Haberler

ZONGULDAK Vali Erdoğan: Zonguldak ilçe sınırlarında denetim sürecek

Güncelleme:

Vali Erdoğan: Zonguldak ilçe sınırlarında denetim sürecekZONGULDAK Valisi Erdoğan Bektaş, ilçe sınırlarında sürdürdükleri denetimlere devam edeceklerini açıkladı.

Vali Erdoğan: Zonguldak ilçe sınırlarında denetim sürecek

ZONGULDAK Valisi Erdoğan Bektaş, ilçe sınırlarında sürdürdükleri denetimlere devam edeceklerini açıkladı.

Vali Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Vali Bektaş, Zonguldak'ın Türkiye geneline taşıdığı risk itibariyle öne çıkmış bir kent olduklarını söyledi. Rakamların oldukça yüksek seyrettiğini ifade eden Vali Bektaş, ilçe sınırlarında aldıkları denetimleri devam ettireceklerini açıkladı. İlave tedbirler almaya devam edeceklerini söyleyen Vali Bektaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Zonguldak'ı 30 büyükşehirle birlikte alınan tedbirlere ilave etti. Ondan bu tarafa pazartesi günü 15 gün olacak. Yeni nasıl bir düzenleme yapacaklarını hep beraber göreceğiz. Arkasından biz kendi içimizde genel sınırlamalardan birkaç konuda arkadaşlarımıza istişare ederek sınırlamalar getirmek zorunda kaldı. Doğrusu geldiğimiz süreçte bu hafta bütün göstergeler, bütün rakamlar ve hocalarımızın kanaati olayın durağana girdiği, ufak ufak gerilemeye başlayacağı bir kanaatimiz var ama her zaman hesapta olmayan şeyler dengeyi bozabiliyor. Bizim ilave getirdiğimiz 3 sınırlama konusu vardı. Birinci il sınırlarındaki denetimi ilçe sınırlarında da almaya karar vermiştik. Aldığımız kararların uygulaması da geçiciydi. O sürelerde pazartesi günü bitiyor. Biz burada tabi hükümetimizin Türkiye genelinde alacağı kararları dikkate alarak bir düzenleme de biz yapacağız. İl Pandemi Kurulu'nda istişare yaptık. Hepimizin kanaati bu konunun biraz daha devam etmesi görüşünde. Yani bizim ilçe sınırlarında aldığımız tedbirler, devam edecek."

'FIRSATÇILIK YAPAN ESNAF ELİNDE SONUNDA KARŞILIĞINI ALIR'

Vali Bektaş, tedbirler kapsamında halk pazarlarını kapatmalarının Zonguldak'taki vaka sayısının daha da artmasının önüne geçtiğini söyledi. Mahallelerde satışların devam ettiğini, fırsatçılık yapan esnafı da takip ettiklerini ifade eden Vali Bektaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İkinci konu pazarlarla ilgili yasaklar getirmiştik. Doğrusu biz pazarlarla ilgili düzenleyici kararın çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Zonguldak dar mekanlarda hareket eden bir şehir. Mevcut hareketliliğe pazarı da katsaydık bu günlere gelemeyiz diye düşünüyoruz. Pazar esnafına teşekkür ediyoruz. Pazar kurulmaması fırsatçı esnafa sanki bir kısım imkanlar tanıdı. Bazı alışveriş mekanlarında hak edilmeyen fiyat artışları gördük. Biz seyyar satışla bu konuyu çözmek istedik. Pazarcılarımız kendilerini yetkilendirdiğimiz alanlarda ürünlerini vatandaşın ayağına getiriyorlar. Perakende satışı yapan marketlerde fiyat artışlarını görüyoruz. Sürekli kontrol yapıyoruz. Tutanakları bakanlığa iletiyoruz. Bakanlık o firmalara ceza yazacak. O cezalar onlara gidecek. Asıl istediğimiz o kişilerin buna tenezzül etmemeleri. Bundan rahatsızız. Elinde sonunda bunun karşılığını alırlar. Fırsatçılık yakışmıyor, bundan rahatsızız. Biz bir hafta daha pazarların açılmaması konusunda görüş aldık. Bir hafta sonra da ramazan geliyor. Biraz daha sakinleşmiş oluyor insanlar ramazanda. O zaman gelelim. Büyük ihtimalle bir haftadan sonra pazarlarımızı serbest bırakmayı tasarlıyoruz. Tabi son kararımızı o zaman vereceğiz. Pazarcı esnafımızdan anlayış bekliyoruz. Ramazan öncesi pazar açarsak önüne geçemeyeceğimiz bir tablo ortaya çıkabilir."

137 SAĞLIK ÇALIŞININDA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Zonguldak'ta sağlıkçıların çok önemli görevler yaptıklarını belirten Vali Bektaş, 567 pozitif vakadan 137'unun sağlıkçı olduğunu belirtti. Sağlıkçıların özveriyle çalıştığını ifade eden Vali Bektaş, şu açıklamada bulundu:

"Her türlü tedbiri alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş Zonguldak Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title