Haberler

11. BURSA ULUSLARARASI FOTOĞRAF FESTİVALİ BAŞLADI

Güncelleme:

BURSA Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BUFSAD) işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle bu yıl 11'ncisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), kortej yürüyüşüyle başladı.

BURSA Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BUFSAD) işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle bu yıl 11'ncisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), kortej yürüyüşüyle başladı. Festivale bu yıl 12 ülkeden 262 fotoğrafçı katılıyor.

Türkiye'nin ilk, dünyanın ise sayılı fotoğraf festivallerinden olan ve bu yıl 'GözGöze' temasıyla fotoğrafseverler ile usta isimleri buluşturan BursaFotoFest, Cumhuriyet Caddesi'ndeki geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı.Konuk ülke Azerbaycanlı fotoğraf sanatçılarının da katıldığı yürüyüş Zafer Plaza önündeki meydanda sona erdi.

12 ÜLKEDEN 262 FOTOĞRAFÇI KATILIYOR

Program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Fuar Alanı'nda devam etti. 12 ülkeden 262 fotoğrafçının, 3 binden fazla fotoğrafının ve 200 serginin yer aldığı alandaki törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, FotoFest Kuratörü Kamil Fırat, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda fotoğraf tutkunu katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir şehrin marka olabilmesi için kaliteli ve farklı ülkeleri buluşturabilen organizasyonlara imza atması gerektiğini belirtti. Bursa'nın çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Aktaş, 'Bu özelliğimizi dünyayla buluşturmak istiyoruz. Fotoğraf sanatı bu açıdan önem taşıyor. FotoFest'te bunun en önemli unsurlarından biridir. Emek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bu konuda heyecanımız her sene artarak devam edecek. Bu sene konuk ülke olarak dost ve kardeş ülke Azerbaycan seçildi. Azerbaycan'ı fotoğraf sanatçılarının kareleriyle daha detaylı tanımış olacağızö dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ise 'Festivalin süreklilik göstermesi adına kurumsallaşması için gerekli adımları hep birlikte atmalıyız. Bizleri zihinsel olarak bir mekandan başka mekana bir fotoğraf karesi götürebilir. Tarihin derinliklerine bizi bir fotoğrafla götürebilir. Afganistanlı kızın fotoğrafı, yeryüzünde her şeyden daha etkili oldu. Bir fotoğraf, tarihe silinmeyecek notlar düşebilir. Bu tür sergilerde, kayda alınmış zamanı gezip hissedebilirsiniz. Bu imkanı sunanlara teşekkür ediyorumö diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivalin en genç fotoğrafçısı Arda Morçiçek ile festivalin onur konuğu duayen fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman'a, Aktaş ve Ala tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Togo Cumhuriyeti Kent Konseyi Azerbaycan Bursa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title