Haberler

Yozgat'ta Öğrenci Servis Şoförlerine Seminer Verildi

Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından öğrenci servis şoförleri ve toplu taşımacılık yapan halk otobüsü şoförlerine eğitim semineri verildi.

Yozgat İl Emniyet, Milli Eğitim ile

Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından öğrenci servis şoförleri ve toplu taşımacılık yapan halk otobüsü şoförlerine eğitim semineri verildi.

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen seminere İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakcı, Şehir İçi Trafik Şube Müdürü Ali Atlı, trafik polisleri ve şoförler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, çocukların eğitiminin sadece okulda değil, yaşadıkları her alanda çok şeyler öğrendiğini belirterek, "Bu nedenle servis sürücülerimize hem davranış bilimleri ile ilgili hem de trafik kuralları ile ilgili kısa bir eğitim verelim ki bu sezonumuz da inşallah kazasız belasız ve iyi bir şekilde geçer diye düşündük. Bugün de ilk adımı, inşallah seminer hem servis sürücülerimiz açısından hem de trafik ekiplerimiz açısından verimli olmuştur." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da, öğrenci servis şoförlerinin de eğitimin bir parçası olduğunu ifade ederek, "Okullarımızın açılmasıyla birlikte servislerimizde hizmete başladı.

İl emniyet müdürlüğümüz, milli eğitim müdürlüğümüz ve şoförler cemiyetiyle beraber ortaklaşa bir seminer düzenledik. Beni ilgilendiren yönü eğitim yönüdür. Hayat boyu öğrenme dediğimiz bir olay var. Bu hayat boyu öğrenme anne karnından başlayan ailede devam eden sokakta devam eden ve okulda perçinlenen kısmıdır. Elbette birinci önceliğimiz emniyettir. Servis şoförlerimizin konuşmalarına hal ve hareketlerine dikkat etmelerini istedik. Çünkü çocuklar onlardan ne görürse onu uygulamaya çalışıyor. İnşallah kazasız belasız sağlıklı bir eğitim dönemi geçiririz diye dua ediyoruz." diye konuştu.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, her çocuğun ilk örnek aldığı kişinin şoförler olduğunu belirterek, "Yeni doğan çocuğumuza dahi oyuncak araba alıp hediye ediyoruz. Çocuk şoförleri taklit ederek büyüyor. Bu sebeple bizde her eğitim yılında olduğu gibi bu eğitim yılında da şoförlerimizin trafik kurallarına uymaları ve hal ve hareketlerine, davranışlarına dikkat etmeleri yönünde seminer düzenledik." diye konuştu.

Eğitim seminerine katılan şoförlerden Atila Ertuğrul, seminerin verimli geçtiğini ifade ederek, "Servis şoförleri görevlerinin bilincinde hareket ediyor, trafik kurallarına uyuyor. Ancak servis şoförleri dakikalı çalışıyor, bizi en çok hatalı parklar zor durumda bırakıyor. Semineri düzenleyen emniyet müdürlüğümüze, milli eğitim müdürlüğümüze ve şoförler odasına teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra Psikolojik Danışman ve Eğitimci Yazar Nevzat Özer, davranış kuralları hakkında sunum yaptı. Özer, şoförlük mesleğinin hoşgörü ve sabır gerektiğini belirterek, özellikle okul servis şoförlerinin çocuklar tarafından örnek alındığını söyledi.

Trafik Denetleme Ekipler Amiri Ercan Birer ise sinevizyon eşliğinde yaptığı anlatımda kazaların nasıl meydana geldiğini şoförlerin trafik kurallarına uyması gerektiğini anlattı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Yılmaz Nevzat Özer Saim Kuş Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title