Haberler

Yunusemre Spor Tesisi Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği spor devrimi dev bir proje ile devam ediyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği spor devrimi dev bir proje ile devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi gençlerin ve çocukların spor ve sanatla meşgul olmaları için bu örnek tesisleri Eskişehir'e kazandırmaya devam ediyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç seçimlerden önce verdiği "Tepebaşı'nda her çocuk spor yapacak, her çocuk enstrüman çalacak" sözünü tutarak Eskişehir'in gelecek kuşaklarına yeni tesisler hediye ediyor.

Şirintepe Mahallesi'nde Basketbol, voleybol sahaları, kafeterya ve step, aerobik, plates ve fitness aktivitelerinin gerçekleşeceği ve 6 adet salonun yer alacağı 3 bin 120 metrekare kapalı alan, 3 bin 956 metre kare sentetik çim saha, 600 kişilik tribün, 609 metrekarelik mini sentetik çim saha ve 525 metrekarelik açık basketbol sahası ile bölgeye değer katacak Yunusemre Spor Tesisleri düzenlenen tören ile temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Bölgemizdeki spor hareketleri adına bugün önemli bir şeyin temelini atıyoruz. Burası yaklaşık 100 bin kişiye hitap edecek. Bu bölgede çocuklar için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açtık. Geçtiğimiz dönemde iki tane büyük saha açtık. Bir tanesi Behiç Erkin Spor Sahası diğeri Efsane Eskişehirspor'a yaptığımız bir halı saha. Bu senede yaklaşık 8 mahallede halı saha açtık bu önümüzdeki yıllarda devam edecek. Örnek bir tesis olan Su Sporları Merkezimiz ile yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak ve sanat ayağında Çocuk Senfoni Orkestrası ile yüzlerce çocuğumuz müzik ile tanıştı. Sağlık, Spor ve Sanat Tepebaşı'ndan Eskişehir'in geleceğine yön verecek. Bu alan gelecek Ağustos ayında bitirilecek. Şuan Eskişehirspor'da futbol oynayan bir tane Eskişehirli futbolcu yok. Eskiden 11 kişin 7-8 tanesi Eskişehirliydi. Bugün o günleri arıyoruz. Bu tesislerimizden Eskişehirspor'a o efsane günlerini yaşatacağı sporcular yetişecek. Buranın Eskişehir ve Tepebaşına hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Başkan Ataç, Tepebaşı Kaymakam'ı Salih Keser ile birlikte temel atarak Yunusemre Spor Tesisleri'nin hayırlı olmasını diledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehirspor Yunusemre Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title