Haberler

Üniversitede İstiklal Marşı'nın kabulü programı düzenlendi

Güncelleme:

Adıyaman Üniversitesi ile Adıyaman Belediyesi işbirliğinde milli ve manevi değerlerimiz açısından İstiklal Marşı programı düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi ile Adıyaman Belediyesi işbirliğinde milli ve manevi değerlerimiz açısından İstiklal Marşı programı düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karabulut'un konuşmacı olarak katıldığı rektörlük konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Adıyaman Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Odası Başkanı Abuzer Aslantürk, Baro Başkanı Bilal Doğan, kurum amirleri, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta Prof. Dr. Mustafa Karabulut, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, İstiklal Marşı'nın kabul edilme aşaması ve İstiklal Marşı'nın öneminden bahsetti.

Prof. Dr. Karabulut konuşmasında, "Türk devlet anlayışında ve yapısında istiklalin sembolü olan bayrak, milletin namusu, din ve vicdan özgürlüğüdür. İstiklal Marşı'nda hilal, bayrak ve sancak kavramları birbirini bütünleyen bir manada kullanılır. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın ilk dörtlüğünde al sancak ifadesiyle bayraktan söz eder. Türk bayrağı al rengiyle sönmeyen bir alev hissi oluşturur. Bu alev sonsuza kadar sönmeyecektir.

Kısaca söylemek gerekirse Mehmet Akif Ersoy bir şahsiyetti. Kur'an'ı kendisine rehber edinen Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinde de Kur'an'ı Kerim'den izler yer alır. O, Kuranlı ev, pehlivanlı mahalle ve deneysel bilimli okulu eserlerinde merkeze oturtmuştur. Onun şahsiyetine Kur'an yön vermiştir. Ona göre tek çare Kur'an'dır. Kur'an'ın rehber olması gerektiğini söyler ve politikasını Kur'an ve hadislere göre şekillendirir. İstiklal Marşımızı yazarken de Kur'an-ı Kerim'den etkilenmiş ve bazı mısralarda Allah'ın emirlerini vurgulamıştır" dedi.

Konferansın ardından Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ayça Avcı, Doç. Dr. Selin Oyan ve konservatuvar öğrencisi Bergen Göksu tarafından al sancağım ve 12 Mart şarkısı adlı eserlerin seslendirildiği müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Dinletinin ardından protokol üyeleri tarafından Prof. Dr. Mustafa Karabulut, Doç. Dr. Ayça Avcı, Doç. Dr. Selin Oyan ve Bergen Göksu'ya teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Mustafa Karabulut Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title