Haberler

Yozgat'ta "Kalbin Düştüğü Toprak" İlgi Gördü

Çanakkale Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, etkinlikleri kapsamında Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri tarafından oynanan 'Kalbin Düştüğü Toprak' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Çanakkale Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, etkinlikleri kapsamında Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri tarafından oynanan 'Kalbin Düştüğü Toprak' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Yozgat İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen tiyatro oyununu Vali Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Recep Yalçınkaya, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, PMYO Müdürü Fazlı Öcal, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Tiyatro öncesi Yozgat Valilisi Necati Şentürk ve beraberindeki heyet, Çanakkale Savaşının yaşandığı o anların anlatıldığı resim sergisi ve o dönemin askerlerinin canlandırıldığı alanı gezerek bilgi aldı. Çanakkale savaşındaki askerleri canlandıran öğrencilerin ikram ettiği kayısı hoşafını tadan Vali Şentürk, Çanakkale Zaferini kutlamaktaki maksadın o dönemin önemini anlamak ve yaşamak olduğunu, bütün yokluklara rağmen Türk milletinin savaşı kazanarak bir destan yazdığını söyledi.

Tiyatronun açılış konuşmasını yapan Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, Çanakkale Savaşının ölüm kalım mücadelesi olduğunu ve savaştan da öte bir milletin var olma mücadelesi olduğunu söyledi. Çanakkale savaşında Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlere "Sizlere savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum." sözünü hatırlatan Acar, "Merhum Mehmet Akif'in Çanakkale şehitleri mısralarını anlamak gerekir. Hepsinden öte gidip orayı görmek lazım. Oradaki bir sipere girip oradaki bir askerin duygusunu belki anlayamaya çalışmak lazım. O koskocaman topun başına geçip Seyit Onbaşının o andaki duygularını hislerini anlamak lazım. Bu kapsamda bizler de okul olarak tüm öğrencilerimizi Çanakkale'ye göndermeye çalışıyoruz. Sayın Valimiz ve belediye başkanımızın desteği ile 3-8 Nisan tarihleri arasında Çanakkale savaşı malzemeleri özel müzesini Yozgat'a getiriyoruz. Bu tarihler arasında Celal Atik Spor Salonu'nda sergileyeceğiz. Bugünde Çanakkale'yi bir nebze anlatabilmek için öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerimiz

bir tiyatro hazırladılar. Emek verdiler. Bu vesile ile ülkemiz için canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Duygulu anların yaşandığı tiyatro oyununda bazı izleyiciler göz yaşlarını tutamadı. Tiyatro sonrası bir konuşma yapan Vali Necati Şentürk "Öğrencilerimizi kutluyorum. Oyun esnasında göz yaşlarımızı durduramadık. Göz yaşlarımız sel oldu duygularımız sel oldu aktı.. Ama sonunda da sevindik çünkü çok büyük zaferle sonuçlandırdık. Türk Milletinin iki tane büyük zaferi var ki dünya tarihine yön vermiştir, tarihin akışını değiştirmiştir. Bunlardan bir tanesi İstanbul'un fethidir. İkincisi ise Çanakkale Savaşı'dır. Bu savaş Türklerin var olma savaşıdır. Bu savaş, din için, namus için, hürriyet için ve Allah'ın adını yeryüzünde hakim kılmak için bir yapılmış bir savaştır ve 250 bin vatan evladı şehit olmuştur. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Necati Şentürk Yusuf Başer Yozgat Yerel Haberler

title