceğe taşımanın mümküm olamayacağını, eğitimdeki problemin nasıl çözüleceğini ünivesitelerce araştırılması gerektiğini ifade etti. Türkiye bütçesinden Ar-Ge'ye ve eğitim hizmetlerine ayrılan payın çok önemli olduğuna dikkati çeken Tekelioğlu, şöyle konuştu :

"Üniversiteler üzerine düşeni yapıyor ama diğer kurumlar yapmıyorsa, diğer kurumlar üzerinde Molla Kasım gerekmez mi? Türkiye'de Ar-Ge bütçesi henüz yüzde 1'e ulaşmadı. Bunlar çok düşüktü. Bu sene yüzde 1 mertebesine geliyor. Yüzde 2-3 koysak onu kullanacak kapasitemiz malesef mevcut değil. O bütçeyi artıralım ama bunu kullanacak insan kapasitesini de artırmamız lazım. Biz 2023 gibi tarihlere bazı hedefler koyuyoruz. Tüm bunları yapabilmek için yüksek katma değerli ürünlere ihtiyaç var. Bunun için de üniversitelerin lisans kadar lisanüstü eğitime önem vermesi gerekiyor. Sadece teknoloji alanında değil, sosyal bilimlerde, iktisatta, sanatta, edebiyatta da aynı derecede başarılı olunması gerekir"

ÖĞRENCİLERE ALTIN ÖĞÜTLER PROF.DR.TEKELİOĞLU'DAN

Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Prof.Dr. Tekelioğlu, "İlk tavsiyem bol bol kitap okuyun. İkincisi hangi üniversiteden mezun olursanız olun, alanınızın en iyisi olun. Çünkü artık alanının en iyisi olmak, mezun olunan üniversiteden daha önemli bir vasıf haline geldi" dedi.

2012 yılı akademik çalışmalar kapsamında, "Bilimsel Yayın Onur Ödüllerini" almaya hak kazanan İKÇÜ öğretim üyelerine ödüllerini Rektör Prof. Dr. Galip Akhan takdim etti.

Ayrıca Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, Merkez Kütüphanesine bağışlarıyla katkıda bulunan, Rektör Danışmanı Taha Aksoy ve Türk Eğitim Vakfı adına Yusuf Ziya Erdem'e teşekkür plaketi verildi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Sümeyye Zehir'in konuşmalarının yanı sıra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Halk Dansları Topluluğunun sunduğu halk oyunları gösterisi ilgiyle takip edildi.

Törenin ardından Proje koordinatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tancan Uysal ve Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Elif Korap Özel'in üstlendiği, görsel yönetmenliğini fotoğraf sanatçısı Fatih Yalçınkaya'nın yaptığı 'Sıra Dışı - Yeni Nesil Akademisyenler' temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tekelioğlu Katip Çelebi Galip Akhan İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title