Haberler

Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, "Gül Veren El Gül Kokar" İsimli Kitap Yazdı

Yozgat İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, yazdığı 'Gül veren el gül kokar' adlı kitabını Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'ya takdim etti.

Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen Hayatımın Rolü Aydınlık Projesi (HAYROLA) kapsamında basılan ve içerisinde birbirinden farklı hikayelerin yer aldığı kitabın ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.

Emniyet Müdürü Yılmaz, emniyet olarak Türkiye'de şiddet olaylarının, bencilliklerin, merhametsizliklerin yanı sıra okullarda, stadyumlarda, trafikte ve hayatın her alanında sağı solu yıkan, şiddet toplumu görüntüsü veren olayların önüne geçmek istediklerini kaydetti. Söz konusu olaylar hakkında yapılan televizyon programları, açık oturumlar, sempozyumlar sonrasında genellikle polisiye çözüm üzerinde durulduğunu vurgulayan Yılmaz, "Polisiye tedbirlerimizin yanında bir de işin kaynağına yönelik planlarımız olmalı. Problemin kaynağını yok ederken çok emek gerekiyor. Toplum olarak gençlerimizi ihmal etmemeliyiz" dedi.

Çocuklara doğduğu andan itibaren hikayeler yoluyla eğitim verilmesi gerektiğini savunan Yılmaz, "Özellikle sosyal medyanın güçlü hale gelmesi ve elektronik cihazların yaygınlaşması ile Anadolu pedagojisinde çok güçlü yeri olan hikayeler yerini bilgisayar oyunlarına ve TV'ye bıraktı. Gençlerin gelişiminde ikinci etkili yöntem ise sanatsal ve spor etkinlikleridir. Spor ve sanat etkinliklerinin yeri başka bir platform olduğu için bu kitapta da hikayeleri değerlendireceğiz" diye konuştu.

Başta Kuran'ı Kerim olmak üzere tüm ilahi kitaplarda, hikayelerle (kıssalarla) eğitimin yer aldığını, bu yöntemin çok önemli bir öğretim metodu olduğuna değinen Yılmaz, "SODES kapsamında gerçekleştirdiğimiz HAYROLA projesi çerçevesinde hikayelere karşı bir farkındalık oluşturmak istedik. Din görevlilerimiz, rehber öğretmenlerimiz, sınıf öğretmenlerimiz ve anne babalar nezdinde uzun vadede suç ve suçlulukla mücadelede böyle bir yöntemi denemek istedik. İnşallah bu yöntemle geleceğimiz olan gençlerimize sevgi, merhamet, aile içi iletişim gibi bazı özellikleri kazandırırız" ifadelerini kullandı.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'da, kitabın Yozgat gençliğine hayırlı olması dileklerinde bulundu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Yılmaz Türkiye Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title