Haberler

Yozgat'ın İnceçayır Köyünde Şehitler Adına Müze ve Kütüphane Oluşturuldu

Yozgat’ın İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından köyde bulunan ve kullanılmayan okul binası şehitler adına kütüphane ve köy müzesine dönüştürüldü.

Yozgat'ın İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından köyde bulunan ve kullanılmayan okul binası şehitler adına kütüphane ve köy müzesine dönüştürüldü.

İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karaca, kütüphane ve köy müzesi oluşturmanın yaklaşık 20 yıllık bir hayal olduğunu ve bu hayali gerçekleştirdiklerini söyledi.

Emekli olduktan sonra köye döndüğünü ve bir dernek kurduklarını ifade eden Karaca, "Köyümüzdeki gençlerle bir araya geldik ve İnceçayır Kültür ve Yardımlaşma Derneğini kurduk. 1996 yılında bir şehidimiz vardı Murat Karataş. Biz onun adına bir şeyler yapmak isterken köylümüz Gökhan Osman Karaduman'da şehit düştü. Biz şehitlerimiz adına ne yapabiliriz diye düşündük. Köyümüz muhtarı köydeki öğrencilerin taşımalı sistemle başka okula gittiğini ve okulun boş olduğunu söyledi. Bizde okulu değerlendirip harabe durumundan da kurtarmak istedik. Okulumuzun sınıfının birisini şehidimiz Gökhan Osman Karaduman adına kütüphane, diğerini ise şehidimiz Murat Karataş adına müze olarak düzenledik. Üç ay içerisinde hem derneği kurduk, hem kütüphaneyi hem de köy müzesini oluşturduk. Bunun yanında bir tanesi 150, diğeri 200 metrekare iki tane zemin bayrak yaptık. Bu derneğimizin yönetim kurulu ve köylülerimizin başarısıdır" dedi.

Müzede özellikle geçmişte kullanılan tarım aletleri ve ev aletlerini sergilediklerini belirten Karaca, "Kullanmadığını kaybedersin diye bir söz vardır. Biz bu sözü kendimize düstur edindik. Kullanmadığımız bir çok şey kayboluyordu. Bunları evlerden toplayarak müzemizde sergilemeye başladık. Müzemiz herkese açık ve isteyen herkes buraya gelerek müzemizi gezebilir. Bu gün geçmişte kullanılan çanak fıçıyı, lüks lambasını, gaz ocağını, abayı kimse bilmiyor. Nereden nereye geldiğimizi göstermek için böyle bir müze oluşturduk. Özellikle öğrenci kardeşlerimizin gelip buraları görmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bir de kütüphane kurduklarını vurgulayan Karaca, "Kütüphanemize gelen kitaplarımızı kitaplıklara yerleştiriyoruz. Kütüphanemizden hem köyümüzdeki öğrenciler hem de büyükler yararlanacak. İsteyen gelip burada kitap okuyacak, öğrencilerimiz ders çalışacak" şeklinde konuştu

Köylerine böyle bir hizmet getirdikleri için dernek başkanına teşekkür eden Harun Karaduman, "Biz şimdi buradan faydalanıyoruz. İnşallah bizden sonrakilerde burayı en iyi şekilde muhafaza eder ve faydalanırlar" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Karaduman Murat Karataş Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
title