Haberler

Yoğun Bakım Ünitesi İlk Hastasınıtaburcu Edecek

Kastamonu Dr.Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan 13 yataklı 3'üncü basamak Yoğun Bakım Ünitesi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte ilk hasta gördüğü tedavi sonrası yeniden hayata döndü.

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan 13 yataklı 3'üncü basamak Yoğun Bakım Ünitesi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte ilk hasta gördüğü tedavi sonrası yeniden hayata döndü.

İl Özel İdare tarafından finanse edilen ve yaklaşık olarak araç-gereçleriyle 1 milyon 500 bin TL'ye mal olan yoğun bakım ünitesi, burada tedavi gören bir hastayı sağlığına kavuşturdu. 07 Mart Çarşamba günü kalın bağırsağında kötü huylu tümör olmasından dolayı ameliyat olması gereken 83 yaşındaki Alif Halimoğlu, bir haftalık yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu olacak. Hastayı muayene eden Genel Cerrah Op. Dr. Erol Yalçın, "3'üncü basamak yoğun bakım sayesinde bu hastalar Ankara'ya gitmekten kurtuldu ve artık burada tedavi edebiliyoruz. Hastamız kalın bağırsağında tümör saptandı. Ameliyat olması gerekiyordu sonuçta. Kötü huylu bir tümör olduğu için bunun vücuttan alınması gerekiyordu. Fakat yaştan dolayı büyük endişelerimiz vardı. Yaşından dolayı kardiyoloji açısından yüksek dereceli bir ameliyat gerçekleştirecektik. Ayrıca yaşlılıktan dolayı hastanın tümör yanında sıkıntıları, problemleri, kalp rahatsızlıkları, tansiyon gibi sayabileceğimiz çok sayıda hastalıkta vardı. Bizde de yoğun bakım olduğu için hastamızı yoğun bakımda tuttuk ve çok iyi şartlarda baktık. Şuanda hastamız çok iyi ve bir aksilik olmazsa da yarın taburcu edeceğiz. Teyze yemek yiyebiliyor, tuvalete çıkabiliyor, kalkıp dolaşabiliyor kendisi, bir eksiği yok" dedi.

Kastamonu'da yoğun bakım ünitesinin olmaması durumunda burada ameliyat yapabilmeleri için bu riski alamayacaklarını açıklayan Yalçın, "Yoğun bakım olmasaydı bizim burada bu hastaya çok iyi bakım yapılamazdı ve hastamızı kaybetme riskimiz ise yüzde 20'nin üzerinde gerçekleşirdi. Ayrıca zaten yoğun bakım olmasaydı biz burada bu hastayı ameliyat edebilmek için bu riske girmezdik. Hastayı Ankara'ya sevk ederdik. Buda aileye ve hastayı büyük sorun ve eziyet oluşturuyordu" diye konuştu. Göğüs Cerrahi Uz. Op. Dr Atilla Özdemir ise, bir cerrah ve anestezi olarak bir olaya veya bir vakaya bakıldığı zaman risk guruplarının olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Biz vakayı hastayı ameliyat yapmak istediğimiz zaman bunu bir anesteziye gösteririz. Bu hasta bur şartlarda burada ameliyat yapılabilir mi? diye sorarız. Bugüne kadar bizim problemimiz bu tür hastalarda göğüs hastalıkları, kalp sorunları, ikinci hastalığı olan diyabet şekeri gibi sıkıntı ve problemleri bulunan hastaları 3'üncü basamak Yoğun Bakım olmadığından dolayı diğer illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Ama bugünden itibaren yoğun bakımı açtığımızdan dolayı başında da bir uzman hekim bulunduğu için 24 saat bu tür hastaları kendimiz bakacağız, hiçbir şekilde diğer illere sevk etmeyeceğiz. Burada hastanın her türlü işini ve ameliyatını kendimiz yapacağız ve evine sağ salim göndereceğiz." 83 yaşındaki hasta Alif Halimoğlu da, kendisini muayene eden, sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Beni muayene ederek sağlıma kavuşturan doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şuanda sağlığım çok iyi. Bana burada çok iyi baktılar. Buraya geldiğimi bile hatırlayamıyorum, kendimde bile değilmişim. Ama şimdi yarın inşallah yürüyerek taburcu olup sağlığıma kavuşmuş bir şekilde hastaneden ayrılacağım. Allah devletimize zeval vermesin. Herkesten Allah razı olsun."

Ayrıca doktorlar, her türlü hastalıkları bulunan hastalara çağrıda bulunarak tedaviyi uzaklarda aramamalarını ve muayene için mutlaka Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine gelmelerini önerdiler. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Yalçın Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title