Haberler

Yeşilay'ın En'leri Zümrüdüanka Ödül Gecesi"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Uzun süre Yeşilay'ı bir kıyıda neredeyse unutmuştuk. İnşallah önümüzdeki dönemde sorumluluklarını milletimizin ve gençlerimizin beklediği seviyeye taşıyacaktır"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Uzun süre Yeşilay'ı bir kıyıda neredeyse unutmuştuk. İnşallah önümüzdeki dönemde sorumluluklarını milletimizin ve gençlerimizin beklediği seviyeye taşıyacaktır" dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyetince, Yeşilay Haftası kapsamında düzenlenen "Yeşilay'ın En'leri Zümrüdüanka Ödül Gecesi", Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı geceye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın yanı sıra iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

"En Yeşilaycı Özel Ödülü"nü alan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, inanç medeniyetinin mensupları olduklarını söyledi.

Bir gün Peygamber Efendimize "Müslüman kimdir?" diye sorulduğunu anlatan Müezzinoğlu, Peygamber Efendimizin "Müslüman örnek insandır" cevabını verdiğini aktararak, "Bu akşam burada tüm örnek insanları gönülden tebrik ediyorum, alkışlıyorum. Bizim medeniyetimiz 'Emri bi'l-maruf, nehyi ani'l-münker' der. Yani iyiliği, güzeli teşvik etmek. Çirkinliği, kötülüğü, yanlışı uzaklaştırmak. Bizler yaptıklarımız kadar, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz" dedi.

Toplumda rol alan ve örnek insan olanlara sorumluluklar düştüğünü belirten Müezzinoğlu, "Uzun süre Yeşilay'ı bir kıyıda neredeyse unutmuştuk. Sessiz bir konumdaydı. Bu anlamda, son dönemde İhsan Karaman'ın yönetimiyle Yeşilay üzerine düşen sorumlulukları yeniden yüklendi. İnşallah önümüzdeki dönemde sorumluluklarını milletimizin ve gençlerimizin beklediği seviyeye taşıyacaktır" diye konuştu.

Bağımlılıklar noktasında aileye de önemli sorumluluklar düştüğünü dile getiren Müezzinoğlu, toplumun önünde örnek kişilerden birinin de anne ve babalar olduğunu ifade etti.

"Yeşilay gibi iyi arkadaşlarımızın sayısı artıyor"

"En Yeşilaycı Bürokrat Ödülü"nü alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da ödül alan herkesi tebrik ettiğini, şahsına verilen ödülü ise bürokrasiye hizmet eden değerli kamu yöneticileri adına almak istediğini söyledi.

Gönülden Yeşilay'ın yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Mutlu, "Kötü alışkanlıklar, kötü arkadaşlar gerçekten etrafımızı sarmış durumda. Cepten yaklaşanlar var. Ciğerden yaklaşanlar var. İnternetten gelenler var. Dolayısıyla kötü bir saldırının mağduruyuz. Kötü arkadaşlarımızın sayısı gittikçe artıyor. Ama özellikle Yeşilay gibi iyi arkadaşlarımızın sayısı da artıyor" şeklinde konuştu.

- "Türk gibi sigara içmek" tabiri bir zamanlar meşhurdu"

"En Yeşilaycı Özel Ödülü"nü alan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bir asırlık bir kurumdan ödül almanın son derece kıymetli olduğunu söyledi.

Tüm ödüllerin arkasında emek vermiş yüzlerce çalışanın olduğunu anlatan Akdağ, Yeşilay'ın bugünlere gelmesinde de cemiyet başkanı İhsan Karaman'ın büyük emekleri olduğuna dikkati çekti.

Akdağ, "2004 yılında tütün kontrol sözleşmesini imzaladığım zaman Türkiye Cumhuriyeti adına Birleşmiş Milletler'de bu imzayı ben atmıştım. Şeref, bana nasip olmuştu. 'Türk gibi sigara içmek' tabiri bir zamanlar dünyada meşhurdu. Ülkemizde çok yoğun bir biçimde kullanılıyordu ve işin kötü tarafı da sürekli olarak artış gösteren bir eğilim vardı. Bu sözleşmeden sonra çok sektörlü bir kontrolü içine alan bir program geliştirdik ve bu programı uygulamaya başladık" diye konuştu.

"Dumansız Hava Sahası" programıyla Türkiye'nin dünyaya örnek gösterildiğini belirten Akdağ, başarıda Başbakan Erdoğan'ın kararlılığının etkili olduğunu aktardı.

Sahnede bakandan okullarına gelme sözü aldı

"En Yeşilaycı Yeşilay Kolu Başkanı Ödülü"nü Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'tan alan Zeytinburnu Ayhan Şahenk İlköğretim Okulu öğrencisi Delal Aykurt ise davetlilerden ayağa kalkmalarını isteyerek, okuduğu "Yeşilay Andı"nı tekrar etmelerini rica etti.

Sahnede Aykurt'un, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın okullarına gelmesini istediğini söylemesi üzerine Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 13 Mart'ta kendisinin okula gideceğini söyledi.

"En Yeşilaycı Kamu Kurumu Ödülü"nü İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü adına alan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da hayatında eşiyle evlilik kararından sonra verdiği en önemli kararın sigarayı bırakmak olduğunu ifade etti.

"En Yeşilaycı Sporcu Ödülü"nü alan milli rallici Burcu Çetinkaya da 14 yaşında sigara ve alkole başladığı söyleyerek, "Allah'a şükürler olsun 12 sene önce sigaradan, 8 sene önce de alkolden kurtuldum. Bu ödül, kaldırdığım tüm kupalardan daha değerli" dedi.

Ödüller

Gecede "En Yeşilaycı Kamu Kurumu Ödülü" İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, "En Yeşilaycı Özel Sektör Ödülü" Uzer Beton AŞ adına şirket sahibi Cumhur Uz'a, "En Yeşilaycı Belediye Ödülü" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına belediye başkanı Asım Güzelbey'e, "En Yeşilaycı Eğitimci Ödülü" öğretmen Burhanettin Yeşilyurt'a "En Yeşilaycı Spor Kulübü Ödülü" Kasımpaşa Spor Kulübü adına yönetim kurulu üyesi Hasan Hilmi Öksüz'e, "En Yeşilaycı Bilim Adamı Ödülü" Prof. Dr. Cahit Babuna'ya, "En Yeşilaycı Üniversite Ödülü" Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi adına rektör Prof. Dr. Saffet Tüzgün ve Ankara Üniversitesi adına rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'e, "En Yeşilaycı Aktör Ödülü" oyuncu Haluk Piyes'e, "En Yeşilaycı Televizyon Programı Ödülü" TRT Haber - "Doğadaki İnsan" programıyla Serdar Kılıç'a, "En Yeşilaycı Edebiyatçı Ödülü" yazar Canan Tan'a, "En Yeşilaycı Sporcu Ödülü" milli rallici Burcu Çetinkaya ve milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'na, "En Yeşilaycı Vatandaş Ödülü" Ahmet Yeşilay'a, "En Yeşilaycı Sosyal Mekan Ödülü" İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'ne, "En Yeşilaycı Siyasetçi Ödülü" AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl'e verildi.

"enyesilayci" hashtagı ile sosyal medyada yapılan yarışmada en yaratıcı iletiyi atan bir çifte ise boğazda yemek turu hediye edileceği aktarıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Emine Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title