Haberler

Yuvalı, Partisinin Projelerini Anlatıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşlara, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanan partisinin seçim beyannamesini anlatıp, destek istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşlara, 3 Mayıs Türkçülük Günü'nde Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanan partisinin seçim beyannamesini anlatıp, destek istedi.

Prof. Dr. MHP'li Yuvalı, Kuruköprü Mahallesi Melekgirmez Sokak'ta sürdürdüğü ziyaretlerinde, bu günkü Türkiye tablosunun, milli ve manevi değerlerimizin aşındırıldığı, her geçen gün terörün azdığı, bölücülüğün cesaret bulduğu, işsizlik ve yoksulluğun tırmandığı, yolsuzluk ve adaletsizliğin zirve yaptığı, eğitimin milliliğini kaybettiği, Türkiye'nin uluslar arası camiada itibarsızlaştığı, vatandaşların borç yükü altında bunaldığı bir, yıkım ve hezimet tablosu ile karşı karşıya olduğunu anlatıp, bu tehlikeli gidişata, MHP iktidarının son vereceğini söyledi.

MHP'nin seçim beyannamesinde esnaf ve sanatkarlara yönelik ciddi projelerin yer aldığını bildiren Prof. Dr. Yuvalı, "Ekonomide rekabet sağlanarak tekelci oluşumların önlenmesi, istihdam yaratılması, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi, yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması, sosyal barışın korunması, bölgeler arası dengesizliklerin giderilmesi ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla esnaf ve sanatkar kesiminin faaliyetleri desteklenecektir. Türk toplumunda orta kesimi oluşturan esnaf, halkımızın bel kemiğidir" dedi.

Esnaf ve sanatkarı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardı getirileceğini ifade eden MHP'li Yuvalı, şöyle konuştu:

"Bu standarda uymayan mevcut şubelerin de bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınması sağlanacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecektir. Bu çerçevede AVM yasası olarak anılan yasa tümüyle yenilenecektir. Esnaf ve sanatkarların KOSGEB kredi ve desteklerinden etkin bir şekilde yararlanabilmesi için sadece esnaf ve sanatkarlara özgü programlar uygulamaya konulacaktır. Türkiye Halk Bankası'nın esnaf ve sanatkarı etkin biçimde desteklemesi temin edilecektir. Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkara o iş yerindeki faaliyetleri ile ilgili olarak beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirilecektir. Esnaf ve sanatkarların gelirlerinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulaması başlatılacaktır. Yeni iş yeri açan esnaf ve sanatkarın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak, emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmesi uygulaması kaldırılacaktır."

Prof. Dr. Yuvalı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Seçim Beyannamesinde, yarınından endişe etmeyerek geleceğe umutla bakan bir Türkiye için gerekli reçetenin yer aldığını dile getirerek, "Tüm sıkıntılardan kurtulmak için bizimle yürü Adana, bizimle yürü Türkiye. Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadeleri kullandı.

Prof. Dr. Yuvalı, daha sonra Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ü ziyaret etti, MHP Adana Milletvekili Adayı Ali Demir'in seçim bürosunda Kozan Lisesi mezunları ile bir araya geldi. Buradaki toplantıda, 7 Haziran seçimleri için her ülkücünün kendi kendini görevlendirmesi hususu işlendi.

Prof. Dr. Yuvalı, Balkan muhacirlerinin yaşadığı Gaziköy'de miting havasına dönüşen toplantıya da katılarak, Balkan Türklerinin ve Balkanlarda yaşanan olumsuzlukları anlattı.

AKP iktidarının ihtiyaç sahibi halka dağıttığı yardımların, Türkiye Devleti'nin bütçesinden ayrılan sosyal yardımlar olduğunu söyleyen MHP'li Yuvalı, "Bu yardımlara, sanki AKP'nin ve onun yöneticilerinin kişisel yardımları görüntüsü verildiğine üzülerek şahit oluyoruz. Yardım dağıtım şekli Sovyetler Birliği'nde kolhoz başlarının yetkilendirildiği gibi AKP'nin vekil tayin ettiği mahalle temsilcilerinin keyfine bırakıldığını görüyoruz. Yardımlar Türkiye Devleti'nin bütçesinden dağıtılıyor. Yardımı alınız, ancak mührü Üç Hilal'a vurarak, sizi işsizliğe, açlığa ve felakete sürükleyen AKP iktidarına bir ceza veriniz" ifadeleri kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Abdulkadir Yuvalı Devlet Bahçeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title