Haberler

2. Ulusal "İstanbul" Temalı Fotoğraf Yarışması

Bu yıl konusu "Benim İstanbul'um; İstanbul'un Semtleri" olarak belirlenen yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) işbirliğiyle düzenlenen "2. Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllerini aldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde, bu yılki konusu "Benim İstanbul'um; İstanbul'un Semtleri" olarak belirlenen yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı sergi de açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, ödül töreni öncesi alandaki sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında eser sahipleriyle sohbet etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Topbaş'a eşlik etti.

Ödül töreninde konuşan Topbaş, fotoğrafçının deklanşöre bastığı anda o kareyi gelecek kuşaklara bıraktığını belirterek, İstanbul'un güzelliğine değindi.

Kadim medeniyetler beşiği İstanbul'a hangi açıdan bakılırsa kişinin o açıdan etkilendiğini dile getiren Topbaş, şehrin ekonomi, sanat, kültür gibi her yönüyle insanlığa yansıması olduğunu ifade etti.

Topbaş, en iyi fotoğrafı en iyi makinenin çekmediğini kaydederek, önemli olanın bakış açısı olduğunu söyledi. Yarışmadaki eserlerin İstanbul'da fotoğraf çekmek isteyenlere "Buradan böyle bir açıyla fotoğraf çekebilirsiniz" diyerek gösterilebileceğine işaret eden Topbaş, yarışmayı uluslararası ölçeğe taşımak istediklerini vurguladı.

Topbaş, "Şöyle bir düşüncem de var, İstanbul'da çok fotoğraf çeken basın mensuplarımız var. Onların arşivlerinden de bir yarışma yapmamız lazım. O kadar çok çekiyorlar ki onların kayıtlarında ne var görmek gerekiyor" dedi.

Ödüller

Bir "seri fotoğraf" yarışması olan ve eserlerin birbirleri ile bütünlük sağlaması gereken yarışmada katılımcılar en az 3, en fazla 5 fotoğraflık tek bir seri ile yarıştı. Her katılımcının fotoğrafları bir bütün olarak seçici kurulda değerlendirildi.

Toplam 644 kişinin katıldığı ve 607 seri eserin değerlendirildiği yarışmada Nebiha Bacıoğlu, Ahmet Turan Kural, Memduh Emrah Tuluk ve Sebahattin Özveren "birincilik", Gülten Akıncı Engin, Mustafa Bülent Yılmaz, Sami Uçan ve Kürşat Bayhan "ikincilik", Süreyya Güler, Mustafa Karakoç, Damla Atak, ve Ali Suat Kızıltaş da "üçüncülük" ödülüne layık görüldü.

Birincilerin 5 biner lira ile ödüllendirildiği yarışmada ikincilere 4'er, üçüncülere de 3'er bin lira para ödülü verildi.

Yarışmada Dilek Gürsoy, Kaan Özgü, Sefa Candemir ve Mehmet Bayrak "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü"ne layık görülürken, Bahar Yıldırım, Uğur Taşlı, Emrah Dindar ve Vanja Panti "MSGSÜ Özel Ödülü" almaya hak kazandı.

"İFSAK Özel Ödülü"nü ise Hasan Zer, Yeter Koç, Emre Soytürk ve Hakan Kuyumcu'nun eserleri değer görüldü.

Yarışma kapsamında Mehmet Yaman, Erdinç Erdoğan, İlhan Baştopçu, Burak Başoğlu, Ali Tuluhan Satı, Hüseyin Turgut, Tevfik Adatepe, Kadir Çivici, Adviye Özyar, Murat Koçak, Sevilay Yurtsever ve Özkan Samioğlu "mansiyon" ödülüne layık görüldü.

Gecede ödülleri Topbaş, Hazinedar, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen verdi.

Ödül sırasında Hazinedar'ın fotoğrafçısının makinesini alan Topbaş, ödül alan katılımcıların ve ödül verenlerin fotoğrafını çekti.

Etkinlik, serginin açılış kurdelesinin kesimiyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Murat Hazinedar Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title