Haberler

Vali Aksoy'a Madalya

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret ederek madalya taktılar.

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek madalya taktılar.

Vali Aksoy'a ziyareti TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş gerçekleştirdi.

Bu akşam düzenlenecek olan konsere Vali Hüseyin Aksoy'u davet eden TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, "Sizlerle bizim çalışmalarımız her zaman çok iyi gidiyor. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümüydü. Biz TÜRKSOY olarak 90. yıl dönümünü 25 Ekim tarihinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da kutlamıştık. Astana'da da Türkiye'nin en önemli bestekarlarından Adnan Saygun'un Yunus Emre oratoryosunu Kazakistanlı orkestra, koro ve solistler tarafından icra edildi. Bugün de 16 Aralık Kazakistan'ın bağımsızlığının 23. yıl dönümüdür. Bizde Kazakistan'ın bağımsızlığını Samsun'da Kazakistan'ın en büyük bestecisi Mukan Tölebayev'in Birjan ve Sara operasıyla kutlayacağız. Bu vesile ile iki ülke ve diğer Türk Cumhuriyetleri arasındaki kültürel ortaklığın ve kardeşliğin güçleneceğine inanıyoruz. Tabi ki bu anlamda yerel yönetimler olarak gerçekten Türkiye'nin pek çok şehri ile işbirliği yapıyoruz. Valimiz Hüseyin Aksoy'un valilik yaptığı Mersin ve Samsun TÜRKSOY'un iş birliği yaptığı iller arasında ayrıcalıklı illere sahiptir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Türk dünyasını ve sanat dünyasını bir araya getiren ve çeşitli ülkelerde faaliyetleri bulunan TÜRKSOY bugün de Samsun'dalar. TÜRKSOY'un daha önceki görev yaptığım Mersin Valiliği'nde birçok etkinlikte birlikte olma fırsatı bulmuştuk. Samsun'da da bu anlamda yapacakları faaliyetlerde burada da destek olmaya devam ediyoruz. Türk dünyasının bir araya gelmesinde TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov'un da çok önemli katkıları var. Farklı noktalarda yapılan çalışmaların bir araya gelmesiyle ülkelerin birbirlerini biraz daha yakından tanımaları, belirli alanlarda ortak faaliyette bulunmaları gibi birçok konuyu ve etkinliği kapsıyor. Bir etkinlikte ve konserde farklı ülkelerde sanatçılar bir araya gelerek o eseri yorumluyorlar. İşbirliğini de bir anlamda sağlıyorlar. En önemlisi Türk kültürünü bu anlamda var olan değerlerimizi de dünya ile paylaşıyorlar. Samsun'da bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Vali Aksoy'a TÜRKSOY'un 20. yıl madalyası takdim edildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy Fırat Purtaş Kazakistan Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title