Haberler

Zonguldak Bakan Yardımcısı Etyemez Sorun Nitelikli İşgücünün Yokluğu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 2023'e kadar işsizlik oranını yüzde 5'e indirmeyi hedeflediklerini belirterek, Bizler için işsizlikle mücadele, aslında mesleksizlikle mücadele demektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 2023'e kadar işsizlik oranını yüzde 5'e indirmeyi hedeflediklerini belirterek, Bizler için işsizlikle mücadele, aslında mesleksizlikle mücadele demektir. Bu açıdan esas sorun işin yokluğu değil, nitelikli işgücünün yokluğudur dedi. Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nce, kurumun konferans salonunda düzenlenen, 'İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü' nde konuşan Bakan Yardımcısı Etyemez, 2008'den bu yana dünyanın büyük bir ekonomik krizin etkisi altına girdiğini, söz konusu krizin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en çok etkilediği alanların başında istihdam ve işsizlik konusunun geldiğini söyledi. Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre dünya genelinde 205 milyona yakın işsiz olduğunu, dünyadaki istihdam görünümünün olumsuz seyretmeye devam ettiğini ifade eden Etyemez, Türkiye'nin bu konuda başarılı grafiğiyle gelişmiş ülkelere göre önemli farklılıklar gösterdiğini kaydetti. Etyemez, şöyle dedi

Bu açıdan 2023'e yaklaşırken; Türkiye artık genç ve dinamik nüfusu ile bölgesinin yükselen yıldızıdır. Türkiye artık geçiş değil varış ülkesidir. Türkiye artık hedef ülke ve özellikle nüfus profili açısından batılı söylemle gıpta ile takip edilen bir ülkedir. Bizler için işsizlikle mücadele, aslında mesleksizlikle mücadele demektir. Bu açıdan esas sorun işin yokluğu değil, nitelikli işgücünün yokluğudur.

İŞSİZLİKDE 2023 HEDEFİ YÜZDE 5

Bir yandan işsizlerin iş bulmasına aracılık ederken, öte yandan bugüne kadar 1 milyonu aşkın kişiye verdikleri mesleki eğitim kursları ile mesleksizlik sorununa adeta savaş açtıklarını vurgulayan Etyemez, şöyle devam etti

Bu süreçte ülkemizde var olan istihdamın kalitesini artırmaya yönelik önemli çalışmalar yapılmış ve 2002'de yüzde 52'de olan kayıt dışı istihdam oranı, bugün yüzde 36.4'e kadar gerilemiştir. 2023 yılına kadar istihdam oranını yüzde 55'e yükseltmeyi, işsizlik oranını yüzde 5'lere ve kayıt dışı istihdam oranını da yüzde 15'lere indirmeyi hedeflemekteyiz.

2003'de yıllık 65 bin kişinin istihdamına aracılık eden Çalışme ve İş Kurumu'nun, bu yılın ilk 10 ayında bu sayıyı 10 kattan fazla artırarak yaklaşık 750 bin kişiyi işe yerleştirdiğini de belirten Etyemez, Doğru işe doğru kişiyi yerleştirme hedefine yönelik olarak son 2 yılda 2 milyon 498 bin kişiye, işe ve mesleğe yöneltme konusunda profesyonel danışmanlık hizmeti verilmiştir. Bizim 12 yıllık başarımızın altında insan kaynaklarımızı güçlendirmek ve daha verimli kullanmak yatmaktadır dedi.

İş sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önce insani bir sorumluluk, herkesin yerine getirmesi gereken bir vecibe, yasal zorunluluk ve güvenlik kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret eden Etyemez, Bakanlık olarak iş sağılığı ve güvenliği alanındaki mevzuat ve denetim faaliyetlerimizin yanı sıra, kamuoyunda güvenlik kültürünün yaygınlaştırılması, çalışan ve işverenlere rehberlik ve bilgilendirmede bulunulması, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin ülkenin her yerine ulaştırılması gibi çalışmalara da ağırlık vermekteyiz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Etyemez Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (1)

Murat:

Gelen 2 milyon Suriye''liler ne olacak. Issizlik fonundanmi yararlanacaklar. Yoksa onumuzdeki yil evlerine gerimi donecekler?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title