Haberler

Vali Düzgün Psikolojik Danışmanlara Sertifika Törenine Katıldı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, aralarında eşi Gül Düzgün’ün de bulunduğu Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından yürütülen Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi (PDR-A) Projesi kapsamında düzenlenen “Çözüm Odaklı Tekniklerin Psikolojik Danışmada Kullanımı Eğitimi”ne katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, aralarında eşi Gül Düzgün'ün de bulunduğu Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından yürütülen Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi (PDR-A) Projesi kapsamında düzenlenen "Çözüm Odaklı Tekniklerin Psikolojik Danışmada Kullanımı Eğitimi"ne katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün'ün yanı sıra Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, Kocasinan RAM Müdürü Mahmut Işıkgöz, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, dünyanın hızla değiştiğine ve geliştiğine işaret ederek, Psikolojik Danışma ve Rehberlik mesleğine ilginin son yıllarda giderek arttığını ifade etti.

İnsanların kalabalıklar arasında yalnızlaştığını ve bu yalnızlığın sonucunda da birtakım psikolojik desteklere ihtiyaç duyduğunu belirten Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Bu nedenle sizlerin hem iş, hem okul, hem de aile hayatında hizmet verdiğiniz gruplara karşı onların daha mutlu olmalarına yönelik çalışmalarınız çok değerli. İnsanın sürekli kendini geliştirmesi ve yenilemesi son derece önemli. Lisans eğitiminde aldığınız eğitimle kalmış olsaydınız bir süre sonra geride kalmış olduğunuzu görürsünüz. Dünyanın gelişimine paralel olarak sizlerin de kendinizi yenilemeniz, sizlerden hizmet alacak grupların, kişilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde kendi ürünlerinizi yeniden üretmeniz gerekiyor. Aslında aynı meslek grubunda olan insanların bir arada olup çay kahve içmesi bile hizmet içi eğitimdir. Benzeri kişilerle ya da gruplarla karşılaştığınızda onların nasıl tepki verdiğini, onlara nasıl yaklaştığınız son derece önemli. Ama onun ötesinde devletimizin kurumsallaşmış Rehberlik Araştırma Merkezlerinde bu konuda eğitim alan sizlerden birkaç adım daha önde olan değerli eğiticilerimizden bu proje kapsamında bu eğitimi almanız daha verimli olmanızı sağlayacaktır."

Vali Düzgün, eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, eğitimin "daha mutlu gençlik, daha mutlu aileler ve daha mutlu arkadaşlık ilişkilerine" vesile olması temennisinde bulundu.

19 - 27 Ekim tarihleri arasında 46 saat gerçekleştirilen eğitimin katılımcıları arasında yer alan Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün de "Çözüm Odaklı Tekniklerin Psikolojik Danışmada Kullanımı Eğitimi"ne katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, eğitimde gördükleri konuların hem kendisine hem de öğrenciler başta olmak üzere çevresindekilere faydalı olacağına inandığını söyledi.

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise Kocasinan RAM olarak değişik projeler ve eğitimler gerçekleştirdiklerini anlatarak, eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün, eşi Gül Düzgün ile diğer 22 kursiyere sertifikalarını verdi. Tören günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Vali Düzgün, Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde incelemelerde de bulanarak Müdür Mahmut Işıkgöz'den merkezin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Gül Düzgün Kocasinan Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title