Haberler

Yılın Basın Fotoğrafları Ödül Töreni 2012

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın sektörü çalışanlarının tebriği hak ettiğini bildirdi.

Şimşek, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) Vakıfbank'ın katkılarıyla Sheraton Oteli'nde düzenlenen "Yılın Basın Fotoğrafları'12" ödül törenindeki konuşmasında, çocukluktan beri fotoğrafçılığa ilgisinin olduğunu belirtti.

"Zaman zaman toplantılarda bizim fotoğraflarımız çekilirken ben fotoğraf çeken arkadaşlara biraz imreniyorum" diyen Şimşek, kendisinin de fotoğraf makinesi ve lenslerinin olduğunu söyledi.

Fotoğraf çekme fırsatı bulamadığını kaydeden Şimşek, şunları söyledi:

"Bir iki hafta önce bir arkadaşımla Batman'da sabah namazından sonra çıktık, fazla da kimseyi almadık yanımıza Sason'a doğru gittik, orası yeşil şimdi, birkaç fotoğraf çekme fırsatım oldu. Bir de yarım günlüğüne Abant'a gitmiştik orada da makineyi yanıma alma imkanım olmuştu. Dolayısıyla ben de fotoğrafa büyük ilgi duyuyorum."

Yarışmada ödül alanları tebrik eden Şimşek, "Bu sektörde çalışan bütün arkadaşlarımız tebriği hak ediyor. Maliye Bakanlığı olarak elimizden gelen ne varsa her zaman yanınızdayız, sizleri destekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Şimşek, "Yılın Spor Fotoğrafı" kategorisinde birinci olan Hürriyet gazetesinden Emre Oktay'a, ikinci olan Anadolu Ajansı'ndan Ali İhsan Öztürk'e ve üçüncü olan Habertürk gazetesinden Sedat Yılmaz'a plaketlerini sundu. Etkinliğe katılamayan Yılmaz'ın plaketini Habertürk Gazetesi Fotoğraf Editörü Fatih Sarıbaş aldı.

Konuşması sırasında çektiği bazı fotoğraflar ekrandan gösterilen Şimşek, daha sonra kendisine verilen fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekti.

-Diğer konuşmalar-

TFMD Başkanı Rıza Özel ise meslekteki çalışma şartlarının zorluklarının herkes tarafından bilindiğini söyledi.

"Yıpranma hakkının" verilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Özel, "Biz daha çok sendika çatısı altında çalışmak istiyoruz. Örneğin Avrupa'da gazetecilerin basın kartı alabilmeleri için sendikalı olması gerekiyor" dedi.

Ödüle hak kazananların 3 bin 567 fotoğraf arasından seçildiğini dile getiren Özel, şunları kaydetti:

"Bir önceki dergimizin sayısında şehit fotoğraflarıyla ilgili röportaj yayımlanmıştı. En çok etkilendiğim röportajdı. Ortak tavrımız şuydu, biz artık bu şehit fotoğraflarını çekmek istemiyoruz. Bütün arkadaşlarım adına dile getirmek istiyorum ki bir tabutun üzerine yakışan Türk kültüründe yeşil bir örtüdür. Dilerim, ay yıldızlı bayrak başında o tabutta kimse, hiçbir çocuk beklemez. O ay yıldızlı bayrak gönderde olur vatandaşların elinde özgürce sallanır."

Özel, fotoğraf makinelerine yönelik vergilerin düşürülmesine yönelik talebini de dile getirdi.

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan da banka olarak sadece finansal başarılara değil, Türkiye için değer yaratmaya da önem verdiklerini söyledi.

Türkiye ve bölgede yaşanan gelişmelere önemsediklerini dile getiren Aydoğan,

"Hem güncel gelişmeleri anında bizlere taşıyan hem de tarihte iz bırakan çalışmalara imza atan foto muhabirlerinin çalışmalarının ödüllendirilmesinin büyük önem taşıdığına inanıyoruz" diye konuştu.

Aydoğan, konuşmasının sonunda Vakıfbank Özel Ödülü'nü kazanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'e ödülünü verdi. Katkılarından dolayı Aydoğan'a plaketini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile TFMD Başkanı Özel birlikte verdi.

-"Suya sabuna dokunmayan bir şey çekeyim"-

Törende "Yılın Siyaset Fotoğrafı" kategorisindeki ödüller, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile eski bakanlardan MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu tarafından verildi.

Bu kategoride iki ayrı fotoğrafıyla birinciliği ve ikinciliği kazanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Evrim Aydın'a plaketini Vural verdi. Üçüncülük ödülü ise Başesgioğlu tarafından Hürriyet gazetesi foto muhabiri Fahir Arıkan'a sunuldu.

Vural ve Başesgioğlu, daha sonra kendilerine verilen fotoğraf makineleri ile fotoğraf çektiler. Vural'ın, fotoğraf çekmeden önceki "Aleyhimizde delil olarak kullanılabilir mi- Ne olur ne olmaz, bu aralar fezlekeler çıkıyor o bakımdan yanlışlık olmasın. Ben suya sabuna dokunmayan bir şey çekeyim bari" sözleri salondakileri güldürdü.

-Diğer ödüller-

Gecede "Yılın Çevre Fotoğrafı" kategorisindeki ödüller de sahiplerini buldu.

Birincilik ödülünü alan Zaman Gazetesinden Mehmet Yaman'a ödülünü Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ikincilik ödülünü kazanan Anadolu Ajansından Ali İhsan Öztürk'e Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, üçüncü olan Zaman Gazetesinden İsa Şimşek'e ise Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu verdi.

Törende "Yılın Serbest Fotoğraf" birincisi Mahmut Burak Bürkük, ikincisi Sedat Suna, üçüncüsü Ali Kılıç da ödül aldı.

"Yılın Foto Röportajı" kategorisinde ise birincilik ödülü Zaman gazetesindeki çalışmasıyla Onur Çoban'a, ikincilik ödülü Zaman gazetesinden Mehmet Ali Poyraz'a, üçüncülük ödülü de aynı gazeteden Kürşat Bayhan'a verildi. Poyraz'a ödülünü Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek verdi.

"Rafet Hüner Özel Ödülü", Anadolu Ajansı'ndan Burak Akbulut'a, "Mustafa Pekcan Özel Ödülü" ise yine Anadolu Ajansı'ndan Bülent Doruk'a sunuldu.

"Sebahattin Yılmaz-Cem Emir Özel Ödülü"nü ise Sabah gazetesinden Emin Özmen aldı.

Tören ödül alanlarla çekilen hatıra fotoğrafının ardından düzenlenen kokteylle sona erdi.

(Bitti) - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title