Haberler

YÖK'ten Şeyh Edebali Üniversitesi'ne "Engelsiz Üniversite" Ödülü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler gerçekleştiren yükseköğretim kurumlarının ödüllendirildiği Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’nde Osmaneli Meslek Yüksekokulu ile Mekanda Erişilebilirlik dalında Turuncu Bayrak Ödülü...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler gerçekleştiren yükseköğretim kurumlarının ödüllendirildiği Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni'nde Osmaneli Meslek Yüksekokulu ile Mekanda Erişilebilirlik dalında Turuncu Bayrak Ödülü ile onurlandırıldı.

Bilecik Meslek Yüksekokulu ise Turuncu Bayrak adayları arasında yer alırken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Engelsiz Eğitim Çalıştayı kapsamında gerçekleştirilen törene Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay ve Engelli Öğrenci Birim Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Atike Yılmaz katıldı. Üniversitenin ödülünü Prof. Dr. Nurgül Özbay YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın elinden aldı.

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere Engelsiz Üniversite Bayrakları'nın üç kategoride bayrak ödülü ile programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına 'Engelsiz Program Nişanı' verileceğinin kararlaştırıldığını ifade etti. İleride hangi programların hangi engel gruplarına erişilebilir olduğunun kılavuzda da yer almasını hedeflediklerini vurgulayan Başkan Saraç, verilecek tüm ödüllerin nice güzel diğer çalışmaları, iş birliklerini teşvik etmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

Ankara'da gerçekleşen törene; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ve komisyonda bulunan bazı milletvekilleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay'nın yanı sıra YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, ödül alan üniversitelerin rektörleri ve öğretim üyeleri ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yekta Saraç Osmaneli Bilecik Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title