Haberler

Türkiye Buluşmaları Samsun Konferansı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ak Parti'nin 8 Yıllık Hükümeti Döneminde Çökertiğimiz Çete ve Mafya Örgütü 55 Tanedir, Hepsisinin Kibrit Suyu Ektik Köküne.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "AK Parti'nin 8 yıllık hükümeti döneminde çökertiğimiz çete ve mafya örgütü 55 tanedir, hepsisinin kibrit suyu ektik köküne. Çete ve mafya ile milleti soyan bütün örgütleri, mahkemelerin önüne çıkardık, şimdi de siyasi amaçlı örgütler hesap vermeye başladı" dedi.

Arınç, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen Türkiye Buluşmaları Konferansı'nda partililere seslendi.

AK Parti'nin güçlü bir parti olduğunu ifade eden Arınç, "Bizim yaşadığımız veya bize karşı düşünülen bazı komploların eğer rüzgarları başka hükümetlere dokunsa yerde serilmiş yatarlardı. Biz ayakta kaldık ve her gün daha da güçlendik" diye konuştu.

İktidarları döneminde yaptıkları çalışmalara değinen Arınç, 8 senede 13 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, yüksek hızlı tren hatları, otobanlar ve havaalanları inşa edildiğini anlattı.

AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının, ülke yönetiminde istikrarı sağladığını belirten Arınç, "Bu çok önemli bir şey. Akşam düşünüyoruz, aklımıza bir şey geliyor, 'şunu yapsak ne kadar iyi olur' diyoruz, sabah yapıyoruz. Neden? Güç elimizde, imkan elimizde. Hemen istişare ediyoruz, 'bu doğruysa bunu yapalım' diyoruz. Eskiden bu mümkün değildi. Onun için hizmet olmuyordu. Türkiye'de belli yerlerde üniversiteler vardı. Şimdi her ile üniversite kurduk" dedi.

-ÇETE VE MAFYA ÖRGÜTLERİNİN KÖKÜNE KİBRİT SUYU-

İktidarda oldukları süre içinde her zaman çete ve mafyalarla mücadele ettiklerini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin 8 yıllık hükümeti döneminde çökerttiğimiz çete ve mafya örgütü 55 tanedir, hepsinin kibrit suyu ektik köküne. Çete ve mafyayla milleti soyan bütün örgütleri mahkemelerin önüne çıkardık, şimdi de siyasi amaçlı örgütler hesap vermeye başladı. 'Hükümetleri nasıl deviririz, camileri nasıl bombalarız, planları nasıl toplarız, kimin evinin içinde hanımının başı örtülü, kim hangi TV'yi izliyor, kimin evine hangi gazete giriyor. Siyasi düşüncesi nedir, hangi inanç grubunda, hangi tarikatta' diye milleti fişlemekten başka iş yapmayan zalimlerden hesap soruyoruz. Millet adına hesap soruyoruz.

Türkiye mafya cenneti olmuştu. 4 tane adam bir araya geliyor, kimisi çek senet mafyası, kimisi sauna mafyası, kimisi rektör mafyası, kimisi bilmem ne mafyası milleti soyup soğana çeviriyordu. Başımız dik, alnımız açık hepsiyle başarıyla mücadele ediyoruz. Yasaklarla mücadele ediyoruz. Kıyafetlerinden dolayı hanım kardeşlerimize, öğrenci olsun, ev hanımı olsun üçüncü, dördüncü sınıf vatandaş muamelesi yapan, onları tehlikeli mahluklar olarak gören alçak zihniyetle mücadele ediyoruz. Biz hanımlarımızı kıyafetlerinden dolayı hiçbir zaman kategorize etmedik. Başı açıktır, kapalıdır. Bizim nazarımızda hiçbir ayrımı yoktur. Kendi kıyafetini özgür iradesiyle seçmiş bir hanımefendiye karşı,

'sen şunu yapacaksın' diyemeyiz. O onun kararıdır. Baş örtülüye nasıl saygı duyuyorsak, başı açık hanımefendiye karşı da aynı saygıyı duyuyoruz. Aynı derecede toplumun eşit yurttaşları olarak görüyoruz. Bu ülke maalesef tam tersini yaşadı."

-"BÜTÜN TUZAKLARI, MİLLETİMİZİN BİZİ KORUMASI ÜZERİNE BOZDUK"-

AK Parti iktidarının bugüne kadar sabırla hareket ettiğini ifade eden Arınç,

"Neler gördük, neler yaşadık. Söylemeye dilim varmıyor, ama hep sabrettik. Bütün tuzakları ve hileleri, milletimizin bizi koruması üzerine bozduk. Allah korusun, ne planlar, ne düzenler, ne entrikalar, ne yalanlar, ne suikastlar, ne komplolar. Her gün sayfa sayfa gazetelerde yayınlandı. Her gün iddianamelerden pasajlar alındı. Biz bunların hepsinden dimdik ayaktayız. Çok şükür düşe kalka ama dosdoğru gittik ve bugünlere geldik. Şimdi de yolumuzdan sapmayacağız. Millet zaten bizi böyle olduğumuz için seviyor. Yalpa yapmadığımız için seviyor. Milletin emanetini, ona buna peşkeş çekmediğimiz için seviyor, güveniyor" diye konuştu.

Demokrasiden, milletin iradesinden yana olduklarını, milletin birlik ve bütünlüğü için çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"3. dönem iktidarımızda yaptıklarımızın 10 mislini daha yapacağız, hiç endişeniz olmasın. Türkiye'nin başarısı birlik ve beraberliktedir. Ayrımcılık olmayacak, tepeden bakma olmayacak. Herkes kendi kimliğini rahatlıkla ifade edecek, düşüncesini özgürce söyleyebilecek, ama hiç kimse kimseyi tahrik etmeyecek. Terörle mücadele edeceğiz. Terör örgütünü çökerteceğiz. Eylem yapamaz hale getireceğiz. Hepsinin planı, projesi elimizde. Yapıyoruz ve inşallah önümüzdeki seçimlerden sonra bunun somut neticelerine hep beraber ulaşacağız."

-"YENİ VE SİVİL BİR ANAYASA YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ"-

Türkiye'nin yeni bir sivil anayasaya kavuşacağını ifade eden Arınç, "Bizim sözlerimiz birilerine odun gibi geldi, ama vallahi odundan başkası da kar etmedi. Ancak odun yakışır o birilerine. Artık hiç kimse sorgusuz sualsiz işinden atılmayacak" dedi.

Toplumsal mutabakatla yeni ve sivil bir anayasa yapmak için yola çıktıklarını belirten Arınç, "Hala darbe anayasalarıyla yola devam etmekten utanmalıyız. Yepyeni sıfır model bir anayasa yapacağız" görüşünü dile getirdi.

-"KASETLE GELEN KASETLE Mİ GİDECEK BİLMEM"-

Oda TV muhabiri İklim Bayraktar'ın taciz iddialarına da değinen Arınç, şöyle konuştu:

"Bir genel başkan kasetle gitti. Kasetle gelenin de başında şimdi başka işler var. Hani, 'haydan gelen huya gider' diye bir söz vardır. Kasetle gelen kasetle mi gidecek bilmem. Şimdi Oda Tv diye bir yere baskın yapmışlar, gazeteci kılıklı birkaç kişiyi de bazı iddialarla gözaltına almışlar. Soruşturma devam ediyor. CHP ayağa kalktı, 'gazetecilerin özgürlüğü gitti, basın sansürleniyor, hükümeti eleştirenlere üzerine gidiliyor.' Dur kardeşim ağır ol biraz."

Türkiye'de, iktidarları döneminde hiç kimsenin yazı yazdığı, kitap çıkardığı için yargılanıp, mahkum olmadığını kaydeden Arınç, şu anda cezaevlerinde bulunan 27 gazeteci hakkında, "terör örgütü üyesi olmak, örgüt lehinde silahlı eylem yapmak, evrakta sahtecilik, kadın ve kız kaçırmak" gibi suçlamalar bulunduğunu söyledi.

"Ne yani mesleği gazeteci olanlar, bunları yapacak mı" diye soran Arınç, adli suç işleyen herkesin, kim olursa olsun sorgulanıp, yargılanacağını kaydetti. Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi Oda Tv baskınından sonra birileri zannediyor ki gazeteci bir haber yazdı ondan sonra olmuş. Bir bayan gazeteci var Kılıçdaroğlu'na gidiyor, 'ben birisinin hakkında belge topluyorum bana alet edevat ver, onu, büyük balığı sana getireyim'. O da, 'Sen kendin yap benden bir şey isteme' diyor. 'Yapma' demiyor,

'sen kendin yap' diyor. 'Fotoğraf makinesi, teyp filan veririm' diyor. Öbürüne gidiyor odasında yarım saat bir saat konuşuyor, 'bana şunu teklif etti, bana şunu yaptı'ya getiriyor. Daha önce ilişki kurduğu bir başka CHP başkanvekili arabaya atlıyor, yarım saat dolaşıyorlar, onun ifadesiyle, 'AK Partili bir yöneticiye komplo yapılacakmış onun malını da ona getirecekmiş.' Ne kadar çirkin ilişkiler, siyasetçi bunlara alet olur mu, bir siyasetçi bunlarla meşgul olur mu? Sırf böyle ahlak dışı iş yapmaya çalışan insanlara cesaret vermek, onlarla ilişki kurmak siyasette çok büyük yanlışlıktır."

-"SGK'YI BATIRDIĞIN GİBİ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini de eleştiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları kaydetti:

"Sırf gündem değiştirmek için genel başkanları milletin önüne çıkıyor,

'herkese 600 lira vereceğiz.' Şimdi bir de yaz tatillerinde askerlik modası çıkardılar. Yaz tatillerinde çocuklarımız harçlık çıkarmak için staj yaparlar, staj yapar gibi askerlik yapacaklar. Hava, su vaat etmediğine şükretmek lazım. Bu seçimlerde oy alabilmek için kaynağını açıklamadığı büyük balonlar ortaya çıkıyor. 180 katrilyonluk yardım yapacaksın vaatlerinde, sorması ayıp nereden yapacaksın bunu? 'Benim adım Kemal' diyor. Adının Kemal olması bir şey ifade etmiyor. SGK'yı batırdığın gibi, ülkeyi batıracaksın. Doğru projelerle ne yapacaksan söyle."

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title