Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Elazığ, Mardin ve Batman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelen vatandaşlar demokrasi nöbeti tutuyor.

Elazığ, Mardin ve Batman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelen vatandaşlar demokrasi nöbeti tutuyor.

Elazığ'da 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen programda, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Programda, Elazığ Belediyesi mehteran takımı konser verdi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şiir dinletileri sunuldu ve 15 Temmuz'u anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Elazığ Devlet Türk Halk Müziği Korusu tarafından ezgilerinde seslendirdiği etkinlikte, Elazığ Belediyesine ait araçlar konvoy oluşturarak programın yapıldığı alanın önünde tur attı.

Saat 24.00'e geldiğinde darbe girişimi gecesi Elazığ'da ilk selayı okuyan Kubbeli Cami İmamı Fevzi Aslan, İzzet Paşa Camisi'nden sela okudu.

Programda konuşan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin dünya siyasi tarihinin kaydettiği en alçak darbe ve işgal girişimi olduğunu söyledi.

Türk milletinin bütün dünyanın gözü önünde bu alçak darbe girişimini, karşı darbe yaparak geri püskürttüğünü ifade eden Alpay, "15 Temmuz'da hiç tereddüt göstermeksizin hain darbe girişimine karşı bedenini siper eden nice memleket evlatları oldu. 249 şehidimiz, 2 binden fazla gazimiz oldu. Hüznümüz, gözyaşımız, acımız var ama Rabb'ime hamd olsun bütün dünyaya örneklik gösteren, darbeye karşı darbe yapan ve bu millete karşı tuzak kurulamayacağını gösteren bir kahramanlık hikayemiz var. " dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında milletin asil evlatlarının hiçbir düşünce farkı gözetmeksizin hep birlikte vatan hainlerinin ele geçirdiği tanklara, toplara ve tüfeklere karşı durduğunu kaydeden Alpay, şöyle devam etti:

"Ama şunu da kabul etmek lazım ki Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok şerefli mensupları ve çoğunluğu bu hain darbe ve işgal girişimini önlemede büyük fedakarlık göstermiştir. O gün Türk milletinin her ferdi, 80 milyon tek bilek, yürek, ses ve nefes oldu, zulme, hainliğe, darbe ve işgal girişimine karşı durdu. Onun için o gece yazılan kahramanlık hikayesi bütün dünyanın hayranlıkla takip ettiği bir hikayeydi."

Vali Çetin Oktay Kaldırım da 15 Temmuz'da birlik ruhunun her zaman için diri tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Sizler meydanlardan bütün renkleriniz ile değerleriniz ile müthiş bir mesaj veriyorsunuz. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey bu birlik ruhudur. Etrafımız ateş çemberi, çok büyük mücadele var. Tarihi kırılma noktasındayız. Dolayısıyla dünyaya karşı sorumlu olan bu milletin birliği ve beraberliği, ayakta durması çok önemli." dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise 15 Temmuz'da milletin ortaya koyduğu duruşla Cumhurbaşkanını ve vatanını kimseye teslim etmeyeceğini, kardeşi kardeşe düşman hale getiremeyeceğini, bu vatanı ve milleti kimseye böldürmeyeceğini ve tek millet, tek bayrak ve tek devlet düşüncesinden taviz vermeyeceğini ortaya koyduğunu söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ise 15 Temmuz'da milletin dilden dile dolaşacak birçok kahramanlık hikayesi yazdığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Şuay Alpay Batman Mardin Elazığ Politika Güncel Haberler

title