Haberler

Yozgat'ta Yanarak Hayatını Kaybeden 3 Kız Kardeş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yozgat'ta cami lojmanında çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeş toprağa verildi. Cenazeye katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bugün sizlerden helallik de istemeyeceğim. Çünkü ne onların sizin üzerinizde ne sizin onların üzerinde bir hakkı yok Çocuklarımıza güzel bir dünya hazırlamadığımız için, inşa edemediğimiz için bütün çocukların üzerimizde hakkı var" dedi.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Umutlu Beldesinde geçtiğimiz Cuma akşamı cami lojmanında çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeş Elif, Amine ve Hatice, Akdağmadeni ilçesine bağlık Boğazköy köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.

Ankara Adli Tıp Kurumundan alınarak Boğazköy köyüne getirilen üç kız kardeşin cenazeleri öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Köy meydanında yan yana konan üç kız kardeşin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, cami imamı olan Baba Adem Doğan'ı yanından ayırmayıp sürekli teselli etti. Cenaze namazından sonra konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, çocukların Müslüman doğup ve günahsız olarak cennete gittiklerini belirterek, helallik alınmayacağını söyledi. Görmez, "Çocukların cenaze namazında, çocukların kendisine değil anneye babaya dua edilir. Çünkü onlar masumdur. Onlar doğuştan Müslüman doğmuşlardır. Günahsız olarak Allah'ın cennetine gidecekleri için çocukların cenaze namazlarında cenazeleri kılınırken annelerine ve babalarına dua edilir. Babaları Adem kardeşimize, Adem hocamıza, anneleri Ayşe hanıma cenab-ı hak sabır ve metanet versin" dedi.

Sevgili Peygamberimiz, kızı Fatıma'nın dışında bütün çocuklarını kendi elleriyle toprağa gömdüğünü hatırlatan Görmez, "Bir buçuk yaşında oğlu İbrahim vefat ettiğinde, bebek ellerindeyken gözlerinden yaşlar aktı. Sonra hepimize, bu konuma düşecek bütün insanlara ders olabilecek bir şey söyledi, 'Kalper hüzünlenir, gözler yaşarır. Ancak biz sadece Rabbimizin razı olacağı şeyler söyleriz.' Bugün böyle bir noktadayız. Diğer büyük cenazelerde olduğu gibi ben sizden hiçbir şehadet istemeyeceğim. Çünkü her çocuk Müslüman doğar ve onlar günahsız olarak cennete gidiyorlar. Bugün sizlerden helallik de istemeyeceğim. Çünkü ne onların sizin üzerinizde ne sizin onların üzerinde bir hakkı yok. Belki onların, biz onlara güzel bir dünya hazırlamadığımız için, çocuklarımıza güzel bir dünya hazırlamadığımız için, inşa edemediğimiz için bütün çocukların üzerimizde hakkı var. Bu cenazelerde daha çok anneye ve babaya dua edilir. Cenab-ı Hak babaları Adem kardeşimize, anneleri Ayşe hanımefendiye sabırlar ihsan eylesin. Yüreklerine güç ve kuvvet versin, kalplerine huzur ve sekinet ihsan eylesin. Onları annelerine babalarına cennette hazırlık yapmayı onlara nasip eylesin. Çocukları için okunduğu cenaze duasında da ifade edildiği gibi, 'Cennette Hz. İbrahim'in etrafında buluşmayı nasip eylesin.' Çocuklarımız Elif, Hatice ve Amine, onları Haticelerle, Aminelerle haşr olmayı nasip eylesin. Yeryüzünde hiçbir çocuğun ölmemesi için, hiçbir çocuğun dünyada zorluk çekmemesi için onlara güzel bir dünya kurmayı bizlere nasip eylesin" diye konuştu.

Cenazeler omuzlarda köy mezarlığına taşınırken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ayakta durmakta güçlük çeken Baba Adem Doğan'ı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ın makam arabasına aldı.

Cenaze namazına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Görmez Akdağmadeni Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title