Haberler

    Zayıflama Çayları, Zayıflama Çayları Nasıl Kullanılır?

    Bazı çalışmalar çayın bile kilo kaybını artırabileceğini ve göbek yağıyla mücadelede yardımcı olabileceğini ortaya çıkarmıştır. Çayların bazı türlerinin ise bu özellikleri başarması için diğerlerinden daha etkili olduğunu ortaya çıkarmıştır.

    Zayıflama çayları kilo vermek için etkili bir yöntem midir?

    Müshil olarak işlev gören bitki çayları, uzun vadeli kilo verme stratejileri için etkili değildir. Başlangıçta vücudunuzdaki suyu atar ve bu durum sonucunda kilo verdiğinizi hissedersiniz. Ancak bu durumda yağ yakımı gibi bir durum gerçekleşmez dolayısıyla da kilo vermiş sayılmazsınız.

    Bununla birlikte, beyaz, siyah veya yeşil çay gibi kafein içeren çay türleri günlük olarak tüketildiğinde hafiflemenize ve şişkinliği azaltmanıza yardımcı olabilir.

    Fareler üzerinde  yapılan bir araştırmada, yeşil çayın egzersizlerle beraber tüketilmesinin kilo vermede etkili olduğu ortaya çıkmıştır.

    Yeşil çay, kilo verme ve kilo verme konusunda kanıtlanmış tek kafein içerikli çay türü değildir. 2009 yılında zayıflama çayları ile yapılan bir araştırmada beyaz çayında yağ yakmaya yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır.

    Bu makalemizde sizlere zayıflamanıza yardımcı olacak zayıflama çaylarından bahsedeceğiz.

    İşte kilo vermenize yardımcı olacak zayıflama çayları

    Yeşil çay

    Yeşil çay faydalarının en çok bilindiği ve zayıflamaya yardımcı olan bir çay çeşididir.

    Kilo kaybı için en etkili çaylardan biri olan yeşil çayı düzenli tüketerek vücudunuzdaki yağlanmadan kolay ve sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

    Yeşil çay içeriğinde bol antioksidan barındırdığı için metabolizmayı hızlandırmaya ve yağ yakımınızı kolaylaştırmaya yardımcı olur.

    Siyah çay

    Birkaç çalışma, siyah çayın kilo kontrolünde etkili olabileceğini ortaya çıkarmıştır.

    İştah kapatmak için: Nane çayı

    Journal of Neurological and Orthopedic Medicine'da yayımlanan bir çalışmanın sonuçlarına göre 2 saatte bir nane çayı tüketen insanlar ayda 2.5 kilo kadar zayıflayabiliyor. Aynı zamanda kokusu iştahınızı kapatmanıza yardımcı oluyor.

    111 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, üç ay süreyle her gün üç fincan siyah çay içmenin, kilo kaybına önemli derecede katkılar sağladığı ortaya çıkmıştır. Ancak kilo vermek için siyah çayı şekersiz bir şekilde kullanmanız gerekecektir.

    Açlığı dizginlemek için: Rooibos çayı

    Roobios çayı, Güney Afrika'daki kızıl çalı bitkisinin yapraklarından elde edilir. Aspalathin adı verilen özel ve güçlü bir flavonoid içeren bu çay, açlık ve yağ depolanmasına neden olan stres hormonlarının seviyelerini düşürür ve daha az yağ depolamanızı sağlar.

    Olong çayı

    Birkaç çalışma, oolong çayının yağ yakmayı kolaylaştırarak, metabolizmayı hızlandırdığı ve kilo vermeyi kolaylaştırdığını ortaya çıkarmıştır.

    Beyaz çay

    Beyaz çay, diğer çay tiplerinden çok farklı olan farklı bir tada sahiptir. Yapılan araştırmalar beyaz ve yeşil çayın yağ yakıcı özelliğinin olduğunu ortaya çıkarmıştır.

    Kilo vermek için zayıflama çayları nasıl tüketilmelidir?

    Zayıflama çayları içerken şu hususlara dikkat etmeniz gerekir;

    Zayıflama çaylarına başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir. Doktorunuz kişisel tıbbi öykünüze göre zayıflama çaylarının riskli olup olmadığını size anlatacaktır.

    Düzenli olarak içilmesi gerekir

    Örneğin; zayıflamak için yeşil çayı günde 3 fincan içmeniz gerekir.

    Sabah bir bardak çay iç

    Sabah 1 bardak aç karnına içilen bitki çayı hem açlığınızı bastırmanıza hemde yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

    Zayıflama çaylarını kullanırken şu hususlara dikkat edilmesi gerekir;

    Sadece zayıflama çayı içmek

    Gün içerisinde sadece zayıflama çayı içmek ve dengesiz beslenmek vücudunuzda zararlı etkiler yaratır. Aşırı kafein yüklemesi vücudunuza zarar verebilir.

    Sadece kilo vermek için içilmesi

    Dengeli beslenme programı ve egzersiz yapmadan sağlıklı bir şekilde kilo veremeyeceğinizi unutmayın.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title