Haberler

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Dolayısıyla Bir Dizi Program Düzenlendi

Güncelleme:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıl dönümü nedeniyle İlimizde bir dizi etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıl dönümü nedeniyle İlimizde bir dizi etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak Asri Mezarlıkta Asker ve Polis Şehitlikleri'ni ziyaret eden Valimiz Sayın Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri, okunan duaların ardından şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Valimiz Sayın Ali Fuat Atik ve diğer protokol üyeleri 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ülkemizde ve şehrimizde 15 Temmuz 2016'da yaşanan kahramanlıkları konu alan fotoğraf sergisini gezdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında tören düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda yapılan törene, Valimiz Sayın Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özer, Adalet Komisyon Başkanı Halil Ortaköy, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Levent Güldoğuş ve diğer protokol üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma, Büyükşehir Belediyesi binasına kurulan dev ekrandan alanda toplanan vatandaşlara canlı olarak aktarıldı.

Valimiz Sayin Ali Fuat Atik yapmış olduğu konuşmada:

"15 Mayıs 1919'da İzmir Yunanlılar tarafından işgal edildiğinde bu topraklarda Ahmet Hulusi Efendi diye bir müftümüz vardı. Şu yanımızda gördüğünüz Sancağı eline alarak meydana çıktı ve şunu söyledi: "İşgal altında olan bir memlekette müminlerin silahlanması ve düşmana karşı koyması dini bir vecibedir. " diye Denizli halkını o tarihte işgale karşı birlik beraberlik içerisinde topyekun bir hale getirdi. Aynı şekilde o gelenekle benim Denizlili vatandaşlarım, Denizlili hemşerilerim, 15 Temmuz 2016 gününde aynı duyarlılıkla, aynı anlayışla, vatanına göz diken, milletine göz diken, toprağını parçalamak isteyen, bizden gibi görünüp ama bizim gibi olmayan, kafasını kiraya vermiş, beynini satmış, dini kisve altında vatandaşımızı kandırmış teröristlere karşı Denizli'den bir ses haykırdık. Ben bunların hepsini o dönem çekilen fotoğraflardan, çekilen videolardan izledim, gördüm. Allah razı olsun. Vatanımıza, milletimize sahip çıktığınız için sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Denizli 1919'da göstermiş olduğu kahramanlık mücadelesini 5 yıl önce de gösterdi. Bu benim Denizlili vatandaşlarımın genlerinde var. Allah sizden razı olsun. Biz bu topraklara biraz önce Büyükşehir Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi 1071'de geldik. Biz 1071 tarihinde Anadolu coğrafyasında Türk Milleti olarak adım attığımız zaman o tarihten bu tarihe bizi bu topraklardan söküp atmak için türlü türlü oyunlar denediler ama başaramadılar, başaramayacaklar. Çünkü bizim bu topraklarımızın bir bedeli var. Bu bedeli biz kanımızla ödedik. 15 Temmuz'da da bunu yine gösterdik. Bir daha denemeye kalkarlarsa da alacakları cevabı gördüler. Elbette ki bu tarihsel süreçte özellikle son 20 yılda ülkemizin istikrarlı gidişini bozmak isteyen, bu istikrarı hazmedemeyen, Türk Milletinin ayağa kalkmasını, Türklerin şahlanmasını hazmedemeyenler, maşa olarak elemanlarını, kudurmuş köpeklerini, sahneye sürdüler. Çok şükür ben böyle bir milletin evladıyım. Sizlerden birisiyim. Biz bu vatanı böldürtmedik böldürtmeyeceğiz. Sizler dualarınızla, bizler yapmış olduğumuz görevle İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatacağız. Sözlerime son verirken Denizli hemşerilerime 15 Temmuz 2016 tarihinde göstermiş oldukları üstün gayretler ve vatan savunmasından dolayı şükranlarımı arz ederek hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun var olun. " dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 5. yıl dönümünde, tüm ülkede olduğu gibi Denizli'de de Sancak Koşusu düzenlendi. Etkinlik öncesi koşunun yapılacağı güzergah trafiğe kapatıldı. Açıkhava Tiyatrosu önünden saat 22. 00'de başlayan koşuda, sporcular 100'er metre arayla konumlandırıldı. Sancağı aldıktan sonra 100 metre koşan sporcular sırayla birbirlerine sancağı teslim etti. 25 milli sporcunun yer aldığı koşuda, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na birinci olarak sancağı ulaştıran sporcu Mehmet Haydar Türk burada Denizli Sancağı'nı Valimiz Sayın Ali Fuat Atik'e takdim etti. Koşunun tamamlanmasının ardından Valimiz sporcuları tebrik etti. Genç sporculara Valimiz Sayın Ali Fuat Atik ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.

Türkiye'de eş zamanlı okunan salanın ardından Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü şehitlerimiz için İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından yapılan dua ile son buldu.

Kaynak: Habermetre / Toplum

15 Temmuz Fuat Atik Denizli Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title